Tags Posts tagged with "Ziare Alba"

Ziare Alba

poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de C.D.S., de 47 de ani, din Otopeni, judeţul Ilfov, care este cercetat într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală şi culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.
În data de 31 august, la ora 01,26, bărbatul a comis un accident rutier în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Vinţu de Jos. În urma accidentului o minoră în vârstă de 16 ani, din Vinţu de Jos, a suferit leziuni corporale grave.
În momentul comiterii accidentului C.D.S. era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma efectuării analizelor de laborator a mostrelor de sânge recoltate după comiterea accidentului, au rezultat concentraţii alcoolice în sânge de 1,50 grame la mie la prima probă şi 1,40 grame la mie la cea de-a doua probă.
În cursul zilei de azi , C.D.S. va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru luarea măsurilor legale.

baietii cu chitara 2În perioada 2-8 februarie 2014 la Râmeţ, judeţul Alba, va avea loc a VII-a ediţie a taberei de chitară, Acustic Live Music Camp 2014, aceasta fiind prima ediţie de iarnă a evenimentului găzduit an de an de Pensiunea Râmeţ.

Tabăra de Chitară se adresează iubitorilor de chitară indiferent de nivelul tehnic cu vârsta minimă de 10 ani. Cursurile sunt structurate pe nivel începător – mediu – avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitara electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se desfăşoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. În funcţie de numărul celor înscrişi şi de preferinţele acestora, vor fi prezenţi: Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii ale Taberei de Chitară vor avea loc concerte, lansări de carte, lansări de CD, conferinţe şi discuţii tematice.

În funcţie de apariţia sponsorilor se vor organiza concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.

Silvan Stâncel, organizatorul Taberei de Chitară, a declarat: „Intenţionez ca tabăra de chitară Acustic Live Music Camp să devină o tabără internaţională, un eveniment cultural-artistic-educativ care să atragă iubitori de chitară din toate colturile lumii. Faptul că în cele şase ediţii au venit tot mai mulţi doritori din ţara ne-a determinat ca uneori să organizăm câte două serii pe an. Am reuşit ca în ultimii doi ani să dăm taberei şi un caracter social prin acordarea unui loc gratuit unui tânăr dintr-un centru de plasament şi sper ca de acum înainte prin bunăvoinţa sponsorilor să reuşim să păstrăm acest caracter şi în continuare. Doresc să mulţumesc tuturor celor care au participat deja la acestă tabără pentru încrederea acordată şi îi asigur că şi acestă ediţie va fi una foarte interesantă. Facem demersuri la ora actuală pentru a asigura premii constând în chitare, premii financiare dar nu numai. Le vom anunţa pe parcurs în funcţie de apariţia lor”.

Încă mai sunt locuri disponibile, aşa că detaliile suplimentare pot fi găsite pe www.tabarachitara.ro

accidentProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au fost sesizaţi în data de 20 ianuarie, la orele 16.30, cu privire la producerea unui accident aviatic în zona Munţilor Apuseni, la limita  dintre judeţele Alba şi Cluj.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din procurori şi ofiţeri criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Alba şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, precum şi din inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii a Aviaţiei Civile.

De asemenea, la loculul accidentului a ajuns şi o echipă specializată a Institutului Criminalistic al Poliţiei Române, condusă de chestorul Gabriel Ţâru.

Avionul a fost găsit la ora 21.00, începându-se transportarea victimelor de la locul accidentului.

Victimele accidentului au fost descoperite de către pădurarii din zona Horea şi echipele de salvatori voluntari din Ţara Moţilor.

Din cele şapte persoane aflate la bordul avionului, cinci au fost preluate de paramedici pentru a li se acorda ajutor. Pentru alte două persoane a fost constatat decesul. Cele două persoane decedate, au fost preluate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, pentru efectuarea necropsiei.

Victimele rănite au fost transportate la Clinicile din Cluj, pentru îngrijiri medicale.

Cercetările la faţa locului, au început în jurul orelor 3.00, fiind efectuate de ofiţerii criminalişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  Alba şi au fost reluate în dimineaţa zilei de 21 ianuarie, fiind continuate  împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Cluj.

Cele două persoane decedate în accident sunt pilotul Adrian Iovan şi o tânără care era medic stagiar. Conform unor informaţii preliminare, cei doi răniţi au supravieţuit accidentului, dar au murit din cauza faptului că au stat în frig circa 8 ore, fără ca nimeni să intervină.

STS Cluj a fost acuzat de faptul că nu a dat coordonatele corecte ale avionului care a aterizat forţat.

Foto: Marius Pop, Transylvania Off-Road Cluj

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinisterul Sănătății a comunicat ieri după-amiază Consiliului Județean Alba avizul său pentru deschiderea unui Centru de Sănătate Multifuncțional la Ocna Mureș, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Județean Alba.

Avizul vine ca răspuns la demersurile repetate pe care Consiliul Județean Alba și Primăria din Ocna Mureș le-au făcut pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

„Mă bucur că, în sfârșit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenții și solicitări.

Împreună cu primarul Silviu Vințeler am propus, încă din anul 2011, chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unități aflate în subordinea Spitalului Județean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat și pacienții din Ocna Mureș pot să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate. – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Având în vedere toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncțional  Ocna Mureș va deveni operațional și va  putea deservi pacienții începând din vara acestui an.

vaciSpecialiştii Camerei Agricole  Judeţene Alba  în perioada  următoare  vor  participa  la  întâlniri cu producătorii agricoli având ca tematică :

¨      Ecocondiţionalitatea

  • Bunele condiţii agricole şi de mediu
    • Cerinţele legale în materie de gestionare: norme  obligatorii ce trebuie respectate de agricultori în domeniul mediului,  al sănătăţii  şi  bunăstării animalelor,  pe întregul teren al fermei  pentru care se solicită plata .
    •  Cerinte minime privind  utilizarea  îngraşămintelor  şi a produselor de protecţie a plantelor
    •  Recomandari privind adaptarea agriculturii la schimbările climatice

¨      Noutati in domeniul agricol

Graficul de desfăşurare al intalnirilor :

Nr. crt

Camera Agricola  Alba / Centrul Local

Specialist

Data

Locatia

1

Ocna MureşGherasim Simona20.01 ora 9Primarie

2

TeiuşOpruta Ilie24.01 ora 10Camin cultural

3

CrăciunelCristea Iovuta22.01 ora 10Primarie Bucerdea  Granoasa

4

ŞonaAnghel Gheorghe23.01 ora 13Bibliotecă  Jidvei

5

SebeşPopa Frasina20.01.ora 10Primarie

6

CampeniTomus Vivi23.01 ora 12 30Primarie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a dat publicităţii oferta de locuri de muncă.

 

Locuri de muncă vacante la data de 21 ianuarie.

 

ALOFM Alba  – 0258831137   

  

Muncitor necalificat cablaje auto

40

Asistent medical

1

Manipulant marfuri

3

Muncitor necalificat in industria confectiilor

30

Confectioner asamblor articole din textile

30

Secretar scoala

1

Agent vanzari

2

Vanzator

1

Secretar institut, facultate

1

Ambalator manual

10

Traducator

1

Consultant informatica

1

Confectioner incaltaminte

10

Aiud – 0725225882 

Tamplar

2

Strungar

2

Electrician

2

Lacatus

2

Muncitor necalificat

3

Blaj – 0725225883 

Medic veterinar

1

Tehnician veterinar

1

Sebes – 0725225885 

Gestionar

1

Muncitor necalificat

1

Mecanic auto

3

Ingrijitor cladiri

1

Marochiner

3

Muncitor necalificat in marochinarie

7

Tamplar

3

Muncitor necalificat in tamplarie

2

 

droguriCentrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu implementează în perioada ianuarie – iunie 2014, proiectul regional „Bilet spre adolescenţă”, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale „Vasile Goldiş” Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Sibiu, Şcolii Gimnaziale nr. 8 Sibiu, Şcolii Gimnaziale „Radu Selejan” Sibiu şi Şcolii Gimnaziale Şura Mică, Structura Rusciori.

Obiectivul proiectului este implementarea unui proiect regional de educaţie nonformală, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi alte droguri, adresat unui număr de 1.123 elevi, cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani, din ciclul primar din cadrul celor 7 unităţi şcolare.

Pe durata implementării proiectului se vor desfăşura câte 8 activităţi interactive cu fiecare clasă implicată în proiect.

Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind „anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi care pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, dar şi multe emoţii pozitive.

În prezent, copiii nu se confruntă doar cu problemele normale ale dezvoltării ci şi cu o mulţime de stresori care nu apăreau la generaţiile anterioare şi care îi pot copleşi. Ca profesori, părinţi şi profesionişti avem nevoie de toate resursele pe care le putem aduna pentru a salva copiii de comportamentele distructive.

Programele centrate pe prevenire facilitează aspectele dezvoltării şi ajută copiii să-şi accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook