Social

FOTO: Patrula de reciclare la Școala din Sîncel

IMG_9153La inițiativa învățătoarei Coman Malvina, elevi din clasa pregătitoare și din clasa I de la Școala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sâncel au demarat Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice în Programul Național de educație de mediu pe care Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec îl derulează în acest an școlar. Programul este avizat de Ministerul Educației Naționale și este susținut de Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenția Națională de Presă AGERPRES, în calitate de parteneri.
Elevii înscriși ca agenți ai Patrulei de reciclare se vor strădui să informeze și să educe cât mai mulți membri ai comunității lor despre riscurile păstrării și debarasării necorespunzătoare de DEEE și îi vor mobiliza să le aducă la colectare în containerele amplasate în unitatea lor de învățământ.
Campania de informare a debutat cu familiile școlarilor, cu bunicii, cunoscuții și vecinii acestora dar și cu părinții preșcolarilor de la GPN Sâncel. Profitând de prezența părinților care vin zilnic să preia copiii la încheierea programului de grădiniță, elevi din clasa pregătitoare, membri ai Patrulei de Reciclare, s-au prezentat cu emoție în holul grădiniței și au distribuit flyere sub supravegherea învățătoarei lor, Bloj Lenuța. Intenția lor este să promoveze ideea de colectare selectivă pentru reciclare și să colecteze cantități cât mai mari de DEEE ca să ocupe un loc onorabil în competiția cu celelate 13 unități școlare înscrise în acest program.

Distribuie Acum

28 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...