Tags Posts tagged with "viceprimar"

viceprimar

Liberalul Gabriel Pleşa (în vârstă de 49 de ani) a fost investit oficial în funcţia de viceprimar în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 12 martie 2015.

Gabriel Pleşa l-a înlocuit pe viceprimarul demis Dorin Şerdean, reprezentant al PP-DD-ului.

Noul viceprimar a primit 15 voturi PENTRU (consilierii PNL, PDL, Dorin Pocol – consilier PP-DD) şi 4 voturi ÎMPOTRIVĂ (consilierii PSD).

„Vă mulţumesc că am şansa să fac ceva în echipa executivului din oraşul meu natal. Nu vă ascund faptul că mi-am dorit demult acest lucru. Vreau să le transmit celor care nu m-au votat că nu le port ranchiună şi vreau să am o relaţie corect instituţională cu toţi” a declarat Gabi Pleşa.

Consilierii PSD l-au propus candidat la funcţia de viceprimar pe Dorin Pocol, PP-DD, care a refuzat propunerea.

Viceprimarul Şerdean a fost demis în şedinţa de Consiliu Local din 20 februarie 2015, dar decizia nu a putut fi pusă în aplicare din cauza absenţei lui Şerdean, care se afla în concediu legal… în Dubai.

Consilierii locali au decis demiterea viceprimarului Dorin Şerdean din motive… pur politice. Dar numirea noului viceprimar a fost imposibilă din cuaza absenţei viceprimarului demis, care era plecat în concediu în Dubai.

Dorin Şerdean fusese numit viceprimar în august 2012, după ce majoritatea compusă de consilierii PDL şi PP-DD l-a demis pe viceprimarul liberal Simone Albani (ales viceprimar cu o lună mai devreme).

În acest fel Noul PNL (marele PNL rezultat din fuziunea PNL-ului cu PDL-ul) are la Alba Iulia funcţia de primar (Mircea Hava) şi cei doi viceprimari (Paul Voicu şi Gabriel Pleşa).

Gabriel Pleşa este om de afaceri, iar din 2013 a preluat funcţia de director al Electrica Serv Alba Iulia. Prin numirea în funcţia de viceprimar, Gabriel Pleşa se va retrage de la şefia Electrica Serv Alba Iulia.

Pleşa este liderul consilierilor PNL din Consiliul Local Alba Iulia. El s-a născut la 11 octombrie 1966 la Alba Iulia.

Liberalul Gabriel Pleşa va fi investit oficial în funcţia de viceprimar al oraşului Alba Iulia.

Investirea noului viceprimar va avea loc în şedinţa extraordinară a CL Alba Iulia din data de 12 martie 2015 şi vine după ce majoritatea PDL-PNL din Consiliul Local a decis schimbarea din funcţie a viceprimarului PP-DD Dorin Şerdean.

Gabriel Pleşa este liderul consilierilor locali din fostul PNL în Consiliul Local Alba Iulia.

În acest mod noul PNL va avea la Alba Iulia cele 3 funcţii de conducere la Alba Iulia: primar (Mircea Hava) şi cei doi viceprimari (Paul Voicu şi Gabriel Pleşa).

Venind la conducerea Primăriei, Gabriel Pleşa va fi obligat să părăsească funcţia de director al SC Electrica Serv Alba Iulia – post pe care-l ocupase începând cu ianuarie 2013.

Fostul viceprimar al oraşului Alba Iulia a scris primul mesaj pe Facebook după debarcarea din postul de conducere. Dorin Şerdean este supărat pe presă în continuare…

„Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare. – Citat atribuit lui Mahatma Gandhi.

……

Astăzi am început o noua zi, prima din restul vieţii mele. Ieri mi-am încheiat oficial şi procedural activitatea de viceprimar în cadrul Primăriei Alba Iulia, urmând să rămân consilier local până la alegerile locale viitoare din iunie 2016.

Pentru această perioada din viaţa mea le mulţumesc celor care prin votul lor din iunie 2012 m-au desemnat să-i reprezint în Consiliul Local şi, de asemenea, le mulţumesc din toată inima colegilor şi/ sau subalternilor din Primărie, alături de care am lucrat mai bine de doi ani şi jumătate în slujba cetăţenilor. Pentru mine a fost o etapă foarte utilă, am învăţat multe de la voi şi nutresc speranţa că ne vom reîntâlni cu plăcere şi respect de fiecare dată de acum înainte. De fapt sunt convins că nici nu ar putea fi altfel după ce, de exemplu, alături de personalul din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială am analizat 174 de dosare de locuinţe sociale, am avut 32 de şedinţe privind cazuri sociale şi am acordat 49 de audienţe doar în anul 2014. Sau împreună cu Serviciul Cadastru şi Agricultură şi Comisia locală de Fond Funciar, doar în anul 2014 am avut 17 şedinţe deschise alături de albaiulieni, am analizat 108 petiţii venite din partea cetăţenilor, 70 de schiţe de punere în posesie, 200 ha reparcelate,etc. A fost o muncă de uzură, nu de creaţie, activităţi în care este necesar să te ocupi de oameni, nu de ziduri…

Am ales să vă adresez aceste gânduri de pe pagina mea de facebook deoarece de aproape 3 ani a început, continuă şi sigur va continua, „boicotarea” mea de către unii (nu toţi) ziarişti „independenţi” angajaţi prin presa albaiuliană. În „viziunea” acestora mă fac vinovat de un grad prea ridicat de perspicacitate prin citirea şi înţelegerea şi dincolo de cuvintele scrise de ei la locul lor de muncă, adica în ziare. După nedemnele insinuări conform cărora „am plecat în concediu în Dubai ca să nu fiu schimbat din funcţia de viceprimar”, lăsând astfel „oraşul cu un singur viceprimar”, (de parcă eu aş fi iniţiat acest proiect de hotărâre de CL şi tot eu mi-aş fi votat singur schimbarea), mi-am permis să repet gestul făcut în decembrie 1989 de marele actor Victor Rebengiuc care, sătul de osanalele aduse marelui „cârmaci” şi „cel mai iubit fiu al poporului” de către crainicii TVR le-a „dăruit” acestora un sul de hârtie igienică lăsându-le lor alegerea în privinţa utilizării hârtiei. Eu nu am dat cadoul respectiv, doar am arătat ziariştilor prezenţi la conferinţa de presă pe care am organizat-o marti 24.02.2015 pentru că nu ştiam cui să-l dedic cu exactitate, nu ştiam cine scrisese în editia ziarului din 20.02.2015 despre evenimente care la momentul tipăririi încă nu se întâmplaseră (!!) şi nici cine se ascunde în spatele „redacţia unirea” ca să mă poată „zbura” din funcţia de viceprimar…

Aşa înţeleg unii să-şi facă serviciul de informare a opiniei publice… Conform acestor obiceiuri spre exemplu, mai recent, eu nu am participat la depunerile de coroane de sâmbătă, 28 februarie, de la obelisc şi din Dealul Furcilor şi nici vineri, 13.022015. (să fie oare ghinion?) nu am fost prezent la Şcoala Gen. nr.6 Ion Agârbiceanu alături de d-l Iacoban, preşedintele FR Şah, decât în ediţia tiparită a unui ziar, pe online fiind „virtual 100%”… Făcând încă un exerciţiu aleatoriu de memorie, Primăria Alba Iulia „nu” a participat la ceremonia dedicata zilei de 25 octombrie 2014, probabil eu ca reprezentant al ei nu eram o persoană suficient de „semnificativă” în gândirea ziaristului respectiv, şi tot din acelaşi „film”, spusele mele prin care afirmam CLAR la 30.09.2014 că inca nu luasem o decizie privind rămânerea la PP-DD sau trecerea la un alt partid, au fost răstălmăcite printr-un titlu de articol de ziar „Viceprimarului Dorin ŞERDEAN îi face cu ochiul trecerea la PDL”… etc…

Uneori mă întreb de ce a fost necesar să moară atîţia oameni în decembrie 1989…

Am fost persiflat în fel şi chip, ciufuluit, etc., timp de aproape 3 ani, iar în ultima săptămână s-au adăugat altele, o mulţime de adjective şi „luări de poziţie” ale postacilor de serviciu din partidele politice şi ale unora ascunşi dupa pseudonime, după răspunsul meu la întrebarea unui ziarist: „Cu ce vă puteti lăuda? Ce „gol” aţi marcat?” Am răspuns că în opinia mea cea mai mare realizare este aceea că „am respectat legea administraţiei publice” şi am argumentat că „oamenii nu aşteaptă minuni de la cei care suntem implicaţi în administraţie şi politică, cetăţenii aşteaptă să ne comportăm aşa cum am învăţat în cei 7 ani de acasă, cu cinste şi corectitudine”. Asta este, nu toţi am ales să dăm „goluri”… Pentru unii oameni nu este suficient ce se întâmplă în perioada aceasta, oameni reţinuţi şi arestaţi tocmai pentru fapte de încălcare a legii, ei văd cu ochiul liber şi încă nu-i convinge adevărul conform căruia corupţia a ajuns spre ruşinea noastră a tuturor, aleşi şi/ sau alegători, până la vârful cel mai înalt al TUTUROR partidelor, şi aleg să se comporte ca în epoca dinozaurilor, dispăruţi se pare din cauza că erau mâncaţi de animalele mai mici care apucau să-i devoreze până ce acestora le ajungea informaţia la creier şi puteau să reacţioneze…”.

Sursa: Facebook

Venit din Dubai, unde a fost într-o scurtă vacanţă legală, viceprimarul demis Droin Şerdean, a susţinut marţi, 24 februarie 2015, o conferinţă de presă. Şerdean s-a plâns de titlurile apărute în presa locală în privinţa sa.

Reamintim: viceprimarul Dorin Şerdean (membru PP-DD Alba) a fost demis de consilierii locali în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 20 februarie 2015. Şerdean a lipsit de la şedinţa respectivă şi nu a putut fi înlocuit de consilierii Noului PNL, care au pregătit şi un nume pentru funcţia de viceprimar: Gabriel Pleşa, consilier local al vechiului şi noului PNL.

Întrebat ce a făcut în Dubai, Dorin Şerdean a declarat: „Am fost în concediu, nu am fost pe bani publici… Am împărţit calendare şi am propus două expoziţii la care am invitat directori de bancă şi oameni de afaceri din Dubai. Este vorba de expoziţii din domeniul comercial-turism. Reamintesc, în momentul în care am fost în Dubai eram încă viceprimar al oraşului Alba Iulia, aşadar invitaţiile făcute de mine erau oficiale”.

Cu mâhnire, Şerdean a declarat: „Acum în ultimele zile m-am liniştit, m-am tăbăcit, dar aţi făcut rău (n.a. – ziariştii) părinţilor mei când aţi spus: Dorin Şerdean a fost zburat din funcţie… în ziua în care încă nu am fost înlocuit. Parcă era horoscop… A început postul Paştelui, a fost Duminica Iertării, eu v-am iertat (cu referire la ziarişti)”.

Şerdean a adus o hârtie igienică pe care a dorit să o transmită unui ziarist care a scris despre el că „va fi zburat de la Primărie”, dar s-a răzgândit…

Întrebat dacă regretă că nu s-a înscris în ACL când i s-a propus, Dorin Şerdean a delarat: „Nu regret nimic. Viaţa nu se încheie acum, e prima zi din restul vieţii mele”.

Dorin Şerdean a răspuns întrebării dacă va candida la funcţia de primar al oraşului Alba Iulia: „E prematur”.

Dorin Şerdean a amintit o întâlnire înainte de plecarea sa în Dubai: „Viceprimarul Paul Voicu mi-a spus: „Hai până la şeful”, dar eu nu am şefi, eu am numai colegi. În birou erau Paul Voicu, Mircea Hava, Dorin Nistor. Mi s-a cerut demisia”.

Aşa cum a precizat, Şerdean va rămâne consilier din partea PP-DD şi va face „opoziţie faţă de orice mi se pare corect să mă opun şi voi face lobby dacă e ceva în interesul albaiulienilor, indiferent din partea cui vine”.

Noul Partid Liberal a decis schimbarea viceprimarului PP-DD Dorin Şerdean. Acesta fusese numit viceprimar în 2012, după ce alianţa dintre PDL şi PP-DD l-au mătrăşit pe viceprimarul liberal Simone Albani.

În primă fază consilierii au votat în secret demiterea viceprimarului Dorin Şerdean, care rămâne cu funcţia de consilier local. Votul a decurs în lipsa lui Şerdean afalt într-o binemeritată vacanţă în Dubai.

Au fost 13 voturi pentru demitere, 5 împotriva demiterii.

Votarea liberalului Gabriel Pleşa nu a fost însă posibil, pentru că potrivit procedurilor, întâi trebuie să i se comunice viceprimarului demis faptul că a fost demis. Cum Şerdean este în dubai, consilierii locali nu au putut să-i comunice demiterea, iar votarea lui Gabriel Pleşa ca viceprimar a fost amânată… pentru proceduri. Luni, 23 februarie 2015, Şerdean este aşteptat să revină în Alba Iulia şi va putea fi realizată votarea lui Gabriel Pleşa pentru funcţia de viceprimar.

O zi mai este până la schimbarea din funcţie a viceprimarului de Alba Iulia, Dorin Şerdean, şi înlocuirea cu liberalul Gabriel Pleşa. Schimbarea va fi făcută vineri, 20 februarie 2015, în şedinţa de Consiliul Local.

Ioan Dîrzu a comentat ironic schimbarea viceprimarului: „De ce-l schimbă pe…? Cum îl cheamă? Pe…. Şerdean. Cred că Şerdean a făcut o greşeală mare… S-a dus în Dubai. Ce caută în Dubai? Acolo merg nababii, Udrea, Cocoş… Eu cred că motivul pentru care îl schimbă e tocmai pentru că s-a dus în Dubai”.

În locul lui Dorin Şerdean (membru PP-DD), Noul PNL îl va propune pe consilierul local Gabriel Pleşa, care conduce din 2013 Electrica Serv SA Alba Iulia, fiind foarte apreciat de oameni. Numirea în postul de viceprimar al oraşului Alba Iulia va însemna automat demisia de la Electrica Serv SA.

În privinţa celui care îi va lua locul lui Gabriel Preşa la şefia Electrica Serv Alba Iulia, Ioan Dîrzu a spus: „Noi nu schimbăm oamenii, poate se comasează funcţiile, instituţiile şi nu mai trebuie un nou director”.

Reamintim că fostul şef al TSD Alba, Bogdan Medrea, a primit în ianuarie 2014 funcţia de director al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Alba: în acel moment Medrea avea doar 33 de ani. UNPR-ul, un aliat al PSD-ului, a primit prin Ionel Nicolae funcţia de director adjunct al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Alba.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean nu pare să fie afectat de faptul că va fi înlocuit din funcţia pe care o deţine în administraţia locală, cu liberalul Gabi Pleşa. Schimbarea se va face în şedinţa Consiliului Local de vineri, 20 februarie.
Cel mai probabil Dorin Şerdean nu va fi nici prezent la respectiva şedinţă, fiind plecat în concediu în Dubai conform postărilor sale pe facebook.
„Dubai – un loc uimitor, unde se îmbina utilul cu plăcutul. Îmi pare rău pentru ca nu am putut să răspund la telefon celor care m-au apelat în aceste zile dar sunt convins ca aveţi suficientă înţelegere faţă de situaţie şi o să mă sunaţi începand cu data de luni 23.02. Despre situaţia mea la Primaria Alba Iulia vă spun doar că mai aveam câteva zile nefolosite din concediul aferent anului 2014 pe care am ales sa le petrec acum” a scris pe facebook viceprimarul Dorin Şerdean.
Dorin Şerdean a fost ales consilier local pe listele PPDd în iunie 2012 iar după mai puţin de două luni a fost ales viceprimar în locul liberalului Simone Albani.
10530888_634049300058124_6949209401771501606_n

Primăvara va veni cu schimbări în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia. Lucru aşteptat de mai bine de şase luni, schimbarea viceprimarului PPDD-dist Dorin Şerdean va avea loc cel mai probabil în această lună.
Dorin Şerdean actualul viceprimar este membru al PPDD şi ocupă această funcţie de mai bine de doi ani de când l-a înlocuit pe liberalul Simone Albani.
În perioada campaniei electorale ale alegerilor prezidenţiale partidul din care face parte Şerdean l-a susţinut pe candidatul PSD, Victor Ponta.
În cadrul şedinţei Consiliului Local Alba Iulia din 20 februarie, şedinţă în care va fi supus aprobării bugetul oraşului, aleşii locali vor avea şi un proiect de hotărâre privind schimbarea viceprimarului Dorin Şerdean. Acesta va fi înlocuit de liberalul Gabriel Pleşa în prezent director la Electrica Serv Alba şi consilier local de trei mandate.
Schimbare nu va întâmpina probleme ţinând cont că în acest moment PNL are în cadrul CL Alba Iulia 14 consilieri(10 din defunctul PDL şi 4 din vechiul PNL). PSD are 5 aleşi locali iar PPDD 2.
Dacă totul va decurge ca la carte din martie Gabriel Pleşa va deveni viceprimar al municipiului Alba Iulia, alături de Paul Voicu dar va trebui să renunţe la funcţia de director la Electrica Serv, unde este foarte bine privit de conducerea centrală dar şi de angajaţii instituţiei.
Gabi Pleşa este un liberal cu state vechi fiind în acest moment vicepreşedinte al PNL, ocupând în trecut şi funcţia de preşedinte al PNL Alba Iulia. Acesta provine din mediul privat iar funcţia de viceprimar ar putea fi o trambulină spre ocuparea unei funcţii mai mari în adminstraţie şi nu numai.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook