Actualitate

Întâlnire de lucru a poliţiştilor de ordine publică din judeţul Alba

90683f730b399de432426b19b8c1c795_LMarţi, 30.07.2013, în sala de festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, s-a desfăşurat o şedinţă de lucru la care au participat poliţiştii din structurile de ordine publică din judeţ.

Şedinţa s-a desfășurat cu participarea şefilor de secţii de poliţie rurală, şefilor birourilor de ordine publică din mediul urban şi a şefilor posturilor de poliţie comunale, în prezenţa domnului chestor  principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba şi a domnului comisar şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine publică.

Au fost prezentaţi principalii indicatori statistici pentru semestrul I 2013,  care reflectă rezultate obţinute de poliţiştii de ordine publică şi a celor care acţionează în mediul rural.

Din analiză a rezultat că infracţionalitatea sesizată în mediul rural reprezintă 33,6% din totalul infracţionalităţii sesizate, iar cea constatată reprezintă 36,7% din totalul infracţionalităţii constatate la nivelul judeţului în semestrul I 2013.

În cursul perioadei analizate, în mediul rural au fost sesizate 2.033 infracţiuni (cu 12,9% mai multe decât în semestrul I 2012) şi au fost constatate 1.602 infracţiuni (cu 73,9% mai multe decât în primele 6 luni din 2012).

Cele mai multe infracţiuni constatate în mediul rural sunt infracţiunile de furt (449 infracţiuni, reprezentând 28% din totalul infracţionalităţii constatate în mediul rural), numărul acestora înregistrând o creştere cu 30%.

În intervenţia sa domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a apreciat eforturile depuse de poliţiştii din structurile de ordine publică pentru siguranţa cetăţenilor şi le-a solicitat să manifeste interes şi preocupare pentru cunoaşterea problemelor comunităţii, intervenţie promptă şi rezolvarea legală şi operativă a sesizărilor, precizând că „se împlineşte un an de la reorganizarea poliţiei din mediul rural prin reînfiinţarea posturilor de poliţie comunale cu funcţia de şef de post şi deşi nu au fost probleme deosebite, este nevoie de mai multă implicare în activitatea de prevenire a faptelor care afectează liniştea publică”.

Este nevoie de o prezenţă activă în teren şi trebuie eficientizată activitatea de patrulare, inclusiv intercomunală, în special după ora 16.00 şi în intervalele de timp care prezintă risc criminogen ridicat.

Domnul chestor principal a recomandat adaptarea programului de lucru cu publicul de la posturile de poliţie comunală astfel încât toţi cetăţenii care doresc să se adreseze poliţiştilor să o poată face pe parcursul întregii zile şi a apreciat că siguranţa cetăţeanului este condiţionată şi de modul de intervenţie şi acţiune al poliţiştilor aflate într-o strânsă interdependenţă cu nivelul de pregătire teoretică şi practică.

Domnia sa a apreciat că aceste şedinţe nu sunt organizate doar cu scopul de a  analiza rezultatele obţinute în activitatea profesională ci şi pentru a realiza un schimb de idei şi identifica împreună cele mai bune soluţii pentru optimizarea muncii şi asigurarea unui serviciu cetăţenesc de bună calitate.

Şi pentru mediul rural au rămas prioritare combaterea infracțiunilor de natură economico – financiară şi în special a evaziunii fiscale, a delictelor silvice precum şi a celor contra patrimoniului.

Distribuie Acum

31 iulie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...