Social

Modernizări şi îmbunătăţiri la Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba

936867_447435548680577_413060235_nÎmbunătăţirea standardelor de performanţă şi respectarea legislaţiei medicale au devenit prioritare în Spitalul din Alba Iulia de la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Alba.

Modernizarea bucătăriei şi dotarea corespunzătoare a acesteia au fost nişte obiective importante.

Veselă din inox pentru transportul hranei pacienţilor

972198_447435492013916_922909519_nRecent bucătăria şi fiecare secţie a Spitalului au fost dotate cu căruciare şi veselă pentru transportul hranei pacienţilor.

De asemenea, s-a realizat şi o sală de mese pentru personalul angajat, care contra cost, poate servi felul doi preparat în bucătăria spitalului.

Au fost achiziţionate cărucioare speciale pentru transportul hranei pacienţilor. Acestea sunt din inox cu închidere ermetică.

432154_447435538680578_886072859_nSunt foarte uşor de manevrat, se păstrează foarte bine şi se pot curăţa şi dezinfecta foarte bine.

De asemenea, s-au achiziţionat şi vase de inox pentru fiecare secţie.

În funcţie de cerinţele fiecărei secţii, numărul de pacienţi, diversitatea meniurilor, s-au luat nouă cărucioare mari şi cinci cărcioare mici speciale pentru acest serviciu.

581888_447435612013904_158818484_nVasele în care este transportată hrana au fost achiziţionate în funcţie de aceleaşi principii”, a explicat Nicoleta Vesa, asistent dietician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Angajaţii pot plăti o masă caldă

Bucătăria Spitalului prepară zilnic, un fel de mâncare şi pentru persoanlul instituţiei sanitare, care doreşte să plătească pentru o porţie de mâncare caldă.

945592_447435595347239_838490311_nNe autogospodărim pentru masa personalului, care doreşte să mănânce în instituţie.

În fiecare zi de luni se afișează în secție meniul pentru o săptămână, atât pentru pacienți cât și angajații Spitalului.

Personalul trebuie să anunțe când dorește să servească masa în sala de mese, dimineața până la ora 10.

Se servește numai felul doi, iar o porție costă 5 lei. Plata mesei se reține din salariu. 

În medie avem la masă 25 de persoane pe zi. Sunt asistente, medici, infirmiere care preferă o mâncare caldă în locul unor covrigei”, a mai spus Nicoleta Vesa.

Distribuie Acum

30 mai 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...