Actualitate

Lansare Centru de Informare EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU

tfoto2-lansare-cedNoua generație de Centre de informare Europe Direct a fost lansată recent la Bruxelles de către doamna Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene. Începând cu acest an, ADR Centru se implică în activitatea europeană de a oferi răspunsuri concrete la întrebările punctuale și un sprijin pentru fiecare cetățean.

Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de ADR Centru, face parte din rețeaua europeană creată pentru a transmite locuitorilor regiunii drepturile și știrile de ultimă oră din Uniunea Europeană. Dacă aveți întrebări puteți contacta reprezentanții ADR Centru la tel 0358/403121, puteți transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau puteți să le adresați direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12!

Printre evenimentele și activitățile informative prevăzute pentru acest an în cadrul Centrului de informare coordonat de ADR Centru, lansarea unui website dedicat centrului va susține activitatea de transmitere a informațiilor importante și comunicarea activă la nivelul Regiunii Centru.

Prin intermediul unui cont de Facebook, opiniile şi comentariile originale postate de public la articolele apărute vor fi premiate lunar de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru. Jurnaliștii din Regiune care contribuie la activitatea de informare a cetățenilor prin mesaje pe teme europene, în termeni apropiați cetățenilor, vor fi premiați de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de celelalte centre ED din regiune.

tfoto5-lansare-cedActivităţile Centrului care funcționează la Alba Iulia se vor axa pe acordarea de informaţii cetățenilor Regiunii Centru, dar și consultanţă, răspunsuri la întrebările privind politicile şi structurile europene, elaborarea şi distribuirea de materiale informative şi organizarea de evenimente pentru promovarea priorităţilor şi acţiunilor UE, a legislaţiei europene şi a drepturilor cetăţenilor.

Începând cu 01 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activitățile Uniunii Europene, strategiile și programele sale. Centrul Europe Direct Regiunea Centru va fi deschis și pus la dispoziția cetățenilor din Regiunea Centru timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017.

Începând cu acest an, în regiune vom desfășura activități de informare și comunicare care vor implica activ cetățenii în dezbaterea problemelor europene.

În acest an ADR Centru va organiza o serie de evenimente și concursuri, va pune la dispoziția cetățenilor o bibliotecă cu publicații ale Uniunii și va răspunde, prin intermediul experților săi, întrebărilor despre Uniune și programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetățeni.

Astfel, activitatea noastră de atragere a fondurilor europene va fi completată de o activitate complexă de conștientizare a publicului larg cu privire la drepturile cetățenești în Uniunea Europeană, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Începand cu acest an, ADR Centru va asigura această legătura funcțională dintre locuitorii Regiunii Centru și reprezentanții Uniunii Europene, urmărind problemele cetățenești, acordând informații și furnizând sprijin celor ce doresc să se implice în dezvoltarea Regiunii Centru.

Cu toate că oamenii pun întrebări cu impact personal și local, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru toți vor reuși să găsească un răspuns fundamentat sau acestea vor fi transmise reprezentanților UE care le vor asculta opiniile sau problemele.

Concret, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, cetățenii regiunii și reprezentanții UE de la Bruxelles vor reuși șă-și transmită unii altora opiniile, iar oamenii pot să se implice activ în a crea o legătură puternică între cei ce elaborează legislația și cei care au nevoie de informații și susținere. Detalii despre activitatea ADR Centru în domeniul centrelor Europe Direct puteți afla pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro, sau pe pagina de Facebook a Centrului!

Distribuie Acum

10 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...