Tags Posts tagged with "unitati"

unitati

Mai multe pensiuni şi localuri din zonele turistice din judeţul Alba amenzi de peste 40.000 de lei de la DSVSA din cauza unor nereguli privind depozitarea şi comercializarea produselor alimentare. Direcţia a derulat controale în perioada 15 iunie – 31 iulie, la 76 de unităţi, a dat 52 de sancţiuni şi a confiscat 60 kg produse alimentare neconforme.

Potrivit DSVSA Alba, în perioada menţionată, inspectorii de specialitate cu atribuţii de control, reuniţi în comisii mixte intrainstituţionale (formate din reprezentanţi ai Serviciului de Control Siguranţa Alimentelor, Serviciu Antifraudă), prin decizie semnată de directorul executiv, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificaţe un număr de 76 de unităţi de vânzare cu amanuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate in zonele de agrement şi localităţi de interes turistic unde, în sezonul de vară, în mod obişnuit, se înregistrează creşteri ale numărului de turişti şi implicit intensificarea activităţilor de comercializare, preparare şi servirea alimentelor.

Controalele au vizat: unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie si patisserie, pensiuni turistice, magazine alimentare , unitati de tip fast food.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitar veterinare, prin folosirea recipentelor si a ustensilelor deteriorate, greu igienizabile care permit dezvoltarea germenilor microbieni, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare , fara respectarea regimului termic impus de producator pentru categoria de produs precum si in conditii deficitare de igiena precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinary.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 52 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, o cantitate de 60 kg produse alimentare Valoarea acestora este în cuantum de 1200 lei.

Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la sediul DSVSA Alba sau la numarul de telefon 0258/835915.

Inspectorii ITM au continuat controalele la societățile comerciale din județul Alba. Astfel că, în perioada 20 – 24 iulie au fost controlate peste 50 de unități, în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Ca urmare a verificărilor, pentru neregulile depistate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 5.000 de lei. Nu au fost găsite însă cazuri de muncă “la negru”.

Săptămâna trecută, inspectorii ITM au controlat 20 de unități din domeniul relaţiilor de cu un număr de 864 de angajați. Cu această ocazie s-au constatat 23 de deficiențe și a fost aplicată o amendă în valoare de 1.500 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului;

– neacordarea repausului săptămânal;

– neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

– contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului;

– primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine);

– regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor;

– registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlate un număr de 35 de unități. Au fost aplicate 27 de sancțiuni, dintre care 26 de avertismente și o amendă în valoare de 4.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– lipsa autorizarii inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR;

– lipsa instruirii periodice a lucrătorilor;

– organizarea necorespunzătoare a activității de securitatea muncii la nivelul unităților, conform noilor reglementări din HG 955/2010,

– lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate;

– desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor;

– lipsa instrucțiunilor proprii de securitatea muncii pentru activitățile desfășurate;

– lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.

Vineri, 30 ianuarie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat în zona Sebeşului o amplă acţiune având ca scop menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier.

Au participat 56 de polițiști din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale care au constatat 6 infracţiuni şi 114 contravenţii.

Cu acest prilej, poliţiştii au efectuat 5 filtre rutiere şi 49 de controale din care 31 la unităţi comerciale şi 18 de obiective asigurate cu pază.

Poliţiştii au constat 6 infracţiuni din care una de natură judiciară şi 5 la regimul circulaţiei rutiere şi au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 41.569 lei din care 19 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 9 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 5 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, 64 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 17 la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1.962 lei.

De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

3 (Large)Star Transmission a sărbătorit alături de parteneri din politică și economie inaugurarea oficială a unității de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz. Aproape 40 de milioane de euro s-au investit în hala de producție cu o suprafață de cca. 13.000 de metri pătrați. Construcția a fost finalizată în doar 10 luni și primele cutii de viteză au fost montate cu succes.

Extinderea capacităţilor de producţie la Star Transmission
La Sebeș se montează cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz
Investiție de ca. 40 milioane de euro
S-au creat 150 de noi locuri de muncă

În doar 310 zile s-au folosit pentru construcția noii unități de montaj 500 de tone de oțel, 4000 de metri cubi de beton și s-au mutat peste 20.000 de metri cubi de pământ.

Odată cu inaugurarea construcției a început azi în mod oficial și montajul cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj. Noua unitate de producție cuprinde, pe lângă liniile moderne de montaj, și spații pentru birouri, depozitare și logistică.

Extinderea capacităților de producție de la Star Transmission sprijină producția suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcționează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes, fiind foarte apreciate de clienții concernului.

Compania Star Transmission pune mare valoare pe instruirea optimă a angajaților săi, acesta fiind și motivul pentru care cei 150 de muncitori au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

Know-how-ul și experiența angajaților noștri sunt premisele dezvoltării de succes a companiei Star Transmission. În timpul școlarizării din Germania angajații noștri s-au specializat în montajul cutiilor de viteză și s-au familiarizat cu modul de lucru german.

Nu există diferențe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania și una produsă în Romania, spune Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.

Printre invitații de onoare s-a numărat si Excelența Sa, doamna Judith Urban, consul al Germaniei la Sibiu.”Dezvoltarea exemplară a filialei Daimler, Star Transmission în orașele Sebeș și Cugir este un exemplu a unei povești de succes. Această poveste a devenit una de succes și datorită colaborării excelente cu autoritățiile locale. Doresc atât companiei STC cât și partenerilor acesteia mult succes iar noului proiect de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj, să aibă pe viitor doar registre de comenzi pline

În cadrul discursului său domnul Gheorge Feneșer, prefectul județului Alba a felicitat compania STC pentru că a reușit performața de a inaugura două produse de succes- cutia de viteza în 5 trepte și cutia de viteză cu dublu ambreiaj- într-un interval de 6 luni, finalizându-și discursul cu urarea: „În doi ani mi-ar face mare placere să fiu prezent la inaugurarea investiției de 300 de milioane de euro dar și mai mult m-ar bucura să aud că la STC se montează în întregime autoturisme de lux Mercedes-Benz.

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean: „Noile hale de producție oferă avantaje pe mai multe planuri, creând în același timp locuri de muncă nu doar în Sebeș ci și în întreaga regiune. STC a găsit în județul Alba forță de muncă bine calificată și ne bucurăm că acest nou model de cutie de viteză se produce acum în județul nostru, nu doar în Germania.

Și Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeș a subliniat că va oferi în continuare tot sprijinul administrației publice locale. „ Nu pot decât să mă bucur de acesta nouă investiție; voi sprijini în continuare compania STC și orice alt investitor care crează locuri de muncă

Filiala Daimler- Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este furnizor internațional de componente pentru industria de automobile.

La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție.

Pe lângă construcția de dispozitive oferim clienților noștri și servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan peste 1000 de angajați.

foto: mirceahava.ro
foto: mirceahava.ro
foto: mirceahava.ro

Conform uzanțelor și practicilor curente pe perioada vacanțelor de vară sunt abordate lucrări de întreținere la mai multe instituții de învățământ administrate de municipalitate.

Au fost identificate ca fiind necesare diverse tipuri de reparații curente, dar și intervenții majore.

Astfel la grădinița 11 se va înlocui pardoseala cu parchet pe o suprafață de 213 mp și se vor igieniza trei săli.

De asemenea sunt prevăzute hidroizolații și zugrăveli lavabile pe o suprafață de 350 mp.

Grădinița nr. 15 va beneficia de termoizolare pereți și zonă de acces 45 mp precum și pentru două săli de clasă.

La Colegiul “Dorin Pavel” se va reface rețeaua termică exterioară afectată pe o lungime de 250 ml implicit lucrări de refacere a carosabilului pe o suprafață de 80 mp.

Ultima și probabil cea mai așteptată intervenție din perioada următoare vizează școala generală “Ion Agârbiceanu”.

Elementele tehnice sunt complexe și vor remedia un neajuns actual prin amenajarea curții interioare.

Sunt prevăzute terasamente pe o suprafață de 4150 mp și realizarea de platforme pe o suprafață de 3240 mp.

Ulterior, pe aceste amplasamente se va amenaja un teren de sport prevăzut cu iarbă artificială, împrejmuit cu gard (total 800 mp).

În prima etapă se vor executa conform limitei bugetare actuale pe 2013 ( 300 000 lei) terasamentele și platformele.

Terenul va beneficia și de o instalație nocturnă ce înglobează 6 corpuri de iluminat.

De asemnea sunt prevăzute rigole de scurgere ape pluviale pe 150 ml și amenajarea de spații verzi – 690 mp.

În privința rețelei de învățământ n-aș avea de ce să evit cuvântul “superlativ”.

Stăm foarte bine comparativ cu alte orașe și acolo unde mai sunt neajunsuri, în foarte puține situații, intervenim.

Cred că nimeni nu poate să conteste că Alba Iulia a înregistrat o dinamică și o evoluție favorabilă la acest capitol.

De altfel, sperăm ca în această toamnă să putem termina o noua creșă în cartierul “Cetate” unde era cu adevărat nevoie. 

În functie de buget si proceduri de achiziție vom finaliza rapid și lucrările de modernizare a curții interioare de la școala 6.” Mircea Hava – primar.

ANSVSA a identificat, la trei ferme româneşti şi alte două unităţi de prelucrare, lapte în care a fost găsit un nivel crescut de aflatoxina. 

„Conform datelor centralizate la nivelul ANSVSA, au fost analizate, până la acest moment, 543 de probe.  La 5 dintre aceste probe există suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină şi, conform procedurilor, au fost transmise probele către Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru confirmare. Probele în care se suspicionează depăşiri ale limitelor admise pentru aflatoxina M1 provin de la 3 ferme de vaci de lapte şi de la 2 unităţi de prelucrare a laptelui”, se arată într-un comunicat transmis de ANSVSA.

Loturile de lapte suspicionate sunt sechestrate până la sosirea buletinelor de analiză de confirmare, urmând după caz să fie iniţiată alerta prin SRAFF, iar loturile respective să fie distruse în cazul unor buletine pozitive sau să se ridice sechestrul, fiind declarate libere pentru comercializare, în cazul buletinelor negative.

Preşedintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a declarat că buletinele de analiză de confirmare ar urma să parvină în cel mult două zile.

ANSVSA mai precizează, referitor la loturile de lapte provenite din Ungaria, care erau suspicionate a avea limite depăşite pentru aflatoxina M1, că determinările de laborator realizate de către Laboratorul Naţional de Referinţă au arătat că laptele din loturile incriminate nu prezenta depăşiri ale limitelor admise, fapt pentru care laptele respectiv poate fi comercializat.

Instituţia mai anunţă că ferma de vaci unde s-au constatat deja depăşiri ale limitelor admise de aflatoxină în lapte este în permanenţă monitorizată de inspectorii ANSVSA, prin examene de laborator.

ANSVSA a anunţat anterior, în 7 martie, a oprit de la livrare laptele crud produs de ferma respectivă, după ce a depistat în produs aflatoxină peste limitele admise, dispunându-se verificări în toată ţara, de la producători, la unităţi de procesare a laptelui.
LAPTE TOXIC. Autorităţile prezintă primele rezultate ale anchetei

Preşedintele ANSVSA, dr. Mihai Ţurcanu, a dispus demararea unor controale extinse în ceea ce priveşte calitatea laptelui materie primă.

Decizia a fost luată în urma depistării depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină la probele de lapte prelevate de inspectorii ANSVSA, de la o fermă, în cadrul programului de autocontrol. Probele de lapte au fost recolate în data de 4 martie, iar în urma rezultatelor analizelor, în data de 5 martie a fost declanşată alerta prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

LAPTE CONTAMINAT cu AFLATOXINĂ, retras de pe pieţele din ROMÂNIA

Săptămâna trecută, două loturi de lapte ce conţinea aflatoxină a fost retras de pe piaţa românească. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Au început controalele în România. Pe măsură ce facem aceste controale, descoperim noi și noi lucruri. Sunt câteva situații de alertă, ultima vizează zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria, care conține aflatoxină. S-a identificat și un procesator din România cu lapte cu aflatoxină”, a spus Constantin, citat de MEDIAFAX.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/lapte-contaminat-la-trei-ferme-romanesti-si-doua-unitati-de-prelucrare_1132007.html#ixzz2NJ04BNAk

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook