Tags Posts tagged with "volei"

volei

Darko Zakoc, antrenorul sârb care a adus în vitrina echipei Volei Alba Blaj primul titlu de campioană a României la volei feminin, a acordat un interviu în care a vorbit despre modul în care a pregătit noul sezon şi lotul pe care se va baza, precum şi despre aşteptările pe care le are de la viitoarea ediţie de campionat şi debutul în Liga Campionilor.

R: Lotul echipei Volei Alba Blaj a fost remaniat puternic în vară. Ce ne puteţi spune despre echipa cu care veţi aborda sezonul care începe sâmbătă?
Darko Zakoc: Anii de dinaintea Jocurilor Olimpice sunt foarte grei pentru echipele de genul nostru, care au internaţionale în lot. Din păcate, am fost nevoiţi să facem o pregătire improvizată, am început cu cinci fete, apoi pe parcurs am ajuns la opt şi abia în ultimele zile dinaintea startului sezonului, după Campionatul European, am ajuns în formulă completă. Ce pot să zic, perioada aceasta nu a fost de partea noastră şi nici nu va fi, pentru că avem timp puţin la dispoziţie să omogenizăm echipa. Trebuie să muncim mult în perioada următoare, să avem răbdare, astfel încât echipa noastră să joace cum ne dorim în momentele cele mai importante ale sezonului.

Dincolo de faptul că nu aţi avut la dispoziţie tot lotul la pregătiri, ar putea reprezenta o problemă metodele diferite de pregătire de care au avut parte jucătoarele aflate la echipele naţionale?
Sigur că da, în plus există şi probleme de omogenitate, unele voleibaliste au jucat titulare, altele au stat pe bancă, ştiţi foarte bine că, atunci când sunt competiţii, dacă nu joci, poţi să consideri zilele respective drept zile pierdute, faci doar antrenamente pentru menţinerea tonusului fizic, dar asta este, timpul nu este de partea noastră şi acum facem tot ceea ce este posibil ca într-o perioadă scurtă să pregătim echipa la cel mai bun nivel.

În această toamnă vor fi abordări diferite în privinţa campionatului şi a Ligii Campionilor?
Da, se poate spune asta. Şi din cauza noii reguli din România (n.r. cel mult şase jucătoare străine pe foaia de joc), o să fie două loturi, unul pentru Liga Campionilor şi unul pentru jocurile din România. Avem şapte jucătoare străine, doar şase pot fi pe foaie şi va exista o rotaţie, în funcţie de echipele pe care le vom întâlni, vom schimba componenţa lotului cu care vom aborda meciurile interne.

Ce ne aşteaptă în Liga Campionilor?
Liga Campionilor este cea mai tare competiţie, jucăm cu două echipe care au fost campioane în ţări cu volei foarte puternic, mă refer la Dinamo Moscova şi la Piacenza. Noi ne jucăm şansa noastră cu echipa din Franţa, Rocheville Le Cannet, care este debutantă ca şi noi, dar am văzut că această echipă a făcut transferuri bune în această vară şi vedem ce o să fie. Cum am zis, primul meci la Le Cannet ne va da un răspuns în ceea ce priveşte aşteptările pe care putem să le avem de la participarea în Liga Campionilor. Sigur că nu vrem să ne mulţumim doar cu participarea, să facem un simplu act de prezenţă, noi vrem să reprezentăm voleiul românesc, oraşul nostru, în cel mai bun mod cu putinţă.

Cum va arăta lupta la titlu în acest an? Ce echipe, în opinia dumneavoastră, se vor bate cu Volei Alba Blaj la campionat?
E dificil de spus, nu îmi place prea mult să comentez acest aspect înainte de începerea campionatului, dar cred că o să fie o luptă între mai multe echipe. CSM Târgovişte am văzut că are o echipă bună, CSM Bucureşti este acolo, Ştiinţa Bacău, chiar dacă mulţi zic că nu va face treabă numai cu jucătoare românce, eu cred că va fi o adversară de temut mai ales la ea acasă, nu putem să spunem că Dinamo nu va mai fi sus, chiar şi Medicina şi-a făcut o echipă bună. Cred că trebuie să rămânem concentraţi întreg sezonul, astfel încât să obţinem înainte de play-off cea mai bună poziţie şi să abordăm finalul de campionat în cea mai bună formă. Acesta este obiectivul meu pentru sezonul regulat.

În şedinţa ordinară din 28 aprilie 2015 conducerea Consiliului Judeţean Alba laudă reuşita echipei de volei CS Volei Alba-Blaj, care a devenit campioană naţională.

Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, a declarat: „Trebuie să fim atenţi, pentru că sunt şi alte sporturi de masă în judeţ… fotbalul juvenil. Mai ales că nu e nevoie de o sumă foarte mare… Va trebui să sprijinim şi copiii şi tinerii talentaţi din judeţul Alba. Dar este foarte adevărat că marile performanţe nu se pot face doar cu jucători din pepiniera proprie”.

Ion Dumitrel a lăudat performanţa echipei din Blaj: „Fără discuţie e un moment istoric pentru sportul din judeţul Alba. Am înţeles că oamenii sunt foarte mulţumiţi. Eu sper să avem rezultate şi la alte sporturi de echipă. Orice se poate face atunci când se doreşte realizarea unor lucruri de calitate”.

De remarcat performanţele înregistrate de Handbal Club Alba-Sebeş – care s-a calificat în Liga Naţională, iar echipa de baschet s-a clasat pe locul 4 în primul eşalon.

27 aprilie 2015. Zi istorică pentru echipa CS Volei Alba-Blaj. Sportivele din Mica Romă a câştigat Campionatul Naţional de volei feminin, devansând în ultimul act echipa CSM Târgovişte.

Finala Campionatului Naţional de volei feminin s-a jucat după sistemul cel mai bun din 5 meciuri: blăjencele s-au impus ăfără drept de apel, câştigând cu 3-0.

Echipa, care are doar 4 ani de funcţionare, a reuşit un rezultat istoric: 3 victorii la zero, aşadar nu mai e nevoie de alte 2 meciuri.

Scorul decisiv pe seturi:

CS Volei Alba-Blaj contra CSM Târgovişte:
Setul 1: 24-26
Setul 2: 25-17
Setul 3: 25-16
Setul 4: 25-21.

CS Volei Alba-Blaj este noua campioană! Felicitări fetelor, felicitări staffului condus de sârbul Darko Zakoc!

CS Volei Alba-Blaj este o echipă înfiinţată în anul 2011, cu dublă finanţare: Primăria Blaj şi CJ Alba. În 2015 CJ Alba a alocat 1.000.000 de lei echipei de volei.

Campioana României la volei feminin în anul 2015 va fi stabilită de cele 5 meciuri dintre CSM Tîrgoviște şi CS Volei Alba-Blaj, după sistemul 3 din 5. Cele două formaţii luptă pentru titlul naţional, dar şi pentru calificarea directă pentru ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, rezervată doar campioanei.

Voelibalistele din Blaj au câştigat primele 2 întâlniri, disputate în deplasare, în perioada 16-17 aprilie 2015.

CSM Tîrgoviște – CS Volei Alba-Blaj 0:3 (19:25, 15:25, 15:25)
CSM Tîrgoviște – CS Volei Alba-Blaj 2:3 (17:25, 25:18, 15:25, 25:12, 9:15).

Luni 27 aprilie 2015, meciul 3, ora 17.00
CS Volei Alba-Blaj – CSM Tîrgoviște – meci televizat în direct de postul Digi Sport

Marți 28 aprilie 2015, meciul 4, ora 17.00 (se joacă doar dacă este necesar)
CS Volei Alba-Blaj – CSM Tîrgoviște – meci televizat în direct de postul Digi Sport

Joi 30 aprilie 2015, meciul 5 (se joacă doar dacă este necesar)
CSM Tîrgoviște – CS Volei Alba-Blaj

În aceeaşi perioadă CSM București şi Știința Bacău joacă pentru locurile 3-4.

Volebalistele de la VOLEI ALBA Blaj încep astăzi lupta pentru câştigarea titlului de campioană naţională în faţa echipei CSM Târgovişte.

Volei Alba Blaj ar putea deveni prima echipă din judeţ care câştigă un titlu naţional. Finala cu Târgovişte se va juca în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Ca sa triumfe, formaţia blăjeana trebuie să câştige trei meciuri în finala cu CSM Târgovişte. Pentru că a trecut de câştigătoarea sezonului regulat, Ştiinţa Bacău, CSM Targovişte a preluat poziţia acesteia în finală şi va pleca astfel cu avantajul terenului propriu.

Primele doua partide vor avea loc la Târgovişte, joi, 16 aprilie, de la ora 16.00, în direct la Digisport 3, şi vineri, 17 aprilie, de la ora 19.30, în direct la Digisport 2. Volei Alba Blaj merge la Târgovişte să câştige cel puţin un meci, pentru a juca cu trofeul pe masă la Blaj, în partidele trei şi patru, programate pe 27 şi 28 aprilie, ambele de la ora 17.00.

În cazul in care va fi nevoie de un meci decisiv, acesta se va disputa la Târgovişte, cel mai probabil în jurul datei de 1 mai.

În acest sezon cele doua echipe şi-au împărţit victoriile: Volei Alba Blaj a câştigat pe teren propriu, scor 3-1, pe 1 noiembrie 2014, în timp ce CSM Târgovişte a câştigat, la rândul ei acasă, cu 3-0, pe 3 februarie 2015.

Echipa din Blaj a pierdut luni, 6 aprilie, meciul cu Dinamo Romprest Bucureşti din semifinalele Cupei României disputat în sala sporturilor din Cheile Grădiştei.

Pe seturi, CS Volei Alba-Blaj – Dinamo Romprest Bucureşti:
24-26
26-24
25-17
21-25
12-15

În finală Dinamo Romprest Bucureşti va întâlni marţi, 7 aprilie, Ştiinţa Bacău (care a trecut cu 3-1 de CSM Lugoj).

De notat, CS Volei Alba-Blaj mai joacă o finală: elevele lui Darko Zakoc vor întâlni CSM Târgovişte în finala campionatului naţional de volei, care va avea loc începând cu 18-19 aprilie.

Finala mare: CSM Târgovişte – CS Volei Alba-Blaj
Finala mică: CSM Bucureşti – CS Ştiinţa Bacău

Finalele se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Echipa din Blaj va disputa primele două meciuri în zilele 18 şi 19 aprilie la Târgovişte, apoi în 25-26 aprilie 2015 la Blaj. Dacă va fi nevoie, al 5-lea meci va avea loc în 30 aprilie la Târgovişte.

Luni, 6 aprilie 2015, în sala de sport din Cheile Grădiştei, CS Volei Alba-Blaj întâlneşte CS Dinamo Romprest Bucureşti în semifinalele Cupei României la volei feminin. A doua semifinală este disputată de CSM Lugoj şi CS Ştiinţa Bacău.

Finala va avea loc marţi, 7 aprilie, ora 16.15 în aceeaşi locaţie.

De asemenea, CS Volei Alba-Blaj va întâlni CSM Târgovişte în finala campionatului naţional de volei, care va avea loc în luna aprilie.

Finala mare: CSM Târgovişte – CS Volei Alba-Blaj
Finala mică: CSM Bucureşti – CS Ştiinţa Bacău

Finalele se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Echipa din Blaj va disputa primele două meciuri în zilele 18 şi 19 aprilie la Târgovişte, apoi în 25-26 aprilie 2015 la Blaj. Dacă va fi nevoie, al 5-lea meci va avea loc în 30 aprilie la Târgovişte.

Performanţă extraordinară pentru Volei Alba Blaj. Volebalistele din Mica Romă au reuşit să se califice în premieră în finala Campionatului naţional de Volei Feminin după trei meciuri cîştigate în semifinală în faţa volebalistelor de la CSM Bucureşti.

După două victorii obţinute săptămâna trecută pe propriul teren astăzi Volei Alba Blaj a reuşit o nouă victorie, decisivă în faţa celor de la CSM Bucureşti calificându-se în finala mare a campionatului național, scor 3-0 (25-22, 25-17, 25-18).

Volei Alba Blaj: Adina Salaoru, Tsvetelina Zarkova, Katja Medved (libero), Bojana Radulovic, Ivana Djerisilo, Roxana Ivanof, Ioana Nemţanu.

Lotul Volei Alba Blaj: Adina Salaoru, Tsvetelina Zarkova, Katja Medved (libero), Bojana Radulovic, Martina Utla, Roxana Ivanof, Ioana Nemţanu; Ivana Djerisilo, Adina Stanciu, Jacqueline Souza, Natasha Matseichyk, Adriana Dudnic.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook