Actualitate, Social

Firmele de panificaţie din Alba controlate şi amendate de poliţişti

foto: frontera-trading.ro
foto: frontera-trading.ro

Pentru asigurarea unui climat de legalitate în mediul de afaceri, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile specifice pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei, conform Planului de acţiune „VATRA 2013”,  întocmit la nivelul Poliţiei Române.

În perioada 09 – 15 noiembrie a.c., poliţiştii din Alba au efectuat 42 de controale ce au avut drept scop combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind vizaţi atât producătorii, cât şi cei care vând produsul finit către populaţie.

Astfel, în această perioadă au fost verificate 18 societăţi comerciale, 18 mijloace de transport şi 6 persoane fizice, fiind constatată o infracţiune  la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin această infracțiune a fost estimat la 23.000 lei.

Poliţiştii au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.140 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3.642 lei.

Astfel de acţiuni ale poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor continua şi în perioada următoare.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială de profil din Alba Iulia, s-a constatat că administratorul acesteia nu a virat sumele datorate bugetului de stat, în cuantum total de 23.000 lei.

Pe numele administratorului firmei au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 alin 1 din Legea 241/2005.

Distribuie Acum

18 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...