hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Începutul războaielor daco-romane vor fi puse astâzi în scenă în Cetate - Ziarul Apulum
Actualitate

Începutul războaielor daco-romane vor fi puse astâzi în scenă în Cetate

3Astăzi, 16 august 2013, de la ora 19.00, Garda Romană de la Apulum împreună cu voluntarii viitoarei trupe de daci își continuă reprezentațiile în Cetatea Vauban Alba Carolina.

Astfel, pe platoul din fața Porții a IV-a, talentații reenactori albaiulieni vor pune în scenă războaiele daco-romane.

Mai exact, vinerea acesta cei prezenți vor avea ocazia să vadă cum a debutat conflictul daco-roman, fiind purtați în timp până în a doua jumătate a secolului I d. Hr.

Confruntarea va aduce în prim-plan pe soldații romani care compun Legiunea a XIII-a Gemina, condusă personal de împăratul roman Domițian și războinicii daci cu regele Decebal în fruntea lor.

De reţinut că Garda Romană a apărut în toamna anului trecut în urma unui proiect câştigat de muzeul albaiulian şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.).

Garda e compusă din voluntari care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina, de a cărui castru se leagă începuturile vieţii urbane la Alba Iulia.

De asemenea, trupa dacilor este parte tot a unui proiect A.F.C.N. care urmează să fie finalizat în toamna acestui an.

Evenimentul organizat în fiecare zi de vineri, începând cu luna iulie, este oferit de Societatea de Transport Public Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Asociației Culturale Apulum Reenactment.

Distribuie Acum

16 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...