Financiar

 

Una dintre cele mai mari firme de transport din judetul Alba se pregăteşte să înceapă lucrările la o investiţie de un milion de euro, la Lugoj urmând să fie ridicat un service ultra modern pentru vehicule de transport. Livio Dario, firma care asigură, cu ajutorul a 50 de autobuze, transportul pentru majoritatea fabricilor şi companiilor din Lugoj, este cea care va investi pentru deschiderea noului punct de lucru, care va funcţiona pe centura oraşului.

„Este o investiţie importantă, cred că suntem primii care construim aşa ceva la Lugoj. Este un proiect din fonduri proprii. Va fi chiar peste drum de Autoliv, pe o suprafaţă de peste 11.500 de metri pătraţi. Va fi un service auto care probabil va fi legat de Q Service Truck, unul dintre cele mai mari service-uri din Europa”, a declarat pentru Cetăţeanul Aurel Poptean, administratorul firmei Livio Dario.

Investiţia celor de la Livio Dario se ridică la o sumă importantă pentru Lugoj.

„Va deservi şi autobuzelor noastre, dar şi pentru alţii, pentru că există cerere în zonă. Toate autobuzele noastre vor fi întreţinute acolo, noi ne extindem oricum la Lugoj, vom avea un parc mai mare, motiv pentru care am şi început să facem această investiţie. În total, valoarea se ridică la aproape un milion de euro”, a mai declarat Poptean.

Deşi banii sunt pregătiţi şi firmele de construcţii contractate, reprezentanţii firmei spun că se confruntă deocamdată cu problemele birocratice normale.

„Aşteptăm acum autorizaţia de construcţie, pe partea aceea a drumului nu s-a mai ridicat nimic, aşa că durează ceva mai mult decât ne-am dori noi. Avem contracte cu firme serioase de construcţii, aşa că după ce primim autorizaţiile, preconizăm că vom finaliza lucrarea în cel mult patru luni”, a concluzionat administratorul de la Livio Dario.

Înfiinţată în 1998, firma este lider pe piaţa din vestul ţării, fiind cel mai mare transportator de călători din judeţul Alba. Flota celor de la Livio Dario este formată din 165 de microbuze şi autobuze.

Cetateanul.ro

Consultantul politic Cozmin Guşă a avertizat, în direct la Realitatea TV, că România ar putea fi lovită de un „tsunami european” devastator, dat fiind că alegerile din Franţa de anul acesta vor dicta soarta şi integritatea Uniunii Europene. Acest tsunami îi va mătura pe cei nepregătiţi, iar unul dintre ei este România.

Dacă alegerile din Franța vor fi câştigate de candidata Marine le Pen, spune Cozmin Guşă, integritatea Uniunii Europene va fi zdruncinată, ținând cont de faptul că liderul de extrema dreapta a anunţat că va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din UE.
„Era o vorbă în Franţa în alte vremuri „Heureux comme le Dieu en France”, adică „Fericit ca Dumnezeu în Franţa”, dar din cauza unor politicieni s-a transmis „Malheur”, adică nefericirea în Franţa, care are una dintre capitalele Europei şi anume Paris. În aprilie se va decide soarta Uniunii Europene, după ce se vor termina alegerile din Franţa şi se pare că Marine le Pen ocupă primele poziţii în sondaje”, a explicat consultantul politic.

Potrivit acestuia, se poate declanşa un tsunami din punct de vedere al unităţii Uniunii Europene, iar România nu este pregătită pentru acest scenariu.

„Se poate declanşa un tsunami din punct de vedere al unităţii Uniunii Europene, al reorientării politice, care îi va mătura pe cei nepregătiţi, iar unul dintre ei este România. Toate ţările se pregătesc pentru acest scenariu, toate statele care au politică externă şi nu au un bătrânel şi o grizetă în funcţiile cheie ale diplomației. România este în dezavantaj pentru că nu a făcut parte din piaţa comună, iar atunci vom avea de suferit”, a subliniat Gușă.

România este nepregătită pentru schimbările majore care au loc în plan european deoarece are oameni slab pregătiţi în Guvern pe partea de politică externă, arată Cozmin Gușă.

„Am pus la externe un bătrânel, care-şi aşteaptă pensia de securist și care nu a avut niciodată simț de antreprenor, iar la afaceri externe am pus o doamnă, care nici mai mult, nici mai puţin, are la activ o mită dată peşedintelui partidului din care face parte și care acum mai este şi ministru interimar al Justiţiei. Avem aceşti oameni, în loc să avem pe cineva care să ştie ce să facă şi cum să negocieze. În condiţiile în care avem oameni atât de slab pregătiţi în Guvern pe partea care contează, tsunamiul este garantat. În cel mai bun caz vom aveam probleme mari, în cel mai rău caz vom avea probleme groaznice”, a transmis Cozmin Guşă.

Actualul Premier al Romaniei Sorin Grindeanu, impreuna cu sotia sa, detin doua terenuri si o casa in judetul Timis.
Dansul a castigat din salariul de deputat, aproximativ 38,580 lei respectiv 41,271 lei din functia de presedinte al C J Timis si are o datorie la banca in valoare de 52,400 de Euro.

Potrivit declaratiei declaratii de avere de pe site-ul Guvernului, Grindeanu are, impreuna cu sotia sa, doua terenuri intravilane in judetul Timis, cu o suprafata totala de 773 metri patrati, precum si o casa de locuit dobandita in 2007, cu o suprafata de 205 metri patrati.

Premierul declara ca nu detine autovehicule sau alte bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult.

Sorin Grindeanu a vandut in 2016, in baza unui antecontract din 2014, un teren din judetul Timis catre SC Toli Agro SRL cu o valoare de zero lei, precum si un ATV catre SC Motoboom SRL pentru suma de 4.000 de lei.

Totodata, prim-ministrul sustine in declaratia de avere ca nu detine conturi sau depozite bancare a caror valoare insumata depaseste 5.000 Euro.

Premierul are o datorie la ING Bank in valoare totala de 52.400 Euro, scadenta in 2035, din care mai are de achitat in momentul de fata 43.885,29 Euro.

Sorin Grindeanu a castigat, din indemnizatia de deputat, 38.580 lei, precum si 41.271 lei in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Timis. Sotia sa, Mihaela Grindeanu, a avut un venit anual de 16.262 lei ca manager al SC Duofarm SRL, aceasta obtinand si 4.440 lei din inchirierea unui apartament.

Sotia premierului a mai castigat 30.000 de euro din vanzarea unui apartament, 10.000 euro dintr-o donatie primita de la Nicolae Grindeannu, precum si 7.354 lei din indemnizatia pentru cresterea copiilor.

In declaratia de avere a lui Sorin Grindeanu figureaza si alocatiile primite de cei doi copii ai sai, in valoare de 1.008 lei si 2.052 lei.

Dezvoltarea mediului online si implicit a comertului online a adus o serie destul de numeroasa de avantaje in randul utilizatorilor, dar si in cel al companiilor sau al magazinelor online, Odata cu aceasta dezvoltare a comertului online, pe Internet au aparut numeroase site-uri de anunturi online gratuite care au devenit in scurt tip foarte populare in randul utilizatorilor de internet. Aceste site-uri nu doar ca au devenit populare in randul acestora, insa au devenit adevarate platforme comerciale care dispun astazi de milioane de anunturi si utilizatori din toata tara.

Negociat.ro este de asemenea un site care a intrat destul de recent pe piata online, dar care a reusit in scurt timp sa devina unul dintre cele mai populare site-uri online cu anunturi gratuite online in cadrul caruia utilizatorii pot posta anunturi sau cumpara servicii si produse de la alti utilizatori sau companii. Iata insa cateva aspecte importante pe care nu le stiai despre acest site si care sunt avantajele utilizarii acestuia atunci cand vrei sa comercializezi un serviciu sau un produs.

Unul dintre dintre cele mai importante avantaje ale alegerii acestui site de anunturi este dat de faptul ca nu se percepe niciun fel de taxa pentru publicarea unui anunt, acesta reprezentand totodata un real beneficiu si pentru zona business, zona care in general este nevoita sa investeasca sume exorbitante in tot ceea ce inseamna promovarea unui serviciu sau produs.

Platforma ofera totodata posibilitatea de a posta orice fel de anunturi, fara a avea o restrictie anume. Unul dintre motivele pentru care care acest site a devenit popular intr-un timp atat de scurt se datoreaza anunturilor amuzante prin intermediul carora se promova vanzarea conturilor de Pokemon GO, site-ul devenind principala platforma de vanzare si cumparare a acestor conturi.

Nu in ultimul rand insa, un alt avataj al alegerii acestei platforme se datoreaza faptului ca iti poti promova oricare dintre anunturi in momentul in care depasesti numarul de 50 de distribuiri pe retelele de socializare. Acest lucru inseamna ca vei avea mai multe sanse de a-ti atinge scopul comercial, fara a fi nevoit sa investiti in promovarea unui anunt, lucru pe care in general il regsim la toate celelalte platforme consacrate.

www.negociat.ro este un site de anunturi  gratuite care ofera posibilitatea atat utilizatorilor cat si companiilor de a promova diverse servicii sau produse in mod gratuit.

Anunturi – Negociat.ro

Anunturi - Negociat.ro

Gigante Business Group va lansa pe piaţa din România începând cu 1 iulie 2016 site-ul negociat.ro. O platformă online care permite promovarea anunţurilor gratuite fara costuri suplimentare. Negociat.ro va fi lansat în versiunea beta şi va fi primul site de anunţuri gratuite din România care oferă posibilitatea utilizatorilor de a-şi promova anunţurile şi prin SHARE-uri. Noua platformă este concepută în special pentru utilizatorii de smarphone.  Totodată, platforma negociat.ro vine în ajutorul magazinelor online care pot posta anunţuri mult mai simplu.

Negociat.ro este platforma online care iti promovează anunţurile gratuite pe retelele de socializare  și oferă o experienţă facilă a navigării pe site.

Platforma a fost dezvoltată de o echipă de specialiști IT, din cadrul companiei.

Negociat.ro îi ajută pe utilizatori, să caute mai ușor anunţurile de care sunt interesaţi, în funcție de localitate sau în funcție de alte caracteristici ale produselor şi serviciilor oferite. Totodată, utilizatorii vor beneficia în mod gratuit de posibilitatea de a posta anunţuri din diverse categorii, simplu şi în timp util, de pe calculator, tabletă sau smartphone.

Platforma negociat.ro promovează anunţurile de vânzare şi îi ajută pe utilizatori să găsească produsele şi serviciile de care au nevoie, punându-le la dispoziţie mii de anunţuri din diferite categorii. De asemenea, platforma este inovativă şi duce experienţa anunţurilor la un alt nivel.negociat.ro alb beta 1

Realizatorii site-ului au declarat pentru ziarul nostru că negociat.ro prezintă într-un format prietenos, anunţuri relevante pentru dorinţele fiecărui utilizator şi facilitează găsirea de anunţuri din cea mai apropiata zona fata de utilizator.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice (MDRAP) a emis Ordinul nr. 760 din 25 mai 2016 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor în cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020. Ordinul a fost publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 416 din 2 iunie 2016. Prin acest document a fost instituită o schemă transparentă de ajutor de minimis pentru finanţările acordate pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor în cadrul POR 2014-2020, prin axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, P.I. 2.1. „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” – 2.1.A Microîntreprinderi.
Schema de minimis instituită vizează sprijinirea sectorului microîntreprinderilor în vederea consolidării poziţiei pe piaţă a microîntreprinderilor care desfăşoară activităţi în domeniile competitive identificate în SNC şi în PDR prin acordarea de fonduri europene nerambursabile pentru realizarea de investiţii.
Pentru acordarea sprijinului în cadrul prezentei scheme de minimis se va respecta ceea ce stipulează următoarele acte normative:
• Regulamentul (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013;
• Regulamentul (UE) nr. 1.303/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013;
• Regulamentul (UE) nr. 1.301/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013;
• Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare;
• Hotărârea Guvernului nr. 399/2015 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin FEDR, FSE şi Fondul de coeziune;
• Decizia de punere în aplicare a Comisiei C(2015) 4.272 final din 23 iunie 2015

România rămâne în continuare una dintre cele mai sărace țări din Europa, doar avantajul atragerii fondurilor europene poate conduce la reducerea sărăciei şi scăderea ratei şomajului, politicile din perioada de tranziţie înspre o economie de piaţă au dat greş în reducerea vizibilă a sărăciei din România.

Studiile realizate în ultimii ani indică faptul că şomajul şi inflaţia sunt principalii factori care adâncesc fenomenul de sărăcie din România, crescând decalajele sociale şi economice dintre România şi celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Fondurilor Europene a deschis astăzi, 16.05.2016, depunerea pe platforma MySmis a primelor două apeluri de proiecte din 2016, aferente Programului Operaţional Capital Uman (POCU 2014-2020). Cele două apeluri vizează diminuarea fenomenului de sărăcie şi combaterea inegalităţii de şanse în comunităţile marginalizate din România prin proiecte pentru ocupare, educație, locuire, sănătate, servicii sociale și anti-discriminare destinate persoanelor din comunităţile marginalizate din România.

Liniile de finanţare disponibile sunt:

  • Obiectivul Specific 4.1. – „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome” –
  • Obiectivul Specific 4.2.- „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate”

Solicitanţi eligibili în cazul celor două linii de finanţare sunt autoritățile publice locale, în parteneriat cu organizațiile non-guvernamentale și societățile comerciale. Pentru a dispune de fonduri, solicitanţii trebuie să identifice comunităţi marginalizate şi să propună proiecte care să vină cu soluţii în vederea dezvoltării respectivelor comunităţi. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a declarat că modul de formulare a proiectului în sine se va modifica consistent:

“Pe de o parte, activitățile de proiect nu mai pot fi formulate din birou, ci trebuie construite pornind de la nevoile comunității, de la fața locului. Prin ceea ce lansăm astăzi, Ministerul Fondurilor Europene propune o schimbare în modul în care statul român tratează problema sărăciei: nu doar acţiuni sectoriale făcute din perspectiva unei agenţii guvernamentale şi doar în aria sa de competenţă, ci finanţăm acţiuni care pun la o un loc mai multe surse ale sărăciei (condiţii proaste de locuire, abandonul şcolar, lipsa de acces la sănătate, etc) şi vin cu soluţii pentru toate în acelaşi timp, punând comunitatea în centrul intervenţiei. Felicit echipa de la Ministerul Fondurilor Europene, în special pe secretarul de stat Ciprian Necula, pentru eforturile depuse în a aduce această nouă abordare în practică. Noi am creat cadrul, acum așteptăm ca promotorii de proiecte, autorități și ONG-uri, să lucreze la firul ierbii, să analizeze cauzele sărăciei din comunitatea lor și să propună soluții bune. Evaluarea proiectelor va începe de la 1 iulie, deci este timp pentru o analiză serioasă și vorbit cu oamenii din comunități, pentru a acoperi nevoile lor reale”

Apelurile sunt de tip competitiv şi vizează finanţare pentru comunitățile marginalizate aflate pe tot teritoriul țării, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban. Conform MFE, aceste linii de finanţare au o alocare financiară totală de 350 milioane euro, valoarea maximă a unui proiect poate fi de 6 milioane de euro. Toate aceste fonduri sunt orientate în vederea diminuării numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație săracă şi populaţie săracă aparținând minorității rome.

 

La sfârşitul lunii aprilie s-au lansat 5 submăsuri finanţate din FEADR prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală  (PNDR 2014-2020). Acestea au o alocare totală de peste 540 milioane euro.

Măsurile PNDR care urmează să fie lansate în 2016 se axează, în principal  pe îmbunătățirea sectorului agricol şi nonagricol, dezvoltarea economică a spaţiului rural din România, creşterea capacităţii de adaptare a comunităților rurale şi îmbunătățirea calităţii vieţii în zonele rurale, creşterea viabilităţii exploataţiilor agricole şi încurajarea întineririi generațiilor de agricultori. Tabelul următor prezintă ordinea preconizată a lansării submăsurilor PNDR. Ghidurile solicitantului în variantă finală urmează a fi publicate pe site-ul MADR şi pe site-ul AFIR. Experţii Feun.ro, vă stau la dispoziţie pentru detalii privind condiţiile specifice de accesare şi pentru stabilirea eligibilităţii solicitanţilor.

 

Perioada de lansareSubmăsura
 

Aprilie – mai

SM 1.1 – „Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competenţe”
SM 2.1 – „Servicii de consiliere pentru fermieri, tinerii fermieri, microintreprinderi şi întreprinderile mici”
SM 4.1 – „Sprijin pentru investiţii în exploataţii agricole”-  depunere deschisă
SM 4.1a – „Sprijin pentru investitii in exploatatii pomicole”
SM 4.3 – „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta drumuri acces agricol
SM 4.3 – „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta irigaţii
SM 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”- depunere deschisă
SM 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”-  depunere deschisă
SM 7.2 – „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de baza la scară mică”
SM 7.6 – „Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”
SM 10.1 – Agro-mediu şi climă
SM 11.1 – Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică
SM 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică
SM 13.1 – Plăţi compensatorii în zona montană
SM 13.2 – Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative
SM 13.3 – Plaţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice
SM 16.4 – „Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol”-  depunere deschisă
SM 16.4a – „Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul pomicol”-  depunere deschisă
 

Mai-iunie

SM 1.2 – „Activităţi demonstrative şi acţiuni de informare pentru fermieri”
SM 2.1 – „Servicii de consiliere pentru fermieri, tinerii fermieri, microintreprinderi şi întreprinderile mici”
SM 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul agricol”
SM 4.2a – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol
SM 4.3 – schema ABER (drumuri forestiere) – „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” – componenta drumuri acces silvic
SM 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale
SM 6.4 – „Investiţii în crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”
SM 7.2 – schemă de minimis – „Sprijin pentru investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica in domeniul educational si social”
SM 7.6 – schemă de minimis – „Sprijin acordat pentru stimularea investitiilor asociate conservarii patrimoniului si pentru mentinerea traditiilor si mostenirii spirituale”
SM 9.1 – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”
SM 9.1a – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”
 

Iunie-iulie

SM 2.1 – „Servicii de consiliere pentru fermieri, tinerii fermieri, microintreprinderi şi întreprinderile mici”
Submasurile 4.2/4.2a scheme GBER – Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole” şi „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorul pomicol pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”
SM 6.5 – Schema pentru micii fermieri
SM 15.1 – Plaţi pentru angajamente de silvo-mediu
SM 16.1 – „Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse”
SM 16.1a – „Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale, dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese in sectorul pomicol”
 

Iulie-august

SM 2.1 – „Servicii de consiliere pentru fermieri, tinerii fermieri, microintreprinderi şi întreprinderile mici”
SM 8.1 – Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook