Îşi mută Kronospan Sebeş o parte din activitate pe platforma combinatului Viromet...

Îşi mută Kronospan Sebeş o parte din activitate pe platforma combinatului Viromet Victoria ?

Kronospan Sebeş este interesată de o colaborare cu combinatul chimic Viromet Victoria din judeţul Braşov, combinat chimic deţinut de omul de afaceri Ioan Nicoale. Unele voci susţin însă că există posibilitatea ca Viromet Victoria să fie achiziţionat de Kronospan Sebeş, pentru ca firma să îşi dezvolte producţia aici după problemele avute la Sebeş.

Conform pagini on-line a ziarului Monitorul de Făgăraş, http://www.monitorfg.ro/ săptămîna trecută o delegaţie de la Kronospan Sebeş a fost la Viromet pentru a vizita secţiile combinatului.
Din delegaţia a făcut parte şi fostul director al Combinatului Chimic Victoria, Alexandru Antal, care în prezent reprezintă fabrica din Sebeş. Delegaţia a vizitat principalele obiective de pe platforma Viromet, secţiile Metanol, clei şi formol.

,,Delegaţia a intrat în fabrică şi a vizitat trei obiective, secţia de metanol, secţia de clei şi de formol. Patronul Ioan Nicolae a însoţit delegaţia în febrică. Aceştia au venit, au văzut şi au pus foarte multe întrebări. Din câte ştim noi fabrica de la Sebeş are probleme mari de dezvoltare şi din acest motiv reprezentanţii ei au venit la Victoria să viziteze combinatul. Vreau să vă spun că fabrica de la Sebeş trebuia să se construiască la noi în oraş. Nu este o noutate, toată lumea discută acest subiect. Ştim cu toţii că în urmă cu 16 ani, Gruppo Frati împreună cu Alexandru Antal au venit la Victoria să investească, însă unii directori nu au agreat această investiţie. Kronospan a achiziţionat în 2004 de la Gruppo Frati fabrica de la Sebeş care a ridicat pe platforma industrială o instalaţie de formaldehidă. Pentru oraşul Victoria ar fi a doua şansă şi sperăm ca patronul să decidă corect. Pentru prima dată s-a primit o delegaţie oficială în vederea unor contracte sau în vederea cumpărării fabricii” au declarat unii angajaţi conform Monitorul de Făgăraş www.monitorfg.ro

Conform datelor prezentate în reprezentanţii Kronospan Sebeş au vizitat secţia de metanol a combinatului de la Victoria, fiind interesaţi de producţia de metanol şi formol în prima fază.

,,În urmă cu cîteva zile o delegaţie de la firma din Sebeş a vizitat platforma Viromet. Au venit, au văzut şi acum aşteptăm să vedem ce propuneri vor face. În această săptămână vom afla mai multe detalii. Până în data de 25 februarie a.c., au spus că vor reveni la Viromet. La Sebeş au probleme pentru că fabrica se află aproape de centrul oraşului şi nu se mai pot dezvolta. Noi ne-am bucura să colaborăm cu ei” a spus liderul de sindicat, Valentin Pampu.
Din Grupul Interagro patronat de Ioan Nicolae fac parte combinatele chimice Viromet Victoria si Nitroporos Fãgãras. Fabrica de la Făgăraş este închisã încă din mai 2014 si se află în insolvenţă, cei mai mulţi dintre angajaţi fiind disponibilizaţi, iar cei rãmasi nu si-au mai primit salariile de peste 3 luni. La Viromet secţia Metanol n-a mai funcţionat de la începutul anului trecut.
sursa:www.monitorfg.ro

Vă reamintim că de 7 săptămâni la Sebeş au fost proteste în fiecare duminică împotriva firmei Kronospan care doreşte să deschidă o nouă fabrică de formaldehida cu o capacitate de producţie 60.000 de tone de formaldehidă/an.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns