Tags Posts tagged with "viteza"

viteza

Un taximetrist în vârstă de 39 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii din Alba Iulia l-au prins circulând cu viteză pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 iulie, în jurul orelor 06.39, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, au depistat un taximetru ce era condus de S.G.A., de 39 de ani, din municipiul Blaj, care circula cu viteza de 69 km/h.

Poliţiştii au constatat că taximetristul emana miros de alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,55 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

Faţă de S.G.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un accident rutier s-a produs duminică seara, pe varianta ocolitoare a oraşului Zlatna. Un tânăr în vârstă de 17 ani a luat maşina familiei pentru a da o tură, dar nu a ajuns foarte departe. A mers circa 500 de metri, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu maşina de un zid.

Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iulie, în jurul orei 19.10, poliţiştii din Zlatna au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier ce a avut loc pe varianta ocolitoare a oraşului.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că un minor în vârstă de 17 ani, din Zlatna, profitând de lipsa părinţilor de acasă, a luat autoturismul familiei şi l-a condus până pe varianta de ocolire a oraşului.

La întoarcerea spre domiciliu, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu un zid de beton. În urma accidentului, a rezultat doar avarierea autoturismului.

Poliţiştii din Zlatna au întocmit pe numele minorului, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi distrugere.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat ieri, 10 iunie 2015, pentru combaterea excesului de viteză. 239 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză. 6 s-au ales cu dosare penale, iar faţă de 5 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere.

La data de 10 iunie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi în mod deosebit în rândul conducătorilor de autovehicule care nu respectă limita legală de viteză. Poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniţi de poliţişti de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 320 de conducător auto din care 239 pentru viteză excesivă.

Totodată, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier şi au reţinut 5 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 57.935 lei.

Exemplu: La ora 08.10, poliţiştii din Cenade l-au depistat pe R.E., de 52 de ani, din Cenade, în timp ce, fără a poseda permis de conducere, conducea pe strada Principală din comună, un tractor neînmatriculat.
Faţă de R.E. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator de accidente rutiere în România.

Miercuri,29 aprilie Serviciul Rutier Alba a organizat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile codului rutier.

Poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniți de poliţiştii de la structurile de ordine publică, iar cu ocazia acţiunii au fost constatate 165 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia rutieră, dintre acestea 95 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune rutieră.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 32.760 lei.

Poliţia rutieră Alba reaminteşte faptul că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice şi recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să dea dovadă de politeţe în trafic!

Un bărbat, care conducea cu 215 km/h pe autostrada A3, a fost depistat de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A3.

La data de 27 martie a.c., polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A3, din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, au depistat un bărbat, de 20 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe tronsonul Turda –Borș, cu viteza de 215 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 877,5 lei, conform legislației în vigoare.

De asemenea, polițiștii i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 90 de zile.

sursa:voxtvregional.ro

În dimineaţa zilei de 20 martie 2015, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş în timp ce acţionau pentru combaterea excesului de viteză pe strada Horea din localitatea Pianu de Jos, au depistat o motocicletă ce circula cu viteza de 147 km/h.

Deşi poliţiştii au efectuat un semnal regulamentar de oprire, motociclistul a continuat drumul, cu oamenii legii pe urmele sale.

Oamenii legii au identificat motociclistul: este vorba de L.C., de 22 de ani, care locuieşte fără forme legale în comuna Pianu de Sus. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că motocicleta nu era înmatriculată, iar plăcuţele de înmatriculare ce erau aplicate pe motocicletă erau false. În plus, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

www.pemotoare.ro

Miercuri, 11 februarie 2015, Serviciul Rutier Alba a organizat o acţiune având ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

La acţiune au participat poliţişti ai Serviciului Rutier Alba, poliţişti rutieri de la subunităţi şi poliţişti de ordine publică care au folosit aparatele de măsurare a vitezei autovehiculelor, pe principalele artere rutiere ale judeţului, în zonele cunoscute cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Oamenii legii au aplicat 274 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.897, din care 177 pentru viteză excesivă, 22 pentru nepotul centurii de siguranţă, una pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată şi 74 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.

Un şofer din Brăila a fost surprins de poliţiştii rutieri pe autostrada Bucureşti-Constanţa conducând maşina cu nu mai puţin de 203 km/h, o viteză mare pentru şoselele noastre dar prea mică pentru a decola!
Precizăm faptul că viteza maximă admisă pe autostrăzile din România, puţine drept îi, este de 130 km/h.
Pentru isprava sa şoferul s-a ales cu o amendă de 1950 lei iar pentru următoarele trei luni va fi pieton.
Poliţiştii rutieri atrag atenţa cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.
În România una din principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave sunt depăşirea limitelor legale de viteză şi neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic.
Conduceţi prudent!

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook