Actualitate, Stirea Zilei

Mihnea Costachi in lupta pentru podiumul Campionatului European de juniori la sah clasic din Croatia. Comunicat.

Dupa startul excelent cu trei victorii in primele trei runde, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a inceput partidele cu principalii contracandidati la medaliile Campionatului European de juniori la sah clasic din Coratia.

Partida din runda a 4-a, cu negrul impotriva favoritului nr.4 al turneului, maestrul international Andreas Kelires (Cipru), a fost una mai putin reusita pentru juniorul albaiulian. La iesirea din deschidere, intr-o pozitie in care trebuia sa se multumeasca cu egalitatea, Mihnea a provocat lupta in mod nejustificat, intrand rapid in pozitie grea si trebuind sa se recunoasca invins la mutarea 33.

Din fericire Mihnea si-a revenit rapid obtinand o victorie categorica cu piesele albe in runda a 5-a impotriva favoritului nr.8 al turneului, maestrul FIDE Lorenzo Lodici (Italia). Jucatorul italian s-a aflat permanent in defensiva, fiind depasit clar de juniorul albaiulian, care s-a impus la mutarea 37, dupa 3 ore si jumatate de joc.

In runda a 6-a elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia a jucat cu negrul impotriva favoritului nr.2 al turneului, Nikolas Theodorou (Grecia). Desi a obtinut o clar pozitie superioara si a presat toata partida, Mihnea Costachi nu a reusit sa obtina victoria, trebuind sa se multumeasca cu remiza dupa 60 de mutari si 4 ore de joc.

Dupa 6 runde si cu 3 runde inainte de final, Mihnea Costachi se afla pe locul 3 din cei 67 de participanti la categoria sa de varsta cu 4,5 puncte, la un punct in spatele liderului Andreas Kelires (Cipru) si o jumatate de punct de Leonid Sawlin (Germania), la egalitate de puncte cu juniorul albaiulian aflandu-se alti 5 jucatori.

Urmatorul adversar in cursa spre o medalie a lui Mihnea Costachi va fi Tuna Tuncer (Turcia), juniorul albaiulian urmand a juca cu piesele albe.

Distribuie Acum

28 septembrie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...