Tags Posts tagged with "Ziar"

Ziar

Un ziar 100% pentru Alba Iulia, un ziar 100% cu și despre albaiulieni, un ziar 100% interesat de probleme comunității locale, un ziar 100% GRATUIT. Începând cu acestă săptămână, fiecare om din oraș va fi mai bine informat. Primul număr al Ziarului Alba100% va ajunge miercuri în casele dumneavoastră pentru a vă aduce cele mai interesante titluri despre ceea ce se petrece în „Cealaltă Capitală” și despre oamenii care ne fac mândri că locuim aici. Evenimente, interviuri, lifestyle, istorie și pamflet. De toate acestea vă veți putea bucura în fiecare miercuri, când, în cutiile  dumneavoastră poștale va ajunge ZIARUL ALBA 100%.

Primul număr al celui mai nou ziar local din Alba Iulia, Alba100%, este gata să ajungă în casele tuturor albaiulienilor.
Alba 100% vă aduce în 16 pagini color, informații despre evenimentele din Alba Iulia, un interviu în exclusivitate cu Gicu Grozav, vom afla cine a fost primul primar al orașului și unde a locuit, care sunt directorii care au rămas în funcţie după destrămarea USL și nu în ultimul rând MICĂ PUBLICITATE.
Alba 100% s-a gândit și la femeile din oraș și a pregătit o pagină specială doar pentru ele.
Pentru a „pune mâna” pe cel mai nou ziar din Alba Iulia trebuie doar să stați cu ochii pe cutiile poștale în fiecare miercuri.

foto: ghimpele.ro

Prin anul 2012, un grup de cetățeni politici români a ajuns la concluzia că este imperios necesar ca românii, oricare ar fi aceia, să voteze.
De ce această concluzie și necesitate absolut imperioasă?!
Pentru că aceiași cetățeni politici au stat ei și s-au gândit mai bine că marile și adevăratele probleme pe care le au românii și România atunci când vine vorba de conștiința națională, politică și socială sunt cauzate în parte și în întreg de indiferența pe care românii o manifestă față de drepturile și obligațiile pe care le au în raport cu clasa politică a țării și, mai ales, cu actul de exercitare a votului.
Ca atare, așa cum se întâmplă ori de câte ori o revelație mare și unică lovește politicul direct în cap (care dintre ele, nu se știe..) s-au apucat de inițiat un proiect de lege prin care românii să fie obligați să voteze că, altfel, se lasă cu amenzi și penalizări.
Este mai mult decât interesantă motivarea care stă la baza acestei geniale idei a politicului român: evitarea și eliminarea fraudării alegerilor!
Acum, la distanță de 2 ani de momentul acela, odată cu începutul toamnei politice, dar, mai ales, odată cu apropierea funiei politicului de parul alegerilor prezidențiale, s-a revenit în forță asupra găselniței, ea devenind tacit, așa cum se fac și se desfac majoritatea chestiilor importante și interesante din forja politică de culise a țării, acceptată și, deci, aproape ca și întâmplată…
Și cum politicul nostru dă dovadă de o nestrămutată voință de catâr atunci când vine vorba de interesele personale, nu am nicio urmă de îndoială că totul este bătut în cuie, rămânând doar ca românii să și simtă efectele acestei minunate și perfect democratice legi, care le pică în cap exact ca gălețile de apă ce au isterizat omenirea în ultimele săptămâni.
Deci, dragi români, stimați cetățeni ai fiefului politic numit România, se prea poate ca, până acum, să nu fi înțeles dumneavoastră cum stă treaba cu votul și ce înseamnă el sau nu. Însă, de acum înainte, fie că înțelegeți de bună voie și cu frumosul să vă luați picioarele la spinare când sună goarna electorală și să vă prezentați cu mic cu mare la cutiuțe ca să puneți ștampila voinței dumneavoastre de cetățeni liberi și democrați, fie că vă încăpățânați să stați acasă și să vă scobiți în diferite părți anatomice sau vă arătați indiferenți la marele circ politic din ograda românească, veți fi obligați, dragii mei români, să o faceți! Pentru că, altfel, vă veți trezi că ați încălțat o amendă ”modestă” și ”simbolică” de numai 1000 lei. Lucru care sunt absolut convinsă că este perfect în acord cu legile democrației, ale votului universal garantat pentru orice cetățean major și normal la cap al planetei, cu drepturilor dumneavoastră de oameni și de cetățenti liberi și cu drept de decizie și exprimare a voinței liber consimțite și garantate de statul în care vă duceți existența…
Acum, fie vorba între noi…ați stat vreodată să vă gândiți serios atunci când ați decis că nu merită deranjul și efortul acea prăpădită de ștampilă pusă pe X sau Y partid, persoană, grup sau te mai miri ce altfel de creații și creaturi politice autohtone cât de mare este pericolul ca, prin această indiferență crasă și neglijență civică, prin această lipsă de conștiință națională și cetățenească, prin lipsa prețioasei dumneavoastre persoane și personalități să dați girul tacit la fraudă, plastografii, furturi, minciuni, manipulare și atâtea alte mizerii pe care adversarii politici (care or fi aia?!) să poată profita de dvs. și de viața dvs. și să vă năruie întreaga existență printr-o guvernare dezastruoasă în următorii Z ani pe care îi mai aveți la dispoziție în această viață și în această țară condusă atât de admirabil și progresist până în acest moment?!?
Ei bine…eu am stat să mă gândesc…și am ajuns la concluzia că, de 25 de ani, românii votează…și nu oricum, ci cu puhoiul, cu toptanul, cu japca, cu plasa, cu găleata, cu 100 de lei, cu parul , cu naivitatea și indulgența pe care numai copiii sau oligofrenii le au.
Și m-am mai gândit că, tot de cam atâția ani, grupul de cetățeni politici care face și desface în țara asta și care își împarte cum și când vrea voturi, garanturi constituționale, locuri în structurile politice ale țării, banii economiei naționale, fiefuri de domniație teritorială, sceptrul puterii, legile și milosteniile pentru români (așa cum numai zeii o pot face), dar care grup are mai ales dreptul de a tăia și spânzura în țara asta după cum îi dictează „legile junglei politice”, are, și de data asta, tot dreptul să ne impună în acest moment de cumpănă pentru țărișoara noastră și în special pentru cine și cum se va cățăra pe cel mai înalt și șmecher scaun din vârful ierarhiei politice a țării să îl votăm, să îl iubim și să îl alegem….că altfel….mama ghiavolului ne ia. Și nu ne ia puțin, ci cam așa…1000 lei, echivalentul a vreo 200 și ceva de euro…cât nici măcar alții mai civilizați din Europa nu au îndrăznit să se obrăznicească să ceară pe față.
Și mai m-am gândit…așa…într-o doară….că toată această minunată schemă politică trebuie că are un tâlc abscons…de vreme ce…cumva, întâmplător probabil, acum 2 ani, am avut de votat altă tranșă politică a țării și că taman atunci a picat și revelația cu votul obligatoru. Iar acum…ca un facut…tocmai s-a copt și este gata de a fi împărțită cu mare generozitate și grijă poporului, exact când cetățenii politici sunt din ce în ce mai îngrijorați pentru cine va păstori destinele națiunii noastre, dar, mai ales, interesele politicului românesc de acum în următorii 5…poate 10 ani…
Aș zice că este pură coincidență…dacă nu ar fi mai mult decât evident faptul că, așa, peste noapte, în curtea lumii politice apar și se destramă cu viteza luminii tot felul de figuri politice, unele mai halucinante ca altele, prezumtivi candidați la fotoliul prezidențial, încârdășii de conjunctură, care se pretind partide politice reformate sau născute din viziunile bahice sau delirante ale unuia sau….uneia…sau ….altuia… Că pare că se caută cu disperare omul potrivit și că el nu prea mai există și asta nu din cauză de ofertă sau piață, ci pentru că, dintre cei care pot fi aburcați până acolo sau au tupeul să o facă, pare că niciunul nu e menit sau agreat…
În plus, mi se pare ciudat faptul că, dincolo de orice trâmbiță sau perdea de fum cu care ne-am obișnuit și ne-a obișnuit instrumentul politic al presei, precum s-a obișnuit măgarul lui Buridan cu apă, paie și bătaie, există o acută disperare și frică față de ceva ce s-a schimbat în ”metabolismul” politic european și internațional și care tinde să respingă orice formulă politică românească sau permutare sau combinare pe care politicul actual o mai poate face pentru a scoate asul din mânecă.
Cumva…nu mi se mai pare nici întâmplător și nici straniu faptul că marele tăvălug politic și-a pornit motoarele la maximum, alimentat cu combustibilul legislativ și condus cu viteză turbată de către ”liderii politici” ai țării spre scopul suprem care nu mai lasă loc de îndoieli, ezitări, scrupule sau amabilități.
Miza este mult prea mare, iar visteria mult prea goală…ca deh…stomacul politic este mare, bulimic și are nevoie de hrană și certitudini.
Ca atare, iată doi iepuri împușcați dintr-un singur foc. Ne tragem și voturi certe după care să ne facem treaba cât mai confortabil și „legal”, ne acoperim bine cu legea și cu efectele ei (dă-o încolo de Constituție, asta este secundară și incomodă!), ne așezăm bine pe poziții, ne antrenăm mânuțele și degețelele pentru numerele de magie și scamatorie politică si…ceea ce este și mai important…primim și bani. Bani, fratilor!! că o campanie nu este de colo și nu costă puțin.
Așa, ca să se uite și alții la noi cum suntem de corecți și nefrauduloși, cum punem neamul la punct și îl trezim la conștiință, cum suntem de transparenți și democrați și cum, în final, ne alegem corect și prin vot…LIBER exprimat. Că așa se întâmplă în marile democrații ale lumii și așa se spune că face bine la popor.
De or să se mire și stelele însele… ele și alții care mai au mintea la ei și ochii lipsiți de defecte funcționale sau neurologice…de cât de democrată și liberă este politica românească! Așa cum este și justiția, este și presa, și televiunea, și cuvântul și omul în această țară de basm a lumii….
Iar cel care va veni să domnească peste români și țara lor în următorii ani, cu siguranță că va fi un președinte în adevăratul sens al însemnătății acestei funcții și rang într-un stat… Adică un om de toată isprava… Un român adevărat care va intra în istorie alături de cea mai mare și importantă schimbare în conștiința românilor…VOTUL OBLIGATORIU LIBER CONSIMȚIT ȘI GARANTAT CONSTITUȚIONAL AL CĂRUI ABSENTEISM va costa 1000 lei și posibile alte penalizări sociale, economice și….morale.
Asadar…Să votăm…cu bună voie și de bunăvoie…

Marina Ene
Consultant politic

baietii cu chitara 2În perioada 2-8 februarie 2014 la Râmeţ, judeţul Alba, va avea loc a VII-a ediţie a taberei de chitară, Acustic Live Music Camp 2014, aceasta fiind prima ediţie de iarnă a evenimentului găzduit an de an de Pensiunea Râmeţ.

Tabăra de Chitară se adresează iubitorilor de chitară indiferent de nivelul tehnic cu vârsta minimă de 10 ani. Cursurile sunt structurate pe nivel începător – mediu – avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitara electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se desfăşoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. În funcţie de numărul celor înscrişi şi de preferinţele acestora, vor fi prezenţi: Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii ale Taberei de Chitară vor avea loc concerte, lansări de carte, lansări de CD, conferinţe şi discuţii tematice.

În funcţie de apariţia sponsorilor se vor organiza concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.

Silvan Stâncel, organizatorul Taberei de Chitară, a declarat: „Intenţionez ca tabăra de chitară Acustic Live Music Camp să devină o tabără internaţională, un eveniment cultural-artistic-educativ care să atragă iubitori de chitară din toate colturile lumii. Faptul că în cele şase ediţii au venit tot mai mulţi doritori din ţara ne-a determinat ca uneori să organizăm câte două serii pe an. Am reuşit ca în ultimii doi ani să dăm taberei şi un caracter social prin acordarea unui loc gratuit unui tânăr dintr-un centru de plasament şi sper ca de acum înainte prin bunăvoinţa sponsorilor să reuşim să păstrăm acest caracter şi în continuare. Doresc să mulţumesc tuturor celor care au participat deja la acestă tabără pentru încrederea acordată şi îi asigur că şi acestă ediţie va fi una foarte interesantă. Facem demersuri la ora actuală pentru a asigura premii constând în chitare, premii financiare dar nu numai. Le vom anunţa pe parcurs în funcţie de apariţia lor”.

Încă mai sunt locuri disponibile, aşa că detaliile suplimentare pot fi găsite pe www.tabarachitara.ro

accidentProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au fost sesizaţi în data de 20 ianuarie, la orele 16.30, cu privire la producerea unui accident aviatic în zona Munţilor Apuseni, la limita  dintre judeţele Alba şi Cluj.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din procurori şi ofiţeri criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Alba şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, precum şi din inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii a Aviaţiei Civile.

De asemenea, la loculul accidentului a ajuns şi o echipă specializată a Institutului Criminalistic al Poliţiei Române, condusă de chestorul Gabriel Ţâru.

Avionul a fost găsit la ora 21.00, începându-se transportarea victimelor de la locul accidentului.

Victimele accidentului au fost descoperite de către pădurarii din zona Horea şi echipele de salvatori voluntari din Ţara Moţilor.

Din cele şapte persoane aflate la bordul avionului, cinci au fost preluate de paramedici pentru a li se acorda ajutor. Pentru alte două persoane a fost constatat decesul. Cele două persoane decedate, au fost preluate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, pentru efectuarea necropsiei.

Victimele rănite au fost transportate la Clinicile din Cluj, pentru îngrijiri medicale.

Cercetările la faţa locului, au început în jurul orelor 3.00, fiind efectuate de ofiţerii criminalişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  Alba şi au fost reluate în dimineaţa zilei de 21 ianuarie, fiind continuate  împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Cluj.

Cele două persoane decedate în accident sunt pilotul Adrian Iovan şi o tânără care era medic stagiar. Conform unor informaţii preliminare, cei doi răniţi au supravieţuit accidentului, dar au murit din cauza faptului că au stat în frig circa 8 ore, fără ca nimeni să intervină.

STS Cluj a fost acuzat de faptul că nu a dat coordonatele corecte ale avionului care a aterizat forţat.

Foto: Marius Pop, Transylvania Off-Road Cluj

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinisterul Sănătății a comunicat ieri după-amiază Consiliului Județean Alba avizul său pentru deschiderea unui Centru de Sănătate Multifuncțional la Ocna Mureș, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Județean Alba.

Avizul vine ca răspuns la demersurile repetate pe care Consiliul Județean Alba și Primăria din Ocna Mureș le-au făcut pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

„Mă bucur că, în sfârșit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenții și solicitări.

Împreună cu primarul Silviu Vințeler am propus, încă din anul 2011, chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unități aflate în subordinea Spitalului Județean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat și pacienții din Ocna Mureș pot să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate. – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Având în vedere toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncțional  Ocna Mureș va deveni operațional și va  putea deservi pacienții începând din vara acestui an.

vaciSpecialiştii Camerei Agricole  Judeţene Alba  în perioada  următoare  vor  participa  la  întâlniri cu producătorii agricoli având ca tematică :

¨      Ecocondiţionalitatea

  • Bunele condiţii agricole şi de mediu
    • Cerinţele legale în materie de gestionare: norme  obligatorii ce trebuie respectate de agricultori în domeniul mediului,  al sănătăţii  şi  bunăstării animalelor,  pe întregul teren al fermei  pentru care se solicită plata .
    •  Cerinte minime privind  utilizarea  îngraşămintelor  şi a produselor de protecţie a plantelor
    •  Recomandari privind adaptarea agriculturii la schimbările climatice

¨      Noutati in domeniul agricol

Graficul de desfăşurare al intalnirilor :

Nr. crt

Camera Agricola  Alba / Centrul Local

Specialist

Data

Locatia

1

Ocna MureşGherasim Simona20.01 ora 9Primarie

2

TeiuşOpruta Ilie24.01 ora 10Camin cultural

3

CrăciunelCristea Iovuta22.01 ora 10Primarie Bucerdea  Granoasa

4

ŞonaAnghel Gheorghe23.01 ora 13Bibliotecă  Jidvei

5

SebeşPopa Frasina20.01.ora 10Primarie

6

CampeniTomus Vivi23.01 ora 12 30Primarie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a dat publicităţii oferta de locuri de muncă.

 

Locuri de muncă vacante la data de 21 ianuarie.

 

ALOFM Alba  – 0258831137   

  

Muncitor necalificat cablaje auto

40

Asistent medical

1

Manipulant marfuri

3

Muncitor necalificat in industria confectiilor

30

Confectioner asamblor articole din textile

30

Secretar scoala

1

Agent vanzari

2

Vanzator

1

Secretar institut, facultate

1

Ambalator manual

10

Traducator

1

Consultant informatica

1

Confectioner incaltaminte

10

Aiud – 0725225882 

Tamplar

2

Strungar

2

Electrician

2

Lacatus

2

Muncitor necalificat

3

Blaj – 0725225883 

Medic veterinar

1

Tehnician veterinar

1

Sebes – 0725225885 

Gestionar

1

Muncitor necalificat

1

Mecanic auto

3

Ingrijitor cladiri

1

Marochiner

3

Muncitor necalificat in marochinarie

7

Tamplar

3

Muncitor necalificat in tamplarie

2

 

droguriCentrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu implementează în perioada ianuarie – iunie 2014, proiectul regional „Bilet spre adolescenţă”, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale „Vasile Goldiş” Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Sibiu, Şcolii Gimnaziale nr. 8 Sibiu, Şcolii Gimnaziale „Radu Selejan” Sibiu şi Şcolii Gimnaziale Şura Mică, Structura Rusciori.

Obiectivul proiectului este implementarea unui proiect regional de educaţie nonformală, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi alte droguri, adresat unui număr de 1.123 elevi, cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani, din ciclul primar din cadrul celor 7 unităţi şcolare.

Pe durata implementării proiectului se vor desfăşura câte 8 activităţi interactive cu fiecare clasă implicată în proiect.

Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind „anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi care pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, dar şi multe emoţii pozitive.

În prezent, copiii nu se confruntă doar cu problemele normale ale dezvoltării ci şi cu o mulţime de stresori care nu apăreau la generaţiile anterioare şi care îi pot copleşi. Ca profesori, părinţi şi profesionişti avem nevoie de toate resursele pe care le putem aduna pentru a salva copiii de comportamentele distructive.

Programele centrate pe prevenire facilitează aspectele dezvoltării şi ajută copiii să-şi accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook