Actualitate

În judeţul Alba sărbătorile de iarnă s-au derulat în deplină siguranţă

politiaPoliţia din judeţul Alba a fost la datorie cu ocazia Crăciunului şi a Anului Nou, pentru ca cetăţenii să se poată bucura în linişte de aceste sărbători.

În această perioadă, în judeţul Alba nu au fost înregistrate fapte deosebite, comise cu violenţă şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să îşi piardă viaţa.

Misiunea poliţiştilor continuă şi în perioada imediat următoare pentru ca întoarcerea la domiciliu a celor care şi-au petrecut vacanţă în alte localităţi, să fie lipsită de evenimente negative.

În perioada 25 decembrie 2013 – 02 ianuarie 2014, poliţiştii au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie,  poliţiştii de la rutieră au aplicat 615 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 97.480 lei şi au reţinut 30 de permise de conducere.

Pentru menţinerea climatului de siguranţă publică s-a asigurat intervenţia la 281 de evenimente precum şi la toate manifestările publice prilejuite de sărbătorirea Crăciunului şi Anului Nou.

În această perioadă, s-a reușit prinderea în flagrant a 19 suspecţi de comiterea de infracțiuni.

În zilele de 1 şi 2 ianuarie 2014, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 102 pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În continuare, poliţişti vor fi zilnic la datorie şi vor desfășura activităţi preventive şi de combatere a oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor dar şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi a întoarcerii în condiţii de siguranţă a turiştilor, în localităţile de domiciliu.

Astfel, cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic în scopul combaterii excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm tuturor participanţilor la trafic:

–         Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor;

–         Efectuaţi manevre doar după o temeinică asigurare şi evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

–         Respectaţi regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

–         Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri;

–         Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană; Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

–         Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Distribuie Acum

3 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...