IPJ ALBA: Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi...

IPJ ALBA: Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii

În perioada 16-19 februarie 2015 poliţiştii rutieri din judeţul Alba au desfășurat activităţi în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. S-a avut în vedere atât acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni cât şi respectarea de către aceştia a normelor legale privind traversarea drumului public.

Oamenii legii au depistat şi sancţionat contravenţional 168 de pietoni care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis precum şi 22 de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor.

Faţă de cei 22 de conducători auto sancţionaţi a fost luată şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 7.410 lei.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba ne reaminteşte:

Indisciplina pietonilor reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere grave înregistrate în anul 2014, în judeţul Alba şi revine cu câteva recomandări pentru creşterea siguranţei pietonilor:
-Traversaţi drumul public numai prin locurile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare, iar in localitățile în care acestea lipsesc, pe la colţul străzii, doar după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă
-Nu traversaţi în fugă sau prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate

-Sporiţi atenţia atunci când traversaţi strada pe timpul nopţii sau în condiţii de vreme nefavorabilă (ceaţa, ploaie sau ninsoare), când, din cauza vizibilităţii reduse sau a carosabilului alunecos, puteţi fi observaţi mai greu de către conducătorii auto.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns