Majoritatea PSD din Camera Deputaților nu respectă decizia CCR cu privire la...

Majoritatea PSD din Camera Deputaților nu respectă decizia CCR cu privire la OUG 55 / 2014

Majoritatea din jurul PSD din Comisia juridică şi cea pentru administraţie ale Camerei Deputaţilor au adoptat marţi, 17 februarie a.c., un raport pe cererea de reexaminare a Curţii Constituţionale pe OUG 55/2014, prin care se respinge ordonanța, dar nu sunt prevăzute şi efectele respingerii ei, adică pierderea mandatelor aleșilor care au migrat.
Partidul Național Liberal consideră că nereglementarea situației aleșilor locali care au migrat nu corespunde solicitării CCR, care spune explicit că ”Parlamentul urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014, pentru a le pune în acord cu decizia CCR”. Mai mult, Curtea a indicat și modul în care trebuie reglementate aceste efecte, în sensul încetării mandatelor aleșilor locali care au schimbat partidul din partea căruia candidaseră la alegerile locale din 2012.
PNL a depus amendamente prin care se reglementa încetarea mandatelor celor care au migrat politic. Acestea au fost respinse.
Din păcate, PSD dă, din nou, dovadă de lipsă de maturitate politică, adoptând un proiect de lege care, practic, legalizează traseismul politic. În măsura în care formula adoptată de Parlament nu este în acord cu decizia CCR, PNL va sesiza din nou Curtea Constituțională cu prevederile legii de respingere a OUG 55.

Dan Simedru,
Deputat PNL de Alba

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns