Pamflet

Mircea Hava promite: Alba Iulia, un oraş verde la Paştele Cailor

A trecut Paştele, şi cel catolic şi cel ortodox, în general în linişte. Imediat după Paşte au început luptele politice, iar iniţiativa a fost preluată de Ponta, care prin Corpul de Control al primului-ministru îi acuză pe liberalii Ludovic Orban şi Varujan Vosganian de ilegalităţi grave în dosarul şoselei Transalpina, cea modernizată de Romstrade, nefinalizată niciodată din cauza arestării patronului Nelu Iordache.

De câteva zile Milu Negruţ se ceartă cu Ioan Dîrzu, ambii dau bine cu uppercutul la corupţia celuilalt, cu directe la imaginea proastă şi cu croşee scurte la traseism…

În acelaşi timp avem o veste proată pentru oamenii care iubesc copacii şi spaţiile verzi: alegerile locale din 2016 vor avea loc tot într-un tur de scrutin. Prin urmare în 2016 cel care a ras Parcul Custozza, cel care a betonat o parte din pădurea de la Schit, Mircea Hava pe numele său din buletin, va fi reales cu succes de Noul PNL… în Alba este Noul PDL. Că la noi în Alba Iulia, ca la nimenea: PDL-iştii nu au decontat nimic din guvernarea 2009-2012 şi continuă să conducă judeţul zâmbind batjocoritor la fraierul de alegător.

În urmă cu 2-3 zile tânărul şi ambiţiosul Radu Cristian s-a autoproclamat candidat al Noului PNL la primăria Sebeşului în 2016. Rockărul Radu are o mică problemă: candidaţii la primăriile judeţului Alba vor fi stabiliţi de … eternul, nul, nul, şi fascinantul Mircea Hava. Prezenţa lui Hava în fruntea administraţiei locale este o garanţie că nu vom avea un oraş verde decât la Paştele Cailor.

La Aiud avem un abandon politic: primarul din ultimii ani, Horaţiu Josan a anunţat că nu mai vrea un nou mandat la Primăria Aiud. Oare de ce nu se retrage şi brusturosul Mircea Hava ?! Este timpul pentru ambiţioasa Oana Badea (membru al vechiului PDL), cea care şopteşte foarte bine.

Fostul (ce bine sună fostul) preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost în emisiune la Realitatea TV, ca invitat al lui Octavian Hoandră. Băsescu şi Hoandră s-au certat ca la uşa cortului. Evident a intervenit cu aplomb şi Rareş Bogdan, care era cât pe ce să fie dat afară în emisiune de Traian Băsescu, cel care a condus în bătaie de joc România timp de 10 ani.

Havarnam

Martie 2015. Astfel se încheie la Alba Iulia Luna Muierii (Femeii)… sau luna Parcului Custozza.

Ministrul PSD Liviu Pop (un fel de ministru la un minister inventat) are veşti bune pentru fabrica arme de la Cugir, fabrică ce pare că va fi iată salvată. Fabrica are şanse măricele să nu moară: cică războaiele se înteţesc în jurul României şi e nevoie de arme. Deci e de bine. Pentru noi, vasăzică…

Avem o veste bună şi pentru firmele de pavele din judeţul Alba: o echipă din America vrea să ajungă în Univers, pe Marte. Pământenii au şanse de a pava o parte a Planetei Marte şi de a rade spaţiile verzi de pe Planeta marţienilor.

Revenind la plaiurile noastre mioritice, gri şi maronii… Hoţii din Sebeş au decis să marcheze anticipat Ziua Poliţiei Române, adică ziua de 25 martie: în ultimele 2 săptămâni la Sebeş s-au dat câteva spargeri la oamenii „de treabă”, cei cu mulţi bani: unul este marele producător de biscuiţi (pavele) din Petreşti, altul este un mare traficant cu maşini de import… Păgubiţii nu au declarat valoarea bunurilor dispărute, adică furate… e decât câteva jdemii de euro.

Practic marile lovituri din Sebeş nu au fost date publicităţii. Ne aducem aminte că
şi la Alba Iulia casa primarului Mircea Hava a fost călcată de hoţi…. în urmă cu exact 9 ani! În seara de 31 martie spre 1 aprilie… 2006. Vă mai amintiţi ?

Şi dacă tot se aproprie 1 aprilie, facem câteva anunţuri, cu rugămintea dvs: PLR-ul lui Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, premierul cu 5 nume şi 5 neveste,… partidul lui aşadar a ajuns la 0,52 la sută din voturi. La Alba Iulia are ca membri 5 oameni: 2 barmani, un ospătar, un boss şi o pipiţă.

Deputatul PMP Clement Negruţ a decis să candideze, dar nu la Ciugud, că nu vrea să se certe cu toate neamurile.

UNPR-ul lui Gabriel Oprea vrea în numele interesului naţional să fuzioneze cu PSDR-ul lui MIrcea Geoană şi Marian Vanghelie, care ba este ba nu este.

De asemenea, Guvernul PSD condus de Victor Ponta a anunţat că de la 1 aprilie salariul mediu pe economie va creşte la 1.200 de lei. Cred că râd toţi „investitorii” din ţară… sau din Alba Iulia.

Şi la final, o veste frumoasă: Doamna Sofia din Alba Iulia a împlinit 100 de ani. Ea a fost recompensată de Primăria Alba Iulia cu 500 de lei. Impresionant! Bine că nu i-au dat anticipat 500 de pavele, loc central, în zona Maieri.

Apriluş

Martie e Luna Femeilor, dar şi luna Parcului Custozza. În luna martie se împlinesc iată 4 ani de când nişte mari restauratori de renume mondial au ras de pe suprafaţa Cetăţii Alba Iulia Parcul Custozza.

Dar să o lăsăm pe arhitecta Hedviga în pace, cu ideile ei de dezvoltare edilitară a urbei noastre, şi să ne îndreptăm spre femeile din politică…

Profesoara Elena Ignat ameninţă că va depune plângere penală faţă de mânărelile de la examenul de la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali. Ţinem să subliniem că 20 de inspectori şcolari generali s-au retras din concurs… pe diferite pretexte. Dar e evident: ori au venit nepregătiţi, ori fac parte din acea categorie de dinozauri PCR-işti (PSD-işti) care nu mai pot evolua, democraţia post-decembristă constituind pentru ei o glaciaţiune finală.

Vineri, 20 martie 2015, prima zi de weekend, a fost ziua cu 4 evenimente astronomice: Eclipsa de Soare, Superluna, Echinoţiu de Primăvară şi alegerile pentru Consiliul Naţional al PSD-ului. Candidând de una singură, dna Rovana Plumb (un nume predestinat pentru industria extractivă românească, aflată în colaps) a câştigat competiţia, devenind nr. 3 în PSD – evident după Victor Viorel (idolul albaiulianului Mircea Trifu) şi Livi Dragnea – sforarul din umbră al socialiştilor români.

Până la urmă e Luna Femeii, felicitări! Şi decizia cu Rovana e chiar binevenită – dacă ne gândim că liberalii au pus-o şefă pe Alina „Limbă de Lemn” Gorghiu.

Cu toate acestea PSD-iştii nu pot ieşi din eclipsa de la 16 noiembrie 2014: Ponta a pus congresul PSD-ului în noiembrie 2015 în speranţa că membrii partidului vor uita de înfrângerea umilitoare în faţa lui Klaus Iohannis, un outsider politic (aşa cum era Iohannis în octombrie-noiembrie 2014).

Încă ceva: am văzut-o pe Elena Udrea la DNA – fetiţa cu bucle de aur a fost remarcată de toată lumea. Buclele Elenei au fost un subiect delicios pentru tot felul de oralişti, analişti şi părelologi. Eu aş dori să-l văt pe Traian Băsescu cu bucle.

Elena, fetiţa cu bule de aur

Mare bucurie mare pentru copiii care vor cu entuziasm să facă ora de religie… Iartă-ne, Doamne, că suntem în Post. Se pare că sunt câteva milioane de părinţi care au semnat pentru ca ai lor copii să meargă la ora de religie. După ultimele rezultate de la Simularea Naţională (40 la sută în judeţul Alba) credem că părinţii ar trebui să semneze o petiţie ca juniorii lor să meargă la orele de matematică, română şi eventual istorie, geografie…

DNA-ul a ajuns la Primărie! Dar nu vă bucuraţi degeaba: nu este vorba de Primăria Alba Iulia. DNA-ul l-au săltat pe Darius Vâlcov – fost primar de Slatina, actual ministru al Finanţelor. În acelaşi timp procurorii DNA l-au legat şi pe primarul care este la Sectorul 5 Bucureşti… Procurorii DNA au înregistrări de acum 8 ani !!! E un motiv de optimism că vom afla şi de manevrele de la Primăria Alba Iulia, cu parandărătul de 10 % pentru Madam Nuţi şi 20 % pentru primarul MirCe Ghe.Hava în parteneriat cu Daniil Sabou. Cei doi au restaurat Cetatea Alba Iulia şi n-a fost ieftin. Decât vreo 70 milioane de euro de la Europa.

De când s-au unit liberalii şi democraţii nu se prea omoară cu conferinţele de presă la Alba Iulia. Se pare că nu prea au ce zice lumii, deşi Guvernul lui Ponta dă în gropi…

Popa Pistol vrea giratoriu şi la Oarda, în curba de la Elit. Noi, ca albaiulieni cumsecade, suntem de acord. Îi facem o ofertă de nerefuzat: 80.000 de euro. Dacă e de acord don Hondola.

De când a trecut la PLR, primarul din Cîmpeni nu mai are linişte: PIB-ul oraşului a scăzut cu 20 la sută, 200 de oameni au emigrat din oraş şi nimeni nu a mai făcut copii. Şi să mai spună careva că e bun traseismul la ceva. Traseismul politic, în cazul nostru…

Simpaticul nostru prieten Clement Negruţ (deputat PMP de Alba) afirmă că se poate lupta cu Ghiţă Damian la Primăria comunei Ciugud, dar că el (Milu) a ajuns la un nivel prea înalt şi totuşi se va bate cu cineva mai mare: ori cu Nelu Dumitrel – şeful CJ Alba – ori cu Mircea Hava la Primăria Alba Iulia. Suntem siguri că Negruţ are deja un vot: al verişorului său, Sandru Pereş.

Havarnam

Ultimul banc pe piaţă e buuun, foaaaarte bun chiar. Cu Nea Nelu – cârpa kaghebistă, după cum îl numea tovarăşul său Corneliu Vadim Tudor.

BANC: Cică…. după ce toţi occidentalii au luat măsuri împotriva regimului Putin pentru agresiunea din Ucraina, în sfârşit şi românii au decis să aplice sancţiuni economice Rusiei: îi vor tăia pensia lui Ion Iliescu… e cel mai fain banc din ultima vreme (pe care i-l dedic celui mai mare socialist de stânga din Alba Iulia, Mircea Trifu).

PSD-ul stă foarte prost la Alba Iulia cu efectivele: după ce procurorii l-au arestat pe primarul Gheorghe Vlad (sau Vlad Gheorghe), iar Andreş de la Cîmpeni a fost scos afară din şedinţa de consiliul local pentru grave abateri şi indisciplină…. iată că acum e vizată şi Mihaiela Nicoleta Mih Dehelean, directoarea de la APM Alba, care mai are doar foarte puţin până o duc la Zuhaus.

Şi pentru că tot vorbeam de doamne, domnişoare şi femei: se pare că sunt 2 doamne care vizează funcţia de inspector şcolar general: Marcela Dărămuş – PSD şi Elena Ignat – PNL.

O altă doamnă, Camelia Dumitrean, de la Cugir, a fost eliminată din concursul de la Inspectoratul Şcolar…. pe motiv de că nu şi-a trecut în dosar ultimele rezultate la proba fizică: dacă vede bine la distanţă, dacă sare bine la săritura de pe loc şi dacă aruncă bine cu mingea de oină.

Încheiem tot cu o doamnă: Doina Hada, consilier local PSD în Consiliul Local Alba Iulia, printre puţinii oameni care au reuşit să-i ţină piept (înainte de 2008) primarului-dictator de Alba Iulia.

Tuturor doamnelor La Mulţi Ani: lăsaţi mătura şi cratiţa. E ziua voastră: fără mături şi polonice… pe spatele colegilor de apartament!

Je suis moaţă

Tic-tac, tic-tac, timpul trece… Edilul Ilie Tomuş din Şibot are zile numărate în fruntea comunei sale. Oile pe care le-a păstorit Tomuş îs foarte nemulţumite de matrapazlâcurile la care s-a dedat Păstorul lor. Dar nu-i asta problema, ci Justiţia care i-a dat un an de Zuhaus (închisoare) cu…. suspendare.

Eu nu înţeleg ce înseamnă închisoare cu suspendare ! E o enigmă totală. Ori îl bagi la Zuhaus ori nu… Una din două!

Veşti bune de la noi, din Italia. Primarele Mircea Hava a venit din vacanţa pesagistică (ce fain sună) din Italia, unde a văzut parcuri verzi. Cu copaci, cu iarbă etc… Nu cu pavele şi maşini, aşa cum e pe la noi prin urbe. Mircea ne-a adus şi câţiva copaci, vreo 40. I-a plantat imediat, fără remuşcări: 2 la primărie, 2 la prefectură, 1 la PSD, unul în Parcul Custozza, 2 în zona Schitului, 3 pe strada Toporaşilor, 2 la Miceşti, 2 la Oarda… pe strada lui Pistol… În total să fie vo 40 de copaci noi-nouţi…

Cu acest prilej anunţăm o altă revenire de top. Un alt primar sau viceprimar sau fost viceprimar ce se repatriază: după ce a văzut Dubaiul şi finala turneului cu Simona Halep, ex-viceprimarul Dorin şerdean pleacă în Spania, la căpşunari, ca să vadă meciul Real Madrid-Villa Dolorosa (ceva de genul ăsta, nu ştim exact că nu ne pricepem la spanioloaică sau dubaineză).

La Alba Iulia au avut loc manifestări care au marcat împlinirea a 230 de ani de la tragerea pe roată a marilor eroi Horea, Cloşca şi Crişan. Puţină lume, foartă puţină lume, pe Dealul Furcilor şi la Obelisc. Poate din cauza vremii. Siguuur…. În schimb la Rimetea, la Îngroparea Fărşangului, au fost câteva mii de oameni…

 

Acest text este un pamflet !

Februarie nu este numai luna iubirii, este şi luna plimbărilor edililor noştri. Viceprimarul oraşului Alba Iulia Dorin Şerdean este plecat în Dubai şi, prin urmare nu a putut fi înlocuit de majoritatea PNL-PDL din Consiliul Local Alba Iulia.

Liberalii (PNL-PDL) trebuie să mai aştepte 2-3 zile până îşi vor numi un nou vice la Primăria Alba Iulia: Gabriel Pleşa, care îl va înlocui pe demisul Dorin Şerdean (vicele Şerdean a fost destituit în şedinţa din 20 februarie 2015, dar pentru că nu a fost în ţară nu i s-a putut comunica oficial DEMITEREA şi astfel nu poate fi pus în pită noul vice…

Tata Hava este plecat în Italia să vadă câteva oraşe cu parcuri şi copaci verzi. Primarul Mircea Hava a fost invitat în Italia de două companii din domeniul… amenajării peisagistice. Cum la Alba Iulia nu mai este nici un parc (decât parcul din Oraşul de Jos, care are sub un hectar), experienţa italiană a lui Mircea Hava pare a fi de nepreţuit.

Încă ceva: Hava nu a dorit să-l ducă cu el pe Simone Albani, nu pentru că Simone n-ar şti italiană, ci pentru că stâlceşte în mod grav limba română.

Pe această cale, dorim să-l salutăm pe primarul din Cîmpeni. Mai are un an şi 3 luni de mandat, din ultimul mandat. Moţii s-au cam săturat de edilul care conduce Capitala Apusenilor, care din 2004 nu a făcut mai nimic… în afară de faptul că a asfaltat de 3 ori strada care duce spre casă.

Un alt primar, tot traseist ca şi Andreş, este cercetat de procurori pentru mici găinării cu banii Primăriei. PSD Alba oricum are puţini primari, dar procurorii vor să-i mai şi rărească.

Încheiem cu un alt edil, un fost viceprimar de Alba Iulia: actualul deputat PSD Călin Potor a anunţat că va face două denunţuri majore în următoarele zile. Deputatul Călin Potor cere lui Simion Creţu (directorul ADR Centru) şi Mircea Hava (primar de Alba Iulia) detalii privind parandărătul de 10 la sută pe care l-a primit fostul ministru Elena Udrea în vremea când dădea în Alba Iulia zeci de contracte pe bani publici, europeni, deci româneşti.

Edil Boc

A trecut Valentines Day, s-a terminat cu dragostea. Urmează răboiu total, măcelu: DNA-ul e decis să mai rărească din parlamentarii României: ultima este Madam Udrea, spre disperarea aşa-numiţilor băsişti.

PMP Alba a decis să nu mai ţină conferinţe de presă… pentru un timp, până se mai liniştesc apele învolburate. Cu mama la puşcărie şi cu tatăl beţiv fugit de-acasă e cam greu pentru bietul Milu să dea explicaţii privind situaţia „de acasă”…

Un alt partid aflat la apusul carierei este PP-DD Alba: viceprimarul de Alba Iulia Dorin Şerdean mai are vreo 5 zile până va fi schimbat din funcţie de către majoritatea PDL-PNL din Consiliul Local Alba Iulia. Nu ştim de ce graba asta la noii liberali, că doar Şerdean era bun la Primăria Alba Iulia, ca pătrunjelu-n zamă.

Primarul din Cîmpeni s-a certat rău de tot cu consilierii liberali (PDL-PNL) la ultima şedinţă de Consiliu Local. Nu a fost mult până să se bată: preşedintele de şedinţă (consilierul liberal Dan Borteş, care întâmplător este finul lui Andreş) era cât pe ce să-l scoată afară din sală pe primarul neascultător. Motiv pentru care primarul Călin Adreş a dat o replică antologică: „Aţi sărit calul, domnule. Nu vă vedeţi lungul nasului”.

Şi pentru că tot suntem la Cîmpeni, îl felicităm pe harnicul primar care din 2004 până astăzi şi-a asfaltat de 3 ori drumul pe care merge acasă (str. Horea), în timp ce Moţilor e plină de gropi…

Încă una de la Cîmpeni, dacă tot l-am prin la colţ pe Andreş: consilierul judeţean Cristi Paşca a spus că preţul trădării liberalului Andreş care a plecat la PSD era de 130 de miliarde de lei (vechi, dar miliarde). În schimb Primăria Cîmpeni a primit în 2015 de la Bugetul de Stat 2 miliarde lei (vechi). Adică, cum se spune la români, a pus botul sau ţeapă, vrăjeală…

Şi dacă tot suntem în Apuseni, în Capitala Ţării Moţilor, să ştiţi că moţii au un secretar de stat la Ministerul Agriculturii, colonelul Ioan Uţiu, membru PLR. Acelaşi partid, PLR Alba are un veterinar pe care doreşte să îl pună secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi o secretară focoasă specializată în dactilografie şi cafele cu zahăr dintr-o comună de lângă Sebeş (nu-i dăm nume) pe care vor să o pună secretar de stat la Ministerul Economiei…

E-moţii

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook