Actualitate

La braconaj pe timp de noapte. Cinci persoane prinși de poliție!

Poliţiştii din Vinţu de Jos au depistat, pe un fond de vânătoare din comuna Săliştea, 5 bărbaţi aflaţi la o vânătoare ilegală. Bărbaţii sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic, iar cele 5 arme de vânătoare găsite asupra lor şi autovehiculul cu care se deplasau, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, se arată într-un comunicat de presă a IPJ Alba.

La data de 11.08.2015, în jurul orelor 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, i-au depistat, în flagrant delict, pe 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 62 de ani, 4 din Cugir, judeţul Alba şi unul din Geoagiu, judeţul Hunedoara, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, pe fondul vânătoare 49 – Săliştea.

Se pare că, cei 5 bărbaţi, posesori legali de arme de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare cu un autoturism de teren pe care era montate dispozitive de iluminare cu amplificator suplimentar şi fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe timp de noapte, au folosit dispozitivul de iluminare, pentru a detecta vânatul.

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism, polițiștii au identificat 5 arme de vânătoare, prevăzute cu lunete şi muniţia aferentă, din care două nu erau transportate în condiţiile prevăzute de normele legale.

Faţă de cei 5 bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Totodată, în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea faptei precum şi a celor 5 arme şi a muniţiei găsite asupra lor, în vederea continuării cercetărilor.

12 august 2015

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...