Actualitate

Incendiu de vegetaţie uscată pe str. Heleşteului din Alba Iulia

foto: vpartener.ro
foto: vpartener.ro

Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în 19.08.2013, la ora 18.00, în municipiu, pe str. Heleşteului pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă, la nivelul judeţului Alba s-au produs foarte multe incendii de vegetaţie uscată şi de litieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor că se interzice igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, dacă aceasta nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici zonei.

Măsuri de prevenire a incendiilor:     

• Nu aprindeţi focuri în spaţii deschise – mirişti, terenuri virane etc.- pe timp de vânt;

• Nu aruncaţi la întâmplare resturi de ţigări sau chibrituri aprinse;

• Nu aprindeţi focuri la o distanţă mai mică de 10 metri de orice material combustibil sau construcţie (casă, anexe, şură, gard etc.) sau în apropierea pădurii, sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii (cu exceptia locurilor amenajate)!

• În această perioadă cu risc maxim de incendiu, solicităm cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier.

Cetăţeni, nu uitaţi ! Prevenind incendiile, protejaţi viaţa, mediul şi bunurile.

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al jud. Alba au intervenit, în data de 19.08.2013, la un număr de 13 de solicitări.

Distribuie Acum

20 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...