Tags Posts tagged with "Victor Negrescu"

Victor Negrescu

Prezent la conferința de presă susținută joi, la sediul PSD Alba Iulia, europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat, bilanțul activității sale după mai bine de un an de mandat. Acesta a trecut în revistă principalele realizări, dar a prezentat și o parte din obiectivele pe care le are în viitor.

Europarlamentaru Victor Negrescu, care este și vicepreședinte al PSD Alba, a dorit să puncteze principalele realizări cu care se mândrește după un prim an de mandat. Acesta a amintit despre proiectul cu privire la accesul la serviciile medicale din mediul rural, lansarea Delegației Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului și reprezentanței Țării Moților la Bruxelles și despre obținerea unor resurse financiare importante pentru crearea locurilor de muncă. De asemenea, a menționat că vrea ca proiectele să aibă continuitate, iar una dintre luptele sale rămâne aderarea României la spațiul Schengen.

În ceea ce privește realizările vicepreședintelui PSD Alba, acesta a amintit că este ”foarte mândru să spun că am reușit să obțin acel proiect pilot în valoare de un milion de euro pentru accesul la servicii medicale în mediul rural. Proiectul a început în urmă cu trei săptămâni la nivelul Comisiei Europene. Am demarat proiectul și va urma o a doua etapă în care va exista o consultare cu specialiștii urmând, ca în final, să invităm autoritățile publice din Alba, să participe la o discuție direct cu Comisia în care se vor selecta localitățile câștigătoare și unde se vor implementa aceste proiecte. Întâlnirea va avea loc în a doua perioadă a acestui an și atunci vom trimite o invitație către toate autoritățile publice locale din Alba, indiferent de culoarea politică, pentru a participa la acest dialog cu Comisia Europeană pentru selectarea localităților. Dacă proiectul își va atinge obiectivele se va beneficia, ulterior, de finanțare suplimentară de trei milioane de euro pe care sper să o aducem tot în România, sper în județul Alba, în măsura în care localitățile sunt competente și pot sprijini un astfel de proiect”.

Totodată, europarlamentarul Victor Negrescu a menționat că ”în această săptămână am primit un aviz pozitiv din partea Comisiei Europene pentru alte două acțiuni pregătitoare în valoare totală de 6 milioane de euro. Sunt două proiecte care se axează pe partea de dezvoltare și inovare și pe partea de dezvoltare a industriei românești. Aceste două proiecte au primit cel mai mare calificativ, A, din partea Comisie Europene. Sunt singurele proiecte depuse de un europarlamentar român care primesc un astfel de calificativ. Urmează ca în septembrie să fie aprobate în proiectul de buget al UE.

Pe lângă aceste realizări, au mai fost menționate lansarea, în primăvară a delegației Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului și reprezentanța Țării Moților la Bruxelles. ”Ne plănuim proiectele pentru a doua perioadă a acestui an. Sunt două idei în curs: o conferință în care să prezentăm europarlamentarilor din alte țări ce înseamnă această zonă, care e specificul local, și ce oportunități sunt pentru investiții, dezvoltare, în zonă, și invit pe cei care doresc să realizăm împreună un material, un document, o publicație, vom vedea care e forma exactă, în care să prezentăm oportunitățile turistice, iar acest material va fi distribuit către toate reprezentanțele României în exterior, ambasade, centre culturale, agenții de turism etc.”, a declarat vicepreședintelen PSD Alba, Victor Negrescu.

Victor Negrescu a mai afirmat că mass-media din România l-au numit ca fiind cel mai activ europarlamentar român, precizând că nu își dorea neapărat acest lucru și vrea să fie un demnitar cu rezultate concrete.

Tot la capitolul realizări intră și avizul Comisiei juridice pentru crearea biroului procurorului european pe care l-a făcut, precum și obținerea a aproape 100 de milioane de euro pentru crearea locurilor de muncă prin acel fond european pentru ajustare la globalizare care a venit inclusiv în România pentru partea de investiții.

Victor Negrescu a amintit că a primit și acel premiu de europarlamentarul anului pentru agenta digitală și că el coordonează activitatea europarlamentarilor social-democrați sub 40 de ani.

În ceea ce privește obiectivele pe care le are pentru anul următor, europarlamentarul Victor Negrescu a mnționat: ”În al doilea an de mandat îmi propun să creștem acele lucruri pe care le-am realizat. V-am spus de acele proiecte de 6 milioane de euro pe care vreau să le aduc în țară unde, de această dată, este menționată explicit România ca beneficiar direct”.

Acesta a spus că un alt proiect important care va fi lansat în septembrie se referă la ”pregătirea României pentru președinția Consiliului European din 2019”.

El a mai arătat că una dintre ”luptele lui” se referă la integrarea României în spațiul Schengen. ”Am trimis o scrisoare către toți miniștrii de Interne și de Justiție din spațiul Schengen, am primit deja 6 răspunsuri pozitive. Chiar săptămâna trecută am primit din partea Slovaciei și Cehei două scrisori de susținere clară a aderării”.

Europarlamentarul Victor Negrescu a lansat o platformă online pentru accesarea unor fonduri de peste 35 de miliarde de euro administrate de Comisia EuropeanăEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu a inițiat și lansat platforma online www.granturieuropene.ro, prin intermediul căreia toți cei interesați – administrații publice, agenți economici, ONG-uri, agenții media sau simpli cetățeni – pot obține informații despre accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.

Astăzi Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene, ceea ce reprezintă 35 de miliarde de euro anual, sumele fiind distribuite sub formă de granturi și contracte europene – se arată într-un comuncat al PSD Alba.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu explică: „Sunt inițiatorul acestui proiect de informare care va fi susținut de o campanie de promovare în teritoriu și de un sprijin permanent din partea mea și a echipei PES activists România pentru toți cei aflați în căutarea de informații suplimentare. www.GranturiEuropene.ro este o platformă de informare pe care se află colectate informații despre oportunitățile de finanțare oferite de Comisia Europeană și instituțiile subordonate. Prin intermediul acestui portal toți cei interesați pot afla o primă informație în limba română și sunt direcționați către apelurile de proiecte detaliate aflate pe site-urile instituțiilor. Site-ul GranturiEuropene.ro și cele 19 cabinete de europarlamentar pe care le am în țară până în prezent sunt la dispoziție pentru mai multe informații”.

Uniunea Europeană distribuie prin statele membre aproximativ 76% din fondurile europene prin programe și proiecte distribuite la nivelul fiecărui stat prin intermediul unor organisme intermediare gestionate împreună sau direct de statul român. Pe lângă aceste fonduri, UE gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene reprezentând 35 de miliarde de euro anual. Aceste fonduri sunt distribuite pe bază de competiție europeană între aplicanți/beneficiari din toate statele membre pe baza calității proiectelor primite – se mai arată în comunicatul PSD Alba.

„Există linii/axe/granturi de finanțare în aproximativ 60 de domenii, regrupate în 800 de surse de finanțare diferite. Pentru a înțelege cât de importante sunt aceste fonduri trebuie să vedem doar că România are alocată anual, pentru perioada 2014-2020, o sumă de aproximativ 7,16 miliarde de euro, o suma mică în comparație cu potențialul granturilor și contractelor europene ce se ridică la nu mai puțin de 35 de miliarde de euro anual. Potențialii beneficiari cuprind administrații publice locale, administrații centrale, companii private, IMM-uri, start-up-uri, cercetători, universități, persoane fizice. Există proiecte care permit, spre exemplu, unui tânăr să beneficieze de o bursă pentru a învăța să devină antreprenor într-un stat european într-un anumit domeniu, dar și proiecte care pot genera, spre exemplu, inovări în domeniul transportului public”, a completat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

Detalii pe platforma online de informații www.granturieuropene.ro

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, membru în board-ul de conducere al reţelei eurodeputaţilor sub 40 de ani (EU40) şi coordonator al organizaţiei PEŞ Activists România, a avut marţi, 6 ianuarie, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
În cadrul discuţiei, Martin Schulz a subliniat că susţine aderarea României la Spaţiul Schengen, având în vedere faptul că toate condiţiile tehnice au fost întrunite. Totodată, preşedintele Parlamentului European a afirmat, în cadrul discuţiei cu europarlamentarul Victor Negrescu, că accederea României în Schengen este un drept care nu poate fi interzis.
„Primul lucru important pe care vreau să-l transmit şi totodată prima veste bună este că Martin Schulz este consecvent cu poziţia sa de susţinere a aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Este un drept pe care ambele tari l-au câştigat ca urmare a îndeplinirii condiţiilor la care s-au angajat”, a afirmat Victor Negrescu în urmă întâlnirii.
De asemenea, Martin Schulz s-a arătat de acord cu propunerea europarlamentarului PSD de a organiza întâlniri anuale între membrii tineri ai Parlamentului European şi cei ai parlamentelor naţionale din toate statele membre ale UE, pe teme de interes pentru tineretul de astăzi.
Tot în cadrul întâlnirii, preşedintele Parlamentului European a acceptat necesitatea unei campanii care să promoveze dreptul pacienţilor din statele membre de a se trata oriunde pe teritoriul UE. În acest sens, europarlamentarul Victor Negrescu a înaintat deja iniţiativa „Garanţia europeană pentru sănătate”, o schemă care să le permită pacienţilor europeni o mobilitate completă în interiorul UE, graţie unui fond european finanţat, în prima instanţă, direct din bugetul Uniunii.
Europarlmentarul PSD i-a făcut cadou lui Martin Schulz, cu prilejul întâlnirii, un ziar în limba germană datând din anul 1857, în stare perfectă – „Transilvania Siebenburger”.
Victor Negrescu a fost ales, în septembrie 2014, în board-ul EU40, reţeaua eurodeputaţilor sub 40 de ani din Parlamentul European. Totodată, Victor Negrescu coordonează activitatea grupului S&D40, format din europarlamentarii social-democraţi sub 40 de ani din actuala legislatura.

După dezastrul de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, mai mulţi lideri PSD au luat atitudine, printre aceştia şi europarlamentarul Victor Negrescu.

Victor Negrescu, europarlamentar din partea PSD şi liderul organizaţiei PES Activists România, a afirmat: „PSD are nevoie de unitate, stabilitate și de toți liderii săi care au permis construcția și dezvoltarea acestui mare partid politic… Este nevoie ca Partidul Social Democrat să își reafirme identitatea de stânga. O dezbatere ideologică trebuie să aibă loc la nivelul partidului, iar singurul drum posibil este către stânga europeană.

PSD trebuie să redevină partidul celor mulți. În perioada următoare, este nevoie de consolidarea legăturilor cu baza partidului, cu militanții și simpatizanții noștri pentru a putea să îi convingem mai bine pe viitor și pe cei care, de această dată, nu au fost alături de noi.

Partidul Social Democrat rămâne cel mai mare partid din România și de aceea avem responsabilitatea să ne definim ideologic. Social-democrația europeană înseamnă mai multă democrație, mai multă libertate și mai multe drepturi pentru oameni. Noi, cei din PSD, trebuie să fim în continuare mândri de ceea ce suntem – un partid puternic social-democrat la nivel european.

PSD are nevoie de unitate, stabilitate și de toți liderii săi care au permis construcția și dezvoltarea acestui mare partid politic”…

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu este autorul unei premiere nedorite în actualula legislatură a Parlamentului European, scrie www.romaniapress.ro

Victor Negrescu nu a fost prezent să-şi susţină propriul raport într-o şedinţă a Comisiei de Buget a Uniunii Europene, din care face parte.

Este primul raport din mandatul de europarlamentar care a început după alegerile din 25 mai 2014.

Raportul eurodeputatului pesedist prevedea alocarea de fonduri pentru ajutorarea unor angajaţi greci disponibilizaţi.

Victor Negrescu are doar 28 de ani, fiind cel mai tânăr europarlamentar român. Victor s-a născut la 17 august 1985 la Bucureşti, dar este membru al PSD Alba…

Deşi a ocupat locul 17 pe lista eurocandidaţilor PSD, Victor a câştigat in extremis un loc de europarlamentar după retragerea Ecaterinei Andronescu (locul 2).

La invitaţia europarlamentarului Victor Negrescu, o delegaţie din judeţul Alba formată din aleşi locali, primari, directori şi reprezentanţi ai societăţii civile au vizitat Parlamentul European în perioada 8-10 septembrie 2014.
În cadrul vizitei, cei 22 de participanţi au avut ocazia să afle mai multe despre activitatea europarlamentarului de Alba, membru în Comisia de Bugete şi în Comisia Juridică din Parlamentul European, dar şi să participe la discuţii cu diverşi oficiali europeni privind atragerea fondurilor europene şi mecanismele legislative în materie.
„Cred că este foarte important să fim mai prezenţi ca judeţ la Bruxelles pentru a face vizibile intenţiile şi proiectele noastre de dezvoltare locală dar şi pentru promovarea turistică şi economică. Această primă întâlnire a avut ca scop iniţial să identificăm oportunităţile disponibile la nivelul instituţiilor europene pentru ca ulterior să permitem judeţului Alba să devină un motor în atragerea fondurilor europene. Au trecut doar două luni de la preluarea mandatului şi iată că deja împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai judeţului Alba începem să lucrăm pentru a demonstra cetăţenilor care ne-au sprijinit că ne ţinem de promisiuni şi că pe mine încrederea lor mă responsabilizează şi onorează” a explicat europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

04.Miercuri, 30 iulie 2014, Victor Negrescu şi-a deschis biroul de parlamentar de la Alba Iulia. Adresa biroului este B-dul Transilvaniei, nr. 9, Bl. 20, Et. 2, Alba Iulia, lângă C.E.C. (în apropiere de fostul magazin alimentar Albina).

La inaugurare au fost prezenţi numeroşi lideri ai PSD Alba: deputatul Ioan Dîrzu, consilieri locali, judeţeni, primari, membri ai TSD.

După scurte discursuri ţinute de Victor Negrescu şi Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba, invitaţii au ciocnit un pahar de şampanie şi au împărtăşit impresii de la lansarea candidaturii la alegerile prezidenţiale a liderului PSD, Victor Ponta, eveniment petrecut în ziua precedentă la Craiova.

Cel mai tânăr europarlamentar român, Victor Negrescu, are 28 de ani şi este din Bucureşti. În filiala PSD Alba are funcţia de vicepreşedinte.

Negrescu a declarat că doreşte să fie la Alba Iulia pentru audienţe cel puţin o dată la două luni. Contactul mai strâns cu cetăţenii va fi ţinut de consilierul său, Corneliu Mureşan, preşedintele TSD Alba.

Negrescu a declarat în faţa celor prezenţi: „Am dorit ca biroul să fie în Cetate, într-o zonă de blocuri, unde partidele nu sunt prezente. Vreau să fiu printre oameni, să le aflu problemele”.

Victor Negrescu nu a uitat să-şi înţepe adversarii politici din Alba: „Cei din PDL şi PNL mă acuzau de tot felul. Astăzi prin unificarea Dreptei PNL-ul a dispărut şi rămâne şef în Alba liderul PDL-ului. Dacă liderii PDL-PNL doresc să ajungă persoane importante la Bucureşti, eu, un europarlamentar, doresc să fac ceva bun la Alba Iulia, să-i ajut pe oameni”.

Pe plan european, prioritatea lui Negrescu este înfiinţarea unei ambasade a moţilor la Bruxelles şi realizarea (după modelul Bavariei) a unei reprezentanţe a Transilvaniei în capitala Uniunii Europene.

Moment simbolic dar foarte important pentru PSD Alba. Tânărul Victor Negrescu şi-a deschis biroul de europarlamentar din Alba Iulia.

Inaugurarea biroului a prilejuit întâlnirea liderilor PSD Alba pe o terasă din apropierea noului birou al lui Victor Negrescu.

Alături de Victor Negrescu s-au aflat Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba, Eugen Popa – fost preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ovidiu Jidveian – consilier local în CL Alba Iulia.

Deşi s-a aflat pe locul 17 pe lista eurocandidaţilor PSD, Victor Negrescu a prins biletul spre Parlamentul European prin retragerea candidatului de pe locul 2, Ecaterina Andronescu.

Victor Negrescu are doar 28 de ani, fiind cel mai tânăr europarlamentar român din toate timpurile (după cum singur spune). Nu are nici o legătură cu Alba Iulia, fiind trimis de PSD Bucureşti pentru a controla şi coordona filiala PSD Alba.

Sediul biroului de europarlamentar este: B-dul Transilvaniei, la adresa Nr. 9, Bl. 20, Et 2, Alba Iulia (în apropiere de fostul magazin Albina).

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook