Tags Posts tagged with "vreme"

vreme

Regimul termic va reveni treptat la normal, astfel că media temperaturilor maxime va creşte puțin. Începând cu 1 februarie, se vor înregistra temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Vor fi precipitaţii  slabe, mixte în primele 2-3 zile şi din nou spre sfârşitul săptămânii. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi intre 1 şi 6 februarie. Vor fi condiţii de polei.

Puțin peste -20 a arătat azi noapte termometrul la Alba Iulia, în ceamai geroasă noapte de anul acesta. Conform previziunilor meteorologice, vremea se va încălzi de mâine, minimile vor rămâne în jurul temperaturii de -10 grade, iar maximele, diurne, se vor apropia de 0 grade. Începând de mâine, vremea se va încălzi, ciclonul care a adus valul de aer rece deasupra țării noastre se îndepărtează, iar presiunea atmosferică tinde să revină la normal.

Meteorologii ne dau veşti proaste pentru finalul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare. Aceştia au emis o informare meteo de răcire a vremi, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă valabilă de sâmbătă 18 aprilie de la ora 18:00 până miercuri 22 aprilie la ora 18:00

În intervalul menţionat, vremea va deveni rece în toată ţara. La munte şi, trecător, în nordul şi centrul ţării, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi mixte.
Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de peste 55…65 km/h, iar pe crestele montane înalte vor fi rafale de peste 80…90 km/h.
În cursul nopţilor şi al dimineţilor, se va produce brumă, local în regiunile nordice şi centrale, precum şi în zona subcarpatică şi izolat în restul teritoriului.
În seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 aprilie, în sud-estul ţării va ploua, iar cantităţile de apă vor depaşi izolat 15 l/mp.

După vremea frumoasă din ultimele zile ne aşteaptă un week-end ploios şi friguros.

Meteorologii au emis în această dimineaţă o informare meteo de ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii valabilă de astăzi, vineri 27 martie, de la ora 14:00 până duminică 29 martie la ora 14:00.

„În intervalul menţionat aria ploilor va cuprinde toate regiunile. Vor fi mai ales averse, vineri, 27 martie, cu precădere în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zona montană aferentă, iar sâmbătă, 28 martie, mai ales în estul, sudul şi centrul ţării. Cantităţile de apă vor depăşi local 15..20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp în 24 de ore.
La munte precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.
Temperatura aerului va marca o scădere accentuată, mai ales la valorile maxime diurne, iar vremea va deveni rece pentru această dată.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” se arată în informarea meteo a meteorologilor.

Vremea frumoasă din ultimele zile ne-a dus cu gândul că primăvara va veni în sfârşit. Din păcate meteorologi ne dau veşti proaste. Aceşti au emis o informare meteo de răcire e vremi, intensificări ale vântului şi răcirea valabilă de miercuri dimineaţ de la ora 09:00 până joi la ora 22:00.

Miercuri, 18 martie, vremea se va răci, iar precipitaţiile vor cuprinde treptat toată jumătatea de est a ţării, predominant ninsori în Moldova, dar şi lapoviţe şi ploi, temporar, în Dobrogea, Muntenia şi Transilvania. În noaptea de miercuri spre joi (18/19 martie), vor cădea precipitaţii mixte şi în Oltenia, iar joi, 19 martie, acestea se vor semnala îndeosebi în nord-estul, sudul şi centrul teritoriului.

În zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare la munte şi în Dobrogea, Moldova şi Bărăgan, cu viteze la rafală de până la 55….65 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Conform unei estimări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie vîn intervalul 27 octombrie – 9 noiembrie, vremea se va menţine rece.
În Transilvania intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când vor fi valori medii negative ale temperaturilor minime, de -5…-2 grade, chiar mai scăzute în zonele depresionare. În acelaşi timp, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, cu o medie a maximelor de 9 la 12 grade în prima săptămână. Apoi încălzirea uşoară şi treptată a vremii se va concretiza prin valori medii ale maximelor de 11…13 grade şi ale minimelor de 0…3 grade, ceva mai scăzute în partea de est a regiunii.
Probabilitatea de ploaie va fi în creştere în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

ANMH annunţă o creştere uşoară a temperaturilor începând cu ziua de 27 septembrie. La sfârşitul lunii septembrie mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 16 grade.

Mediile minime se vor situa în jurul a 1-2 grade, în jurul datei de 25 septembrie.

În ultimele zile din septembrie sunt şanse mari de ploaie în toată Transilvania.

Perioada caniculară continuă şi în zilele următoare, până la finalul săptămânii, ne avertizează meteorologii. Situaţia este valabilă pe tot teritoriul ţării, inclusiv în judeţul Alba.

Marţi, 12 august, la ora 20.00 la Sebeş se înregistrau 30 de grade Celsius, iar la Alba Iulia 32…

Nu ieşiţi afară doar dacă e absolut necesar. Evitaţi ieşirea la orele amiezii, când soarele este dogoritor.

Dacă ieşiţi pe stradă pe perioada zilei purtaţi pălării sau şepci.

Beţi cât mai multe lichide: cele mai recomandate sunt apa şi sucurile naturale.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook