Actualitate, Cultura, Stiri

Gheorghe Suciu, o evocare picturală a localităţii Vinţu de Jos

Vineri, 24 octombrie 2014. Eveniment plin de căldură la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Însoţit de soţie, de fiica sa, de două nepoate şi mulţi prieteni, Gheorghe Suciu şi-a vernisat expoziţia personală de artă plastică: 60 de lucrări pot fi admirate la muzeu până pe 6 noiembrie 2014.

Venerabilul artist a fost prezentat de Cornel Tatai-Baltă şi Ioana Rustoiu. Cu acest prilej a fost lansat şi un volum care prezintă literar şi pictural Vinţu de Jos în viziunea lui Gheorghe Suciu. Volumul este semnat de Ioana Rustoiu, Smaranda Cutean şi Gabriela Mircea: „Vinţu de Jos, evocat literar şi pictural de Gheorghe Suciu”.

Printre invitaţi i-am văzut pe Constantin Inel – directorul adjunct al muzeului albaiulian, istoricul Gheorghe Anghel – fost director al muzeului, istoricul Vasile Moga, Matei Drîmbărean – directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Alba, – Gheorghe Vlad – primarul comunei Vinţu de Jos, Mirel Hălălai – primarul oraşului Teiuş.

Gheorghe Suciu s-a născut la 1 octombrie 1927 la Vinţu de Jos. Din 2005 încoace a avut câteva expoziţii la Alba Iulia: atunci în 2005 expoziţia a fost sprijinită de Dan Crecan, preşedintele de atunci a UAP filiala Alba. În 2012 Muzeul Unirii a găzduit o altă expoziţie a artistului din Vinţu de Jos: „Flori şi ulcele de altcândva”.

24 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...