Tags Posts tagged with "ziua de maine"

ziua de maine

Şase tineri interpreţi şi o trupă – în gala finală a Festivalului „Ziua de Mâine”

Paul Adrian Tihan, un tânăr interpret din Fălticeni, judeţul Suceava, este marele câştigător al ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Evenimentul s-a desfăşurat în ultimele trei zile la Alba Iulia şi a reunit atât corifeii muzici folk cât şi tineri interpreţi dornici să se afirme şi să îşi clădească o carieră muzicală. În final şase tineri interpreţi şi o trupă au fost premiaţi în cadrul festivalului. „Ziua de Mâine” a însemnat trei zile cu muzică de calitate şi dovada că Alba Iulia a deveni, pe drept cuvânt, o capitală a folkului românesc.

Şase tineri interpreţi şi o trupă au intrat, duminică seara, în gala finală a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Aceştia au fost aleşi de juriul festivalului, în urma celor două zile de concurs şi fiecare a primit câte un premiu. Câştigătorul ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este Paul Adrian Tihan, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Fălticeni, judeţul Suceava.
Astfel câştigătorii celei de-a XI-a ediţie a Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia sunt:

Premiul I – Paul Adrian Tihan, Fălticeni judeţul Suceava
Premiul II – Iulia Bădulescu, Piteşti
Premiul III – Cristian Mihai, Tulcea

Ana Maria Dumitru, Bucureşti – Premiul Radio Reîntregirea
Vlad Ştefan Tivodar, Bucureşti – Premiul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
Trupa „Vecinii de vis-a-vis” – Premiul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba
Şerban Goşa, Alba Iulia – Premiul Consiliului Judeţean Alba

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” s-a încheiat, duminică seara, cu recitaluri susţinute de Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.
Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.
În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului a fost Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk din România. Corifeii muzicii folk româneşti dar şi tineri interpreţi îndrăgostiţi de acest gen muzical urcă pe scena festivalului într-un regal de muzică bună. Timp de trei zile, în perioada 20 – 22 noiembrie, iubitorii muzicii folk îi vor putea asculta şi aplauda la Alba Iulia pe Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Berţi sau Maria Gheorghiu. Festivalul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează vineri, 20 noiembrie, prima zi fiind zi de concurs pentru cei 10 tineri concurenţi care au trecut în acest an de preselecţii. Nu vor lipsi nici lansările şi prezentările de carte sau albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Laura Todică (laureată ediţia 2014 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache & Sandy Deac, Mircea Bodolan, Zoia Alecu şi Mircea Baniciu.

Sâmbătă, 21 noiembrie, continuă competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi, vor avea loc alte lansări şi prezentări de cărţi şi albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru.

Ziua de duminică, 22 noiembrie, va fi la fel de plină în evenimente, iar seara este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar de la ora 19,00 vor susţine recitaluri Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” cuprinde în fiecare zi de la ora 11,00 „Cafeaua cu folk” – momente dedicate presei şi iubitorilor de muzică folk în care se vor putea întâlni cu interpreţii veniţi la festival, vor putea schimba impresii şi vor primi autografe. Vineri, „cafeaua cu folk” are loc la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, iar sâmbătă şi duminică în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Mă bucur să fim împreună la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de muzică folk „Ziua de mâine”, continuând, astfel, o manifestare culturală de elită ce a transformat Alba Iulia în fiecare an, pentru trei zile de toamnă, în capitala muzicii folk din România şi a impus judeţul Alba în avangarda culturii muzicale naţionale. Şi în acest an nume sonore ale scenei româneşti vă vor încânta, în cadrul unui regal al muzicii folk de calitate, evenimentul fiind şi de această dată întregit de lansări de carte şi de albume de cea mai bună calitate dar şi de concursul menit să ajute debutul unor tineri îndrăgostiţi de folk şi aflaţi la început de carieră artistică. Sunt convins că vă veţi bucura de buna organizare a evenimentului ca şi de recitalurile de excepţie, rămânând acelaşi public de calitate ce a prefigurat longevitatea acestui festival, încă de la prima sa ediţie” spune Ion DUMITREL, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Festivalul de muzică folk „Ziua de Mâine” îşi deschide porţile pentru iubitorii muzicii de gen, în acest an, pentru a XI-a oară. Ne dorim şi de data aceasta, ca şi în cadrul celorlalte evenimente de înaltă clasă – Festivalul AlbaJazz, Festivalul cetăţilor Dacice, Târgul de Fete de pe Muntele Găina şi Târgul de Turism Rural de la Albac, toate mărci înregistrate ale Consiliului Judeţean Alba organizate în acest an prin intermediul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba – să aducem în faţa dumneavoastră tot ce este mai bun în muzica folk românească astfel încât cele trei zile de festival să continue o frumoasă poveste începută la Alba Iulia în urmă cu unsprezece ani” spune Daniela FLOROIAN, manager al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Mai multe detalii despre Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” puteţi afla accesând site-ul festivalului www.folkalba.ro sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/ziuademaine/ !

Interviu cu Vali Şerban, directorul Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia…

-Vali Şerban, îţi vorbesc astfel pentru că tu mi-ai cerut acest mod de adresare, ce s-a întâmplat cu laureaţii concursului din cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” ?
-Foarte interesant, în primul rând, conform regulamentului festivalului, nimeni nu poate concura a doua oară dacă a câştigat Marele Premiu al Festivalului. Aşadar avem 9 câştigători în 9 ediţii, iar faptul că 6 dintre ei vor susţine recitaluri în galele de vineri, sâmbătă, duminică ne arată că mai mulţi dintre cei care au câştigat au reuşit în aceşti ani să păstreze legătura cu scena muzicii folk. Acest lucru ne dă o satisfacţie! Şi dacă era numai un concurent care să-şi asume cariera de muzician, pentru noi era un câştig.

E un câştig cert şi pentru festival şi pentru muzica folk, pentru cea de-a şasea generaţie a muzicii folk… şi am în vedere şi faptul că pe aceştia i-am întâlnit în multe spectacole din ţară, nu doar la Alba Iulia, ca invitaţi. Laureaţii de la festivalul albaiulian sunt activi ca nume de scenă.

-Cum ai aprecia evoluţia publicului albaiulian în cei 9 ani de la debutul Festivalului ?
-Eu nu cred că publicul a evoluat cumva de la liniştea aceea… vecină cu indiferenţa spre o stare de extaz absolut. A fost de la început un public pe măsura marilor nume care i-au fost oferite pe această scenă, deci Festivalul „Ziua de Mâine” îi lipsea pur şi simplu.

-Am remarcat că vin familii întregi: bunici, părinţi, copii… Schimbând puţin, să-mi spui te rog cum îi vezi pe toţi aceşti artişti care au cântat la Alba Iulia în ultimii 9 ani. La Alba Iulia au fost cele mai mari nume ale folkului românesc în aceşti ani…
-Nu aş spune cele mai mari nume, ci toate numele fundamentale, importante şi semnificative ale folkului au fost la Alba Iulia, este exact ceea ce ne-am propus încă de la bun început.

-Tu eşti subiectiv, fără îndoială, dar totuşi te întreb: Care este locul Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” ?
-Foarte clar… Trebuie să îţi spun sincer. Eu ştiu care este rolul Festivalului „Ziua de Mâine”, dar nu e frumos să-l plasez undeva în galeria festivalurilor naţionale, însă este important ceea ce au declarat marile nume ale folkului şi oamenii din presă care au venit la festival, şi anume: „Festivalul Ziua de Mâine a devenit de câţiva ani cel mai important festival de gen din România”.

-Unde vezi sau cum vezi Festivalul „Ziua de Mâine” peste încă 10 ani, în 2024?
-M-aş bucura să-l văd şi peste 10 ani, iar răspunsul meu este foarte simplu: atunci ar fi cel mai puternic festival de folk din Europa!

-În numele ziarului Festivalului „Ziua de Mâine” îţi spun La Mulţi Ani, îţi mulţumesc şi sper să ne întâlnim în 2024 să facem un alt interviu…
-Ideea e că până peste 10 ani eu vreau să ne vedem din an în an, pas cu pas, să ne măsurăm cu obiectivitate paşii…

Interviu acordat ziarului Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine” (a consemnat Iulian BROK)

Vineri, 21 noiembrie 2014, în a doua seară a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” va cânta şi Mircea Vintilă, un prieten drag al festivalului şi al oraşului Alba Iulia.

În acest an Mircea Vintilă a scos o nouă piesă (cu videoclip) pe care sperăm să o auzim şi la Alba Iulia.

Mircea Vintilă vorbeşte despre acest videoclip: „Musette este prima melodie, primul videoclip de pe un album pe care doresc să îl lansez în primăvară.
Toată acţiunea se petrece în Micul Paris, aşa cum se numea odinioară Bucureştiul:
„Musette mi-a apărut în vis şi mi-a deschis Micul Paris”.
Mai sunt câteva locuri în Bucureşti care păstrează mireasma Micului Paris, locuri pe care oamenii le iubesc, care au o istorie… şi pe care îmi place să le revăd”.

ALBA IULIA: Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a început sub cele mai bune auspicii… în zodia aromânului Nicu Alifantis din Brăila, om dedicat muzicii de calitate, muzică de teatru sau muzică interpretată pe scenă, muzică de pick-up sau pe CD…

Festivalul propune o premieră: un spectacol de animaţie pe muzica lui Alifantis în interpretarea actorilor Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia (având regia semnată de Cristian Pepino).

În preziua festivalului, miercuri, 19 noiembrie 2014, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, instrumentele lui Nicu Alifantis s-au aliniat cu delicateţe într-o expoziţie în premieră naţională

Programul zilei de 20 noiembrie (prima zi de festival):

11.30 Cafeaua cu folk – conferință de presă – invitați speciali, lansări de carte și albume „Istoria unui vis” – Vali Șerban, lansare de carte (Art Cafe Downtown)
19.15 Vernisajul expoziției „După melci”. Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
19.30 „După melci”. Nicu Alifantis și Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia (dipă o poezie a poetului Ion Barbu)
21.00 Nicu Alifantis, lansare de carte. Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
22.00 After party – gazda Adi Bezna. Art Café Downtown

Mai sunt 10 zile până la debutul celei de-a X-a ediţii a Festivalului-Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Alba.

Într-o conferinţă de presă, Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, a declarat: „Bună Ziua Festivalului Ziua de Mâine. Acum îmi dau seama ce repede au trecut cei 10 ani. Este sărbătoarea folkului românesc. Dacă nu exista Cenaclul Flacăra nu exista Vali Şerban, nu exista nici Festivalul Ziua de Mâine”.

Iniţiatorul şi directorul festivalului, folkistul Vali Şerban, a declarat: „E aproape incredibil că am ajuns la ediţia a 10-a. În 2005 cineva m-a dus la Consiliul Judeţean Alba. M-a primit acolo un om cu părul cârlionţat, mai târziu am aflat că-l cheamă Dan Popescu, m-a dus la altcineva care m-a ţinut un minut şi a acceptat propunerea mea: era Ion Dumitrel. În toamnă, când a dat pârgul, am început acest festival”.

În cadrul festivalului vor avea şi două lansări de carte:
Vali Şerban: Istoria unui vis (o poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra)
Nicu Alifantis: Dicţionarul lui Alifantis.

Ca o premieră a festivalului, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” va prezenta un spectacol de animaţie (După Melci) în regia lui Cristian Pepino, cu muzica live a lui Nicu Alifantis.

Vor fi acordate 6 premii:
Premiul I. 1.500 lei
Premiul II. 1.000 lei
Premiul III. 800 lei
Premiul CJ Alba. 500 lei
Premiul de Popularitate 300 lei
Premiu www.folkalba.ro 300 lei

Juriul festivalului este condus de Mihai Cosmin Popescu, realizator de emisiuni muzicale.

Bugetul festivalului este de 250.000 lei, festivalul fiind organizat pe 4 zile. Până la această ediţie erau doar 3 zile de concerte.

În acest moment s-au epuizat cele 100 de abonamente de 60 de lei, dar mai sunt pentru doritori bilete cu 16 lei pentru fiecare seară.

În perioada 20-23 noiembrie 2014 la Alba Iulia are loc a X-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”.

Prima ediţie a avut loc în anul 2005, pornind de la emisiunea lui Vali Şerban de la Radio Reîntregirea: „Ziua de Mâine”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, folkistul Vali Şerban fiind gazdă şi directorul festivalului.
Programul festivalului

Joi, 20 noiembrie 2014

Ora 11.30 Art Cafe Downton
Cafeaua cu folk
Conferință de presă – invitați speciali, lansări de carte și albume

19.15 Holul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Vernisajul expoziției „După melci”

19.30 Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
„După melci”
Nicu Alifantis și Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia
Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

21.00 Holul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Nicu Alifantis, lansare de carte

22.00 Art Café Downtown
After party – gazda Adi Bezna
Vineri, 21 noiembrie 2014

11.30 Art Café Downtown
Cafeaua cu folk
Conferință de presă – invitați speciali, lansări de carte și albume

18.00 Holul Casei de Cultură a Sindicatelor
Lansare de carte – „Istoria unui vis” – Vali Șerban
18.30 Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Concurs
Recital
Silvan Stâncel (laureatul 2006) feat. Good Day
Grupul Litua – laureat 2007
Vali Șerban & „Ziua de Mâine”
Mircea Vintilă
Mircea Rusu Band
Dan Andrei Aldea
Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

23.00 Art Café Downtown
After party – gazda Adi Bezna

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014

11.30 Art Café Downtown
Cafeaua cu folk
Conferință de presă: invitați speciali, lansări de carte și albume
Ora 18.30 Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Concurs
Recital
Alexandra Sidor – laureata 2010
Alexandra Andrei & Cosmin Vaman ( laureații 2011 și 2012) şi SPAM
Florin Săsărman & Alexandru Filip
Ducu Bertzi & Mihai Neniță
Ora 23.00 Art Café Downtown
After party – gazda Adi Bezna

Duminică, 23 noiembrie 2014

11.30 Art Café Downtown
Cafeaua cu folk
Conferință de presă – invitați speciali, lansări de carte și albume
18.30 Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Gala Laureaților 2014
Recitaluri:
Mihai Boicu – laureat 2013
Ţapinarii
Alexandru Andrieș, Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera & Sorin Romanescu în concertul „Interioare”
Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici & Teo Boar

23.00 Art Café Downtown
After party – gazda Adi Bezna
Dacă e toamnă e folk la Alba Iulia. Aşadar, aşteptăm cu interes această ediţie, prima cu 4 zile de festival.

tafis_-_festival_de_folk_alba_iulia_2013Avem bucuria să anunțăm câștigătorii concursului din cadrul Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a IX-a:

Premiul I – Mihai Boicu

Premiul II – Laura Todică

Premiul III – Adela Mihaela Țițescu

Premiul Special al Consiliului Județean Alba – Sarah Theodora Nicorescu

Premiul de Popularitate – Icarus

Premiul Postului de Radio Reîntregirea din Alba Iulia – Karla-Cristiana Dăian

Premiul www.folkalba.roLaura Todică

În acest clasament s-au luat în calcul doar voturile înregistrate până sâmbătă, 16 noiembrie, la ora 15, conform regulamentului oficial publicat pe site.

Pe locul II s-a clasat Bogdan Crucean, cu 460 de voturi, iar trupa Descântec a obținut poziția a treia cu 369 de voturi. Paginile tuturor concurenților de pe site au fost actualizate cu numărul de voturi obținute.

Iată lista completă a concurenților (în ordinea intrării în concurs):

Karla-Cristiana Dăian

Laura Todică

Melanj 500 (Mihaela Simai și Dan Lung)

Descântec (Cristina Dima, Andrei Albu, Radu Andrei, Andrei Psait)

Sarah Theodora Nicorescu

Bogdan Cruceanu  

Mihai Boicu

Iulia Caraiman și Mihaela Beleaua

Adela Mihaela Țițescu

Icarus (Andrei Cicioc și Bogdan Pinghireac)

Juriul concursului a fost format din Mihai Cosmin Popescu (președinte), Marius Matache, Daniel Avram, Ioana Bogățan, Laura Orian, Călin Bulac și Claudiu Marean.

„Vă mulțumim tuturor pentru susținere, pentru implicare și pentru prezență. A fost o ediție încununată de succes, mult peste așteptările organizatorilor. Să ne revedem cu bine în 2014, când va avea loc ediția aniversară „10 ani ai Zilei de Mâine”!”, au declarat organizatorii acestui festival.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook