Politica

Ion Dumitrel: „Ponta oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice”

dumitrelAm urmărit cu stupoare declarațiile premierului Ponta, care, cu o ușurință uimitoare, ne anunță că este gata să predea Bisericii Romano-Catolice sediul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care, peste 10 ani, poate să facă ce-o vrea în acel imobil.

Că domnul Ponta și USL-ul habar nu au de administrație și de administrarea țării s-a văzut de mult, dar nu mă aștepatm să fie atât de lipsit de orice sentiment patriotic  și de orice urmă de respect pentru istoria țării în fruntea căreia vremelnic se află.

Cedarea nonșalantă a unei instituții cu nume simbolic pentru toți românii,  nume ce semnifică însăși România modernă,  este un act deosebit de grav care va marca un precedent periculos: pe aceiași logică, ne vom trezi în viitor că vor fi revendicate Cetatea din acest oraș sau însăși Sala Marii Uniri din Alba Iulia.

Înțeleg acum de ce Alba Iulia a fost nedreptățită din start de regionalizarea imaginată de Ponta, de ce în strategia de regionalizare propusă de județul Covasna se spunea răspicat că viitoarea capitală regonală poate fi oriunde, numai la Alba Iulia nu!

Speriat de luptele interne din USL, Ponta a început să-și aranjeze o majoritate secretă în schimbul căreia a cedat revizionismului maghiar și oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice.

Ion DUMITREL, Prim-Vicepreședinte al PDL Alba

Distribuie Acum

15 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...