Actualitate, Social

Marți s-a lansat proiectul „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”

1381691_732681966748377_119261494_nMarți, 12 noiembrie 2013, a avut loc conferința de lansare a proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”, implementat de grupul informal de tineri „Concordia – CICOC”; proiectul, finanțat din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor, vizează îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și socio-profesionale ale tinerilor din județ prin promovarea creativității, spiritului de inițiativă și a voluntariatului prin intermediul unor metode de învățare non-formală.

În cadrul evenimentului, au luat cuvântul persoane dedicate dezvoltării tinerilor, precum prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, lect. univ. dr. Larisa Dragolea, directorul Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității (CICOC UAB), Anca Tabără, președinta Centrului Județean de Voluntariat Alba, Cristian Fleșeru, reprezentant al Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB) și Janeta Lăpăduș, președinta Ligii Studenților din cadrul aceleiași instituții. Pe lângă aceștia, tinerii din grupul informal creat se bucură în implementarea proiectului de sprijinului Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Activitățile proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” includ: o campanie de conștientizare a tinerilor din licee și universități cu privire la rolul culturii antreprenoriale în societatea actuală, al educației non-formale și al activităților de voluntariat în deprinderea de cunoștințe și experiențe în domeniul antreprenoriatului (Caravana tinerilor activi și implicați); ateliere de lucru ce vizează dezvoltarea abilităților de comunicare, inter-relaționare, improvizație și creativitate, leadership, inteligență emoțională și branding personal (Comportament, valori și atitudini în context antreprenorial; Branding personal, comunicare și leadership; Dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație).

De asemenea, în cadrul proiectului, prin intermediul seminarului interactiv „Know-how: pe drumul către succes”, tinerii din grupul țintă vor putea interacționa cu profesioniști consacrați în mediul de afaceri, prin intermediul unor metode non-formale de educație. Mai mult, membrii echipei de implementare își propun să faciliteze tranziția de la școală la piața muncii și să încurajeze tinerii în a-și pune în aplicare ideile de afaceri.

Pentru aceasta, în cadrul proiectului se vor crea două baze de date, menite să servească acestui scop: baza de date „Business-Angels” va conține informații referitoare la posibile persoane dispuse să investească în idei de afaceri inovative și creative, care provin din rândul tinerilor, în timp ce baza de date „Tineri – viitori antreprenori” va furniza celor interesați date cu privire la tinerii care doresc ca în viitorul apropiat să demareze o afacere.

În urma implementării atelierelor de lucru mai sus menționate, este vizată efectuarea unei cercetări online, la nivel național, scopul său fiind acela de a identifica opinia tinerilor cu privire la necesitatea complementarității educației non-formale cu cea formală în scopul dobândirii abilităților antreprenoriale.

De asemenea, între activitățile proiectului se numără înființarea unei organizații non-guvernamentale care să desfășoare, în viitor, activități destinate dezvoltării personale și profesionale a tinerilor și, totodată, elaborarea unui ghid care se va concretiza într-o pledoarie pentru activitățile de voluntariat și va conține atât elemente necesare dezvoltării viitorilor mici antreprenori, cât și elemente cu privire la importanța complementarității educației non-formale cu educație formală.

Întrucât promovează explicit, alături de educația non-formală, voluntariatul, membrii echipei de implementare vor organiza un seminar interactiv (Tineri – pentru tineri, prin tineri: despre voluntariat și impactul său asupra dezvoltării individuale) dedicat exprimării opiniei libere cu privire la importanța implicării în activități extra-curriculare pentru o dezvoltare armonioasă.

Membrii echipei de implementare vor primi, la finalizarea proiectului, un certificat YouthPass, recunoscut pe plan internațional, prin intermediul căruia le vor fi recunoscute meritele și le vor fi apreciate și recompensate eforturile depuse pe parcursul implementării proiectului.

Distribuie Acum

13 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...