Actualitate

ICCJ: Traian Berbeceanu eliberat din arest

BerbeceanuÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat marţi, 26 noiembrie, în legătură cu prelungirea măsurii de arestare preventivă în dosarul comisarului-şef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia.
Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis miercuri recursul comisarului şef Traian Berbeceanu şi a dispus eliberarea poliţistului din arest preventiv. Sentinţa este definitivă

Declarații date de Traian Berbeceanu la Antena 3 după eliberarea din arest:

Am încredere deplină în justiţie, în ministrul nostru, ştiu exact ce am de făcut, sunt convins că o să se facă dreptate. Sunt nevinovat.

Vă rog să mă înţelegeţi, am foarte multe interdicţii pe care trebuie să le respect, sunt anchete în desfăşurare şi nu vreau să le împietez.

Sunt convins că se va dovedi nevinovăţia mea. Sper că acest sacrificiu pe care a trebuit să-l fac nu o să fie degeaba. O să vedeţi cum o să-mi construiesc apărarea, cert este că în mod categoric o să-mi dovedesc nevinovăţia indiferent ce s-ar putea întâmpla.

Vreau să mulţumesc colegilor mei, echipei mele, presei, sindicatului şi în mod deosebit colegului de la sindicat, o să mă dedic apărării drepturilor oricărui poliţist din ţara asta. Nimeni nu trebuie să mai păţească ceea ce am păţit eu.

O să mă duc acasă să-mi văd copilul, părinţii, soţia, ulterior o să-mi desfăşor activităţile în limitele impuse la momentul acesta.

Am fost toată viaţa poliţist şi sunt convins că o să fiu şi mai departe. Voi lupta să mă întorc acolo unde-mi este locul, la echipa mea, să mă reintegrez în mediul familial, social, profesional.

Fizic mă simt OK la momentul ăsta.

Transmit colegilor mei de la Crimă Organizată să fie aşa cum îi cunosc, orice s-ar întâmpla să nu lase capul jos. Niciodată demnitatea nu o să poată să ne-o ia nimeni.

Acuzaţiile sunt neadevărate, sunt bazate pe probe ticluite. Am încredere în justiţie. Voi face tot ceea ce depinde de mine atât pentru ca dosarul în care sunt cercetat, cât şi dosarul în care am sesizat unele aspecte, să sprijin cercetarea. Privind anumite zvonuri, nu există nicio luptă între structuri. Au lucrat împreună, în echipă şi am obţinut rezultate extraordinare. Au fost sincope şi acum s-a ajuns la această situaţie nefericită pentru mine.

Aştept să ajung la familia mea, să petrec cât mai mult timp, având în vedere perioada care mi-a fost răpită din viaţă. Voi face o plângere penală vizavi de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu (împotriva celor care au orchestrat dosarul – n.r.). Aştept cu încredere ca organele sesizate să cerceteze”, a declarat Berbeceanu, pentru Antena3.

Distribuie Acum

26 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...