Actualitate, Social

IPJ Alba: Continuă acțiunile informativ-preventive în școli

politiaunitatiinvatamantSiguranţa în şcoli rămâne o prioritate a poliţiei iar pentru realizarea acestui obiectiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin structurile specializate, au continuat activităţile informativ – preventive în unităţile de învăţământ din judeţ.

Aceste activităţi sunt cuprinse în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Alba, care este coordonat de Prefectul Judeţului Alba.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba are atribuţii atât pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în şcoli şi zona adiacentă a acestora, care să asigure buna desfășurare a procesului instructiv – educativ cât şi în ceea ce priveşte pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor şi a personalului didactic.

Astfel, în perioada 04- 13.11.2013, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier Alba Iulia şi specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfăşurat 12 activităţi de informare în 5 şcoli gimnaziale şi licee din municipiul Alba Iulia.

Au fost organizate întâlniri cu elevii şcolilor gimnaziale „Ion Agârbiceanu”, „Vasile Goldiş” şi „Mihai Eminescu” precum şi ai Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” şi ai Liceului Sportiv, beneficiari fiind peste 300 de elevi.

Temele abordate cu ocazia acestor întâlniri au fost prevenirea violenţei în şcoli, consecinţele absenteismului şcolar, prevenirea pornografiei pe internet, prevenirea consumului şi traficului de droguri şi educaţia rutieră.

Astfel de activităţi se vor desfășura pe tot parcursul anului şcolar, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.

Distribuie Acum

14 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...