Actualitate, Sanatate, Social

Majoritatea intervenţiilor chirurgicale urologice soluţionate prin metoda endoscopică

dr.dan-cibu-620x330Secţia de urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are la acest moment 25 de paturi pentru spitalizare continuă și trei medici primari urologi: Dan Cibu, șeful secției, Alina Covaciu și Lucian Prodan. În medie 1.500 de pacienţi, din întreg judeţul Alba, se adresează acestei secţii pe parcursul unui an. Dintre aceşti bolnavi 800 au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Servicii medicale complete

Medicii urologi din Alba Iulia pot aborda întreg spectrul bolilor tractului urinar.

Poate fi tratată atât patologia litiazică (pietre la rinichi sau la vezica urinară), cât şi patologia tumorală.

Potrivit statisticilor, litiaza urinară este pe locul trei ca frecvență în apariția bolilor aparatului urinar și afectează cu precădere persoanele cu vâste cuprinse între 20 și 40 de ani, care au un regim alimentar necorespunzător.

Cele mai multe dintre intervențiile chirurgicale pe care le facem în Alba Iulia sunt realizate prin endoscopie, ceea ce presupune evitarea inciziilor chirurgicale.

Timpul de recuperare al pacientului este cu mult mai scurt deoarece intervențiile sunt neinvazive”, a spus medicul Dan Cibu, șeful secției de urologi a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Printre cele mai frecvente probleme ale aparatului urinar sunt și afecțiunile prostatei, din această cauză o mare parte dintre pacienții secției de urologie sunt bărbații.

Prostata este un organ musculo-glandular, care înconjoară porțiunea inițială a uretrei la bărbat, adică tubul prin care urina și lichidul seminal ies din corp.

O dată cu înaintarea în vârstă acest organ poate avea de suferit astfel încât 60% dintre bărbații cu vârsta de peste 60 de ani pot suferi de inflamarea prostatei.

Adresabilitatea în rândul bărbaților este mai mare dar trebuie știut că în secție pot fi realizate intervenții chirurgicale atât pentru femei cât și pentru bărbați, de exemplu soluționarea incontinenței urinare”, a mai spus medicul Dan Cibu.

Distribuie Acum

7 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...