Actualitate

MAE salută ridicarea completă a restricțiilor de pe piața muncii din UE pentru cetățenii români

informatiiMinisterul Afacerilor Externe salută ridicarea, la 1 ianuarie 2014, a tuturor restricțiilor pe piața muncii din Uniunea Europeană pentru cetățenii români, în conformitate cu prevederile Tratatului de Aderare al României la Uniunea Europeană.

Începând cu 1 ianuarie 2014, în urma ridicării restricțiilor și de către Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franța, Malta și Marea Britanie, cetățenii români își pot exercita  pe deplin dreptul de a lucra în toate statele UE fără un permis de muncă, beneficiind astfel de toate drepturile și libertățile care le revin în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene.

Libera circulație a persoanelor reprezintă un principiu fundamental al UE și un element constitutiv al Pieței Unice.

Ministerul Afacerilor Externe împărtășește poziția de principiu a Comisiei Europene exprimată cel mai recent și de comisarul european pentru muncă, Laszlo Andor, potrivit căreia libera circulație a lucrătorilor mobili, cetățeni ai statelor membre UE, produce, în fapt, efecte pozitive asupra Pieței Unice și asupra adâncirii integrării europene.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă convingerea că cetățenii români vor continua să aducă o contribuție importantă și responsabilă la consolidarea și desăvârșirea proiectului european, în toate componentele sale.

Distribuie Acum

2 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...