Cultura

Expoziție la Muzeul Unirii: Românii transilvăneni în primul război mondial

afis expozitie 2013 10-29-2008 11-00-22 AM 3308x2720.466Vineri, 29 noiembrie 2013, la ora 12:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va vernisa expoziția Românii transilvăneni în primul război mondial.
Istoria românilor în primului război mondial cuprinde o parte uitată prea des de istorici, o parte care a necesitat un efort urias uman şi material din partea lor. Chiar daca românii transilvăneni au luptat de partea Puterilor Centrale, aruncaţi fară voie într-un război care nu era a lor, au avut partea lor semnificativă de jertfe. Efortul uman al Transilvaniei este comparativ cu al Regatului României având sub arme aproximativ 700.000 de oameni din care o buna parte au pierit pe campurile de bătălie din Galiţia sau nordul Italiei. Expoziţia se vrea a fi un omagiu adus celor care au purtat un razboi extrem de greu şi de care istoria i-a trecut într-un nemeritat plan secundar.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Cultură Alba, Muzeul Național al Unirii.

Distribuie Acum

28 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...