Actualitate

IPJ Alba: Acţiune de prevenire, combatere a furturilor de animale şi verificarea legalității sacrificării și comercializării acestora

foto: observatordebacau.ro
foto: observatordebacau.ro

În perioada 29.04 – 04.05.2013, poliţiştii din Alba acţionează, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale precum și pentru verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor.

Împreună cu polițiștii din cadrul formațiunilor de investigarea fraudelor, ordine publică și poliție rutieră, vor acționa și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba.

Efectivele angrenate vor urmări îmbunătăţirea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor antisociale, prevenirea și combaterea furturilor de animale, verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor, identificarea cărnii provenite din sacrificării ilegale și confiscarea acesteia, verificarea legalității transporturilor pe drumurile publice a animalelor și produselor din carne, verificarea legalității exporturilor de animale vii și a produselor din carne, verificarea legalității funcționării abatoarelor, verificarea modului de respectare a legislației sanitar veterinare referitoare la siguranța alimentelor precum şi prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale sub orice formă.

Vor fi efectuate controale în pieţe, târguri, oboare şi la magazinele care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne în vederea verificării modului de respectare a legislaţiei sanitar veterinare referitoare la siguranţa alimentelor.

Pe principalele artere rutiere ale judeţului vor fi constituite filtre care vor verifica legalitatea transporturilor pe drumurile publice a animalelor şi produselor din carne.

În data de azi, 30 aprilie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în cooperare cu specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a desfăşurat o acţiune în mai multe pieţe agroalimentare de pe raza de competenţă,  în scopul verificării legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi al respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor şi a comercializării de produse alimentare specifice perioadei pascale şi al reducerii incidenţei evaziunii fiscale.

În acţiune au fost angrenaţi  85 de poliţişti şi 8 specialişti din cadrul DSVSA Alba.

S-a acţionat de asemenea pe principalele artere rutiere ale judeţului pentru verifica legalitatea transporturilor pe drumurile publice a animalelor şi produselor din carne, fiind constituite 21 de microfiltre rutiere în care au fost verificate 257 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat legalitatea operaţiunilor derulate de  comercianţi din 11 pieţe din judeţul Alba iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114.500, din care 3 la H.G. 984 din 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 7 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 106 la alte acte normative.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.037 lei.

Astfel de acţiuni vor fi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, zilnic, până în data de 04.05.2013, inclusiv.

Distribuie Acum

30 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...