Haideţi să-l ajutăm pe Vladimir, un băiat diagnosticat cu sindromul Angelman

Haideţi să-l ajutăm pe Vladimir, un băiat diagnosticat cu sindromul Angelman

Fiecare dintre noi ne confruntăm cu probleme de sănătate. Indiferent că este vorba despre o răceală sau orice boală, fiecare consideră că problema lor este cea mai gravă. Nu ştiu câţi dintre noi stau să se gândească cât de important este să fii sănătos.

Un exemplu este Vladimir, un copil în vârstă de 2 ani şi jumătate, care suferă de probleme neurologice, probleme a căror cauză nu se cunoaşte şi se caută. Încă de la 8 luni, acesta a fost diagnosticat cu Sindromul Angelman şi de atunci urmează tratament şi face şedinţe de terapie la Centrul de Recuperare Maria Beatrice din Alba Iulia.

Vlad este din Buzău, iar părinţii lui au venit împreună cu el la Alba Iulia pentru ca băieţelul lor să urmeze tratament şi să se facă bine. Progresele lui sunt vizibile după terapia pe care o face intensiv. Până în prezent, Vlad a învăţat să stea în funduleţ şi să prindă obiecte, să strângă în braţe şi să se bucure de tot ce este în jurul lui.

Din spusele medicilor, băieţelul are şanse reale să ajungă să meargă în viitorul apropiat, însă pentru asta este nevoie de o varietate mare de terapii pe care părinţii nu şi-o mai permit din punct de vedere financiar.

Terapia pe care o urmează de un an şi jumătate la Centrul de Recuperare Maria Beatrice a dat rezultate excelente şi i-a ajutat să ajungă la stadiul unde sunt astăzi. Părinţii lui au însă nevoie de sprijin pentru a-l ajuta pe Vlad să devină un copil normal.

Sindromul Angelman este o tulburare genetică complexă care afectează în primul rând sistemul nervos. Caracteristicile acestei condiţii includ întârzierea dezvoltării, dizabilitatea intelectuală, deteriorarea severă a vorbirii şi probleme cu mişcarea şi echilibrul.

Cei care îl pot ajuta pe Vlăduţ să se facă bine pot folosi contul RO11CECEC001946288633311, deschis pe numele mamei sale, Munteanu Larisa.

– sursa: alba100.ro/la-doi-ani-si-jumatate-sufera-de-sindromul-angelman-0058611#sthash.PANQrwam.dpuf

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns