Groapa de gunoi de la Pârâul Iovului a fost inchisă oficial

Groapa de gunoi de la Pârâul Iovului a fost inchisă oficial

Primăria Alba Iulia face precizări referitoare la tarifele pe care le plătesc locuitorii începând din 17 iulie pentru colectarea deşeurilor, în condiţiile în care, de joi, a fost închisă groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, iar transportul se face la rampa de la Cristian, în judeţul Sibiu.

„Începând de joi, 16 iulie, ora 20.00, a fost interzis accesul și depozitarea de deșeuri municipale în groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, lângă municipiul Alba Iulia.

De la ora 00.00 a zilei de 17 iulie Poliția Locală Alba Iulia a primit sarcină de a verifica și patrula pentru depistarea și sancționarea tuturor celor care încearcă să depoziteze deșeuri în groapa de gunoi neconformă sau în gropi de gunoi improvizate.

Termenul de închidere a gropii de gunoi neconforme de la Alba Iulia a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2005, anexa 5, urmare a condițiilor de aderare la Uniunea Europeană. Lucrările operaționale (ecologizare etc.) de închidere a gropii de gunoi de la Alba Iulia se vor derula pe perioada a cinci ani.

Primul transport al deșeurilor municipale Alba Iulia către o gropă de gunoi ecologică a fost efectuat în această dmineață (viner – n.r.).

Transportul a fost efectuat către Cristian și zilnic se vor transporta 90/100 t. Preluarea deșeurilor municipale ale Albei Iulia la Cristian se face cu un tarif unic de 10 eur/tonă, indiferent de natura deșeurilor (exclus cele periculoase).

Prețul final pe care îl vor plăti albaiulienii pentru gunoiul municipal este de 5,654 lei/lună și reprezintă cel mai mic cost practicat în județul Alba”, transmite reprezentanţii Primăriei.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns