Actualitate

METEO: Vreme răcoroasă pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, rece în următoarele două săptămâni (6 – 19 octombrie) în toate regiunile, valori termice mai scăzute fiind semnalate în special în zona montană, unde se vor înregistra atât la începutul, cât și la sfârșitul intervalului, temperaturi maxime medii de până la 10 grade Celsius, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, publicată luni.
În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu zile răcoroase, cu precădere cea de marți, 7 octombrie, când media regională va fi de 13 — 14 grade. Apoi, până în jurul datei de 16 octombrie, procesul de încălzire treptată va determina înregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, de la 20 la 23 de grade, cu o ușoară răcorire la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne vor fi în general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regională fiind estimată la valori între 6 și 9 grade. În zonele depresionare vor fi, totuși, valori mai modeste, în special la mijlocul primei săptămâni. În jurul datei de 7 octombrie ploile se vor semnala pe spații relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, cu excepția zilelor de 14-15 octombrie când sunt de așteptat ploi slabe.
Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.
sursa:http://www.agerpres.ro/

7 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...