Europarlamentarul Victor Negrescu vrea o lege pentru finanţarea partidelor politice

Europarlamentarul Victor Negrescu vrea o lege pentru finanţarea partidelor politice

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță că o nouă lege privind finanțarea partidelor politice va fi depusă săptămâna viitoare în Parlamentul României, aceasta reprezentând o cale pentru ca politicienii să nu mai poată „servi posibilelor interese suspecte ale unor finanțatori”.

Noua lege a finanțării partidelor politice și campaniilor electorale reprezintă un demers comun inițiat de europarlamentarul Victor Negrescu și deputatul Cosmin Necula.

„Săptămâna viitoare, proiectul privind reformarea sistemului de finanțare a partidelor pe care l-am inițiat împreună cu deputatul Cosmin Necula și cu ceilalți susținători va fi depus în Parlament.
În opinia mea, așa cum am subliniat și cu alte ocazii, o nouă lege a finanțării partidelor este un pas indispensabil, care trebuie făcut dacă vrem să avem o clasă politică independentă, cu o agendă proprie și fără a servi posibilelor interese suspecte ale unor finanțatori.
De aceea, am urmat modelul mai multor țări europene și am venit cu această inițiativă legislativă, care sperăm să întrunească sprijinul majorității”, afirmă Victor Negrescu.
Europarlamentarul social-democrat subliniază că noua lege prevede, printre altele:„limitarea finanțării partidelor doar la sume publice, stabilirea cuantumului pentru cotizații și permisiunea ca în campanie electorală să se ofere doar materiale informative, afișe sau pliante”.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns