Gheorghe Damian: Primarii sunt demnitari doar pe hârtie!

Gheorghe Damian: Primarii sunt demnitari doar pe hârtie!

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba, că în acest moment deşi parlamentarii şi primarii sunt socotiţi demnitari, cei din urmă au aceste drepturi doar pe hârtie.

„Primarul ar trebui să aibă acelaşi statut ca şi parlamentarul şi vă spun de ce: În Legea 215, noi primarii de comună avem statutul de demnitar. Noi am cerut de mai multe ori să modifice Legea şi să nu ne mai spună demnitari deoarece diferenţa dintre noi şi parlamentari este uriaşă
Primarul în perioada mandatului poate să divorţeze de nevastă dar nu şi de partid. Dacă divorţează de nevastă rămâne primar dar dacă divorţează de partid îşi pierde mandatul. Onor, parlamentari, care sunt demnitari şi dânşii , sunt reprezentanţii oamenilor în cel mai înalt for al statului, ei pot să divorţeze de cine vor, să facă ce vor, că de bine de rău bani au, maşini au, cota de benzină nu le este limitată ca nouă, să mergi azi la Bucureşti şi să stai până luna viitoare până îţi vine cota cealaltă şi aşa mai departe. Ori nu mi se pare corect, e drept ei fac legile, să nu avem acelaşi tratament” a declarat Gheorghe Damian.

Gheorghe Damian a spus că primarii din Alba vor înmâna un memoriu prin care parlamentarilor să li se interzică migraţia dintr-un partid în altul.

Edilul din Ciugud a făcut câteva referiri şi la Legea Electorală spunând că normal este ca mandatele primarilor să nu fie limitate la două iar alegerile locale trebuie să fie în două tururi.
„Eu sunt de 15 ani în administraţie. În primul an de abia am învăţat unde şi la ce uşi trebuie să bat. La al doilea, dacă ar fi limitate mandatele, cel ales sigur nu şi-ar mai da nici un interes gândindu-se că oricum pleacă. Primarii trebuie aleşi după două tururi. Alegerea primarului într-un singur tur l-ar avantaja pe primarul în funcţie” a declarat Gheorghe Damian

Comentarii

Comentarii

1 Comentariu

Lasa un raspuns