Împrumut guvernamental de 175 milioane de euro pentru construcția de locuințe sociale...

Împrumut guvernamental de 175 milioane de euro pentru construcția de locuințe sociale destinate tinerilor

Guvernul a aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în vederea finanțării Proiectului privind construcția de locuințe sociale pentru familiile/persoanele tinere. În acest sens, Executivul a aprobat un Memorandum, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și a Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Proiectul privind construcția de locuințe sociale pentru familiile/ persoanele tinere are în vedere construirea a circa 9.000 de locuințe destinate închirierii de către familii/persoane tinere cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cu venituri sub venitul mediu pe economie. După finalizarea lucrărilor de construcție a locuințelor, acestea vor fi transferate în proprietatea autorităților publice locale, care vor avea obligația repartizării locuințelor în vederea închirierii acestora cu o chirie modică – se arată într-un comunicat al Guvernului Ponta.

Proiectul se va realiza în perioada 2015-2020, fiind estimat la 250 de milioane de euro.

Surse de finanțare sunt: împrumutul BDCE în valoare de 175 de milioane de euro, precum şi contribuția statului român în valoare de 75 milioane de euro, din care 37,5 milioane de euro reprezentând sume alocate de MDRAP și transferate ANL și 37,5 milioane de euro reprezentând sume alocate în bugetele locale (terenuri și viabilizări).

Condiţiile acordării împrumutului vor fi negociate (prin mandat primit în acest sens) de MFP, MDRAP și ANL. În mod obișnuit, BDCE acordă împrumuturi pe o perioadă de până la 20 de ani, din care 5 ani perioadă de grație.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns