La Alba se va înfiinţa Asociația Părinți pentru Ora de Religie

La Alba se va înfiinţa Asociația Părinți pentru Ora de Religie

Grupul de inițiativă pentru înființarea Filialei Alba a Asociației Părinți pentru Ora de Religie, anunță constituirea oficială a structurii locale a acestei Asociații Naționale în data de 1 martie a.c., începând cu ora 19:00, în Aula Mare a Facultatii de Teologie din Alba Iulia.
Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) a luat ființă în luna decembrie 2014, ca reacție a numeroși părinți din diferite zone ale țării noastre față de modul în care urmează să fie studiată disciplina Religie în școală, în contextul creat de decizia nr. 669/2014 a Curții Constituționale.
Asociația își propune să acționeze în școlile din județul Alba, comunicând cu directorii, diriginții și învățătorii pentru respectarea legii și a drepturilor elevilor, în vederea participării la orele de religie, corespunzător fiecărei religii și confesiuni recunoscute în România. De asemenea, APOR urmărește întregul proces de informare, transmitere către părinți a informațiilor legate de noua situație, precum și a cererilor-tip, astfel încât părinții să le poată completa și semna în timp util, iar elevii să beneficieze de educație religioasă. În plus, Asociația Părinți pentru Ora de Religie primește sesizări cu privire la obstrucționarea, întârzierea sau descurajarea semnării cererii, urmând ca cei vinovați să suporte consecințele legale.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns