Tags Posts tagged with "workshop"

workshop

Elevii din Alba, care au luat parte la proiectul ”Cetățenie și educație prin media în context european” au participat la ultimul workshop în cadrul acestui proiect. Aceștia au primit diplome şi şi-au exprimat intenţia de a face parte şi din alte proiecte Comenius.

Alături de echipele unităților de învățământ partenere – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia și Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia – au fost prezenți la eveniment şi profesori îndrumători, părinți, reprezentanți ai Consiliului județean Alba.

Întâlnirea a fost un bun prilej de dialog cu copiii și tinerii care, pe parcursul celor doi ani de proiect, au desfășurat activități diverse pe teme de cetățenie, în acest context fiind realizată și o evaluare directă a impactului pe care proiectul l-a avut în cele două unități de învățământ. De asemenea, s-au reiterat subiectele filmelor pe care echipele le-au realizat în cadrul Meet Film Festival, s-au depănat amintiri, întâmplări, fiecare participant împărtășind experiența proprie din participarea la acest proiect. Elevii au conştinentizat astfel importanța folosirii mijloacelor media în activitățile lor de timp liber, activități generate de imaginație și creativitate specifice vârstei și problemelor cu care copiii și tinerii se confruntă.

De asemenea, elevii şi-au manifestat dorința de a participa și la alte proiecte Comenius, considerând că lucrul în echipă este benefic pentru dezvoltarea personalității lor, a legăturilor de prietenie, fiind și un bun prilej de comunicare directă.

La finalul întâlnirii, reprezentantul Consiliului Județean Alba, autoritatea care a implementat proiectul, a înmânat elevilor și profesorilor coordonatori diplomele de participare la Meet Film Festival, în semn de apreciere pentru filmele pe care le-au realizat în cadrul proiectului.

În perioada de 6-7 decembrie 2014 la Alba Iulia are loc evenimentul „Lumini! Cameră! Publicitate!” ediția a IV-a, organizat de Cercul de Marketing al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Publicul larg șansa de a întâlni lumea publicității aşa cum l-a imaginat de Jean-Marie Boursciot, prin „Noaptea devoratorilor de publicitate”.

În prima zi, la Framm’s vor avea loc workshop-uri tematice şi o expoziție inedită de reclame vechi.

În cea de-a doua zi, la Teatrul Prichindel participanții vor putea asista la o proiecție de reclame şi un spectacolul de improvizații teatrale. Proiecţiile încep la ora 18.00, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Prima ediție a evenimentului în 2011 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Coordonatorul proiectului, conf.univ.dr. Andreea Muntean, face câteva precizări: „Pe parcusul celor trei ediții de până acum, publicul albaiulian a fost pus la curent cu universul publicității, putând viziona reclame pe teme precum Men vs. Women, Food & Drinks, Evoluţia publicităţii în România, reclame emoționale, topuri diverse și reclame cu animale. Ediţia a treia a fost prima în cadrul căreia s-au desfăşurat două workshopuri pentru studenţi, elevi şi public interesat. S-a vorbit despre „Strategia unui brand de succes“, susţinut de Alexadra Rusu, Client Service Director la Sympas Advertising Cluj, şi “Video-ul în comunicarea online“, susţinut de Marius Roşu, Creative Partner la GAV. În cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea Cercul de Marketing. Membri Cercului sunt studenţi ai specializării Marketing și nu numai, pasionaţi de acest domeniu. Printre activităţile desfăşurate de către aceştia se numără: vizite de lucru la companii şi agenţii de publicitate, realizarea de studii de piaţă, organizarea de workshop-uri pe diferite teme cu invitaţi din mediul de afaceri local”.

1În perioada 22-24 Noiembrie 2013, în Aula Mica a Universitǎţii “a Decembrie 1018” din Alba Iulia, s-a derulat atelierul V.I.P. de ALBA – I, din cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit” finanţat de Comisia Europeanǎ prin ANFPCDEFP în cadrul programului “Tineret in acţiune”. Echipa de proiect este formatǎ din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi de studii universitate, voluntari ai Centrului Județean de Voluntariat și ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Cursul susţinut de Ioan E. Buta și Maria Magda Leah s-a adresat unui nr. de 20 de tineri din Alba Iulia, cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, cu scopul creşterii nivelului de orientare pe piaţa voluntariatului, dezvoltǎrii educaţiei noformale şi a voluntariatului în comunitate şi dezvoltarea socio-profesionalǎ a tinerilor.

Atelierul s-a derulat pe mai multe sesiuni de lucru prin care s-au urmǎrit activitǎţi de cunoaştere şi apartenenţǎ la grup, metode de educaţie nonformalǎ, descrierea programului Tineret în Acţiune, Prioritǎţi permanente, Cetǎţenie europeanǎ, competenţe şi abilitǎţi de comunicare, dezvoltare personalǎ şi autocunoaştere, inteligenţǎ emoţionalǎ.

Entuziasmaţi şi motivaţi, participanţii au învǎţat multe lucruri noi :

Acest curs a fost benefic pentru mine deoarece cuprinde enducaţia non-formalǎ, educaţie din care poţi invǎţa mult mai usor decât cea care este oferitǎ în şcoalǎ şi obţii mult mai multe informaţii.” (Iulia Maria Lazăr)

Participând la acest curs am aflat despre Tineret in Acţiune şi de ce este atât de important sǎ practici voluntariatul şi cum te poate ajuta la angajare.” (Daniel Leah)

Mi-a plǎcut la acest curs deoarece m-a ajutat sǎ mǎ cunosc mai bine şi sǎ mǎ dezvolt mai bine.” (Monica Szasz)

În continuare, Atelierul V.I.P. de Alba – II se va desfǎşura în perioada 13-15 decembrie 2013.

Pentru detalii şi înscrieri accesati pagina www.vip-alba.ro.

Sperǎm ca aceste ateliere sǎ aducǎ multǎ schimbare în comunitatea albaiulianǎ în sectorul tineret!

Proiectul „Voluntari Implicat și Pregătit” este iniţiat de Centrul Judetean de Voluntariat Alba, împreunǎ cu partenerii : Asociaţia Alumni UAB, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

Foto-seminarAgenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, împreună cu Centrul de Transfer Tehnologic CENTI din Cluj-Napoca, va invită să participaţi, în data de 21 Martie 2013, la workshop-ul cu tema: elaborarea planurilor de acţiune pentru inovare, în beneficiul IMM-urilor. Workshop-ul va avea loc la Târgu Mureş, începând cu ora 10.00, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, str. Primăriei nr. 1.

Evenimentul se adresează cu prioritate managerilor firmelor inovative din Regiunea Centru dar și companiilor sau organizații care doresc să identifice metode pentru a-şi dezvolta afacerea utilizând planurile de inovare. Acestea pot oferi soluţii pentru îmbunătăţirea proceselor de producţie, a tehnologie sau a managementului firmei, cu rezultate pozitive pentru evoluţia companiei dumneavoastră. Prin organizarea acestui eveniment ADR Centru doreşte să contribuie la creşterea potenţialului inovativ al firmelor din Regiunea Centru şi implicit a competitivităţii acestora pe piaţa Europeană. Pe durata workshop-ului, se vor stabili etapele care trebuie parcurse în vederea realizării unui plan de acţiune pentru inovare, prin aplicarea unor instrumente specifice de evaluare a capacităţii de inovare care pot fi aplicate cu uşurinţă de către companii.

Simion CretuWorkshop-ul va fi moderat de domnului Jasper Hemmes, unul dintre cei mai buni specialişti în managementul inovării şi reprezentantul unei prestigioase firmă de consultanţă în domeniu, firma Syntens din Olanda. Pe parcursul evenimentului vor fi abordate, în mod interactiv, etapele elaborării unui plan de acţiune pentru inovare, de la evaluarea capacităţii de inovare, analiza factorilor care favorizează inovarea, până la stabilirea obiectivelor, priorităţilor şi acţiunilor pe care fiecare firmă  prezentă trebuie să şi le asume pentru a-şi dezvolta potenţialul inovativ. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru organizează acest workshop cu sprijinul Enterprise Europe Network, cea mai importantă reţea creată de Comisia Europeană în vederea acordării de servicii gratuite de sprijin întreprinderilor din Europa. Calitatea de membru al acestei reţele a fost dobândită prin implementarea proiectului BISNet Transylvania, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Cadru pentru Competitivitate și Inovare”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Foto-seminar2Pentru înscrierea la acest eveniment şi pentru informații suplimentare, puteți contacta experţii ADR Centru la tel: 0358 401 276, int. 422, e-mail: office@adrcentru.ro sau direct la sediul ADR Centru, Alba Iulia, Str. Decebal, nr. 12. Agenda evenimentului poate fi accesată pe site-ul ADR Centru www.adrcentru.ro, unde este disponibil și un formular de înregistrare.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook