Actualitate, Social, Stiri

Eveniment Rotary la Alba Iulia: Parada inimilor

Rotarienii din Alba Iulia au organizat „Parada Inimilor”, un eveniment care să aducă în atenţia oamenilor necesitatea schimbării în atitudinea faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

Zeci de rotarieni din cele două cluburi locale – Rotary Club Alba Iulia şi Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis – s-au alăturat „Promenadei Inimilor”, o iniţiativă a Fundaţiei Române a Inimii care, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, au marcat la Alba Iulia Ziua Mondială a Inimii.

La Alba Iulia, „Promenada Inimilor” a avut loc în zona Cetăţii joi, 9 octombrie. Trecătorii au fost răsplătiţi de rotarieni cu tricourile şi steguleţele campaniei.

„Ziua Mondială a Inimii este doar un prilej de a ne reaminti că fără sănătate nu putem reuși în ceea ce facem. Motto-ul nostru („Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”) este grăitor aşa că alături de colegi am încercat să-l facem vizibil într-o acţiune pe care Rotary o susţine, încurajând persoane de toate vârstele să facă mişcare”, a declarat lector univ. dr. Attila Tamas, preşedintele Rotary Club Alba Iulia.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume: bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară, an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare – ne anunţă organizatorii Paradei Inimilor.

10 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...