Actualitate, Social

Gala Voluntarilor din Județul Alba – au mai rămas doar 4 zile pentru încrieri

Gala-Voluntarilor-2012-jud.-Alba-4Cu paşi repezi, se apropie data de 24 noiembrie 2013, ultima zi in care se mai pot face nominalizări pentru Gala Voluntarilor din Județul Alba – 2013. Începând cu data de 11 noiembrie a.c., timp de 2 săptămâni, organizatorii aşteaptă nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari şi implementează proiecte de voluntariat, pentru cele 15 secţiuni de concurs.

Regulamentul de participare şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe pagina www.cjvalba.ro.

În perioada 29 noiembrie 2013 – 3 decembrie 2013, juriul, format din 9 membri, va avea cea mai grea sarcină, aceea de a evalua şi a nota nominalizările depuse.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, celebrată în întreaga lume în data de 5 decembrie, la Alba Iulia, îi vom premia pe cei mai buni voluntari, coordonatori de voluntari si proiecte de voluntariat într-un cadru festiv.

Evenimentul se va desfăşura la Sala Unirii, începând cu ora 18:00.

La nivelul societăţii civile si a cetăţenilor se constată o lipsă acută de recunoaştere a voluntariatului ca valoare şi resursă, voluntariatul fiind considerat adeseori ,,munca comunistă”.

Pentru a creşte gradul în care societatea recunoaşte meritele celor care  dăruiesc din timpul lor pentru alţii, din dorinţa de a crea o lume mai bună, am considerat ca este responsabilitatea noastră ca Centrul Judeţean de Voluntariat Alba –membru VOLUM (Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului in Romania) să organizam un astfel de eveniment la nivelul judeţean, care sa combată lipsurile menţionate anterior.

Gala Voluntarilor din județul Alba – 2013 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat şi coordonatorii de voluntari în atenția publicului larg şi a mass-mediei, pentru a ridica profilul voluntariatului în judeţul Alba şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor minunați care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile.

Voluntarii nominalizaţi trebuie să probeze implicarea în activităţi de voluntariat din diferite domenii ale vieţii judeţului nostru.

Ei trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2013 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Aşteptăm poveştile despre voluntari, voluntariat şi proiectele derulate.

Distribuie Acum

21 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...