Actualitate

ISU Alba: Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

PREVENITI_GHINIONUL__Marti_13_august_2013__Ziua_Informarii_Preventive_1Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E.ON România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă

Astfel, marţi, începând cu ora 10.00, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, precum şi subunităţile din Aiud, Blaj, Sebeş, Cîmpeni îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judeţului va fi organizat un punct de informare preventivă în Piaţa Cetăţii Alba Iulia şi unde se vor organiza jocuri interactive pentru copii.

I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

Distribuie Acum

12 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...