Tags Posts tagged with "ziua portilor deschise"

ziua portilor deschise

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba printr-un program complex ce s-a derulat pe perioada întregii zile. 
    În prima parte a zilei a avut loc Ziua porților deschise ale instituției în care publicul larg a fost invitat să viziteze instituția și să se familiarizeze cu activitățile curente derulate în cadrul instituției. Așa se face că au trecut pragul centrului de cultură peste 200 de persoane cu vârste cuprinse între 10 și 70 de ani, toți interesați de modul în care este structurată instituția și de activitățile culturale derulate în cadrul ei. Vizitatorii au avut prilejul să asiste la orele de formare continuă din cadrul Serviciului ,,Școala de arte și meșteșuguri,, dar și la repetiții ale orchestrei de cameră, ansamblului folcloric sau ansamblului de fanfară.
    În cea de-a doua parte a zilei vizitatorii au asistat la un program artistic dedicat aniversării poetului Mihai Eminescu, program pregătit de cursanții Serviciului ,,Școala de arte și meșteșuguri,,. Cei prezenți au putut admira grafică de carte, picturi și fotografii realizate pe teme din opera eminesciană la clasa de arte plastice coordonată de prof.dr. Ioana Raica și clasa de arte vizuale moderne coordonată de Vasile Sârb sau au avut prilejul să reasculte melodii cunoscute pe versuri semnate de Mihai Eminescu, în interpretarea cursanților de la clasa de canto coordonată de prof. Marinela Popa, clasa de instrumente cu clape coordonată de prof. Cristian Șușman, clasa de chitară folk coordonată de prof. Ovidiu Romoșan și clasa de instrumente de suflat coordonată de prof. Nicu Vancu.
    Un moment inedit al programului a fost pregătit de profesoara Leontina Fărcaș care a pregătit o surpriză tuturor interpretând Doina lui Mihai Eminescu acompaniată la pian de Cristian Șușman.
prof. Daniela Floroian

Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba

AFIS - ZIUA PORTILOR DESCHISE SARMIZEGETUSA ROMANAÎn ziua de duminică, 4 august 2013, la Sarmizegetusa din judeţul Hunedoara, în zona obiectivelor arheologice cuprinse în perimetrul fostei capitale a Daciei romane, Colonia Dacica Sarmizegetusa, se organizează Ziua Porţilor Deschise.

Scopul principal al acestei acţiuni este promovarea în rândul turiştilor şi nu numai, a monumentelor antice aflate în zonă precum şi a activităţilor de cercetare arheologică desfăşurate în acest sit istoric de către specialişti, activităţi finanţate de către Ministerul Culturii.

Acţiunea este organizată de către Consiliul Judeţean Hunedoara şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Primăria comunei Sarmizegetusa şi Rotary Club Haţeg.

Manifestarea care se va desfăşura în ziua respectivă, în intervalul orar 10–16, va cuprinde o serie de activităţi specifice în care vor fi implicaţi membrii colectivului ştiinţific al şantierului arheologic.

Dintre activităţile programate, menţionăm vizitarea şantierului arheologic, efectuarea de ghidaje specializate la monumentele antice din zonă, asistate de către membrii ai trupei Terra Dacica Aeterna, explicarea contextelor arheologice, prezentarea metodelor de cercetare şi interpretarea descoperirilor arheologice.

Între orele 14 şi 16 în amfiteatrul roman va avea loc un spectacol de lupte cu gladiatori, care va fi susţinut de trupa clujeană de reconstituiri istorice, Virtus Antiqua.

Întreaga manifestare este dedicată memoriei celui care a fost Dorin Alicu, cercetător la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, care s-a stins fulgerător din viaţă în ziua de 27 iulie 2013. Viaţa şi cariera sa au fost dăruite arheologiei şi cercetărilor de la Sarmizegetusa romană.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook