Tags Posts tagged with "umor"

umor

Sâmbătă, 31 mai 2014, ora 17.30, Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia va găzdui vernisajul expoziției „Memoria zâmbetului”.

Evenimentul are loc în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional „Alb-Umor”, fiind realizat de Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Consiliul Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Vor fi prezentate caricaturi ale perioadei 1968-1975, provenind din colecţia ziarului Unirea, deţinută de Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.

Înființat înainte de anul 1900 la Blaj, „Unirea” a fost până în 1948 ziarul Bisericii Greco-Catolice Unite cu Roma de la Blaj, din 1968 devenind oficosul Comitetului Județean Alba al PCR.

expozitie AiudLa Aiud s-a desfăşurat ediţia a x-a a Festivalului Internaţional de Umor. Un regal umoristic sub bagheta lui Ştefan Popa Popa’s – cel mai rapid caricaturist din lume, personalitate marcantă care şi-a lăsat amprenta pe artă desenului satiric contemporan.

Au fost vernisate  la Aiud : o inedită expoziţie cu lucrările maestrului Popa’s, o expoziţie internaţională de caricatura, trei expoziţii naţionale cu desene satirice pornind de la tonitza şi până la Academia Popa’s, o expoziţie internaţională de fotografie umoristică şi o expoziţie a studenţilor de la facultatea de teatru şi televiziune, departament cinematografie-fotografie-media a Universităţii „Babes-Bolyai” Cluj.

La eveniment au fost particinati din întrega lume, din peste 25 de ţări, într-o amplă demonstraţie a valorii culturale a umorului, a importanţei desenului satiric în viaţa comunităţii, în demersul artistic contemporan. Manifestarea a fost întregita şi de filmele prezentate de studenţii şi profesorii prestigioasei universităţi clujene şi de piesa de teatru, purtând semnătura lui Cehov, interpretată cu talent de grupul „Skepsis” din Alba Iulia.

Umor AiudÎn perioada 25-26 aprilie 2014 are loc a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Umor de la Aiud.

„Tuturor celor care au fost alături de noi la primele 10 ediţii le promitem, solemn, că vom sărbători împreună şi centenarul festivalului de umor. Grăbiţi-vă, aşadar, să fiţi alături de noi. Fără bilet de intrare, veşnic, iată, fără bani, dar cu zâmbetul pe buze şi în suflet”, ne declară Ioan Hădărig, sufletul acestui eveniment.

Organizatorii festivalului sunt Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Inter-Art Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Primăria şi Consiliul Local Aiud, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba în parteneriat cu Centru de Cultură Augustin Bena, Asociaţia Caricaturiştilor profesionişti din România, Fundaţia Popa’s, Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Departamentul de Cinematografie-Fotografie-Media, Asociaţia Grupul Skepsis Alba Iulia.

Programul manifestărilor:

Vineri, 25 aprilie 2014 – de la ora 16.00, la Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie umoristică. Participanţii sunt din Spania, Germania, România.

De la ora 17.00 la Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud are loc o expoziţie de fotografie şi o prezentare de clipuri umoristice. Momentul este organizat împreună cu Facultatea de Teatru şi Televiziune Departamentul Cinematografie-Fotografie-Media a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

La secţiunea Video participă
Sergiu Timar (promoţia 2013). Titlul filmului: Mica mahmureală
Ioana Lascăr (promoţia 2013). Titlul filmului: Termen redus
Ion Şova (anul III – CFM). Titlul filmului: C-16

Filme de prezentare: Promoţia 2012, 2013
Coordonatori: conf. univ. dr. Rodica Mocan, asist. univ. dr. Mihaiela Ilea, lect. univ. dr. Istvan Feleki.

Sâmbătă, 26 aprilie 2014 – de la ora 16.00, la Galeriile Inter-Art Aiud are loc vernisajul expoziţiei personale de caricatură Antropo-Satire (Arte vizuale) semnată de Ştefan Popa Popa’s, urmat de vernisajul expoziţiei personale de caricatură a artistului Nicolae Lengher.

Urmează Salonul Internaţional de Caricatură cu participanţi din Polonia, Rusia, Turcia, Ucraina, România, Peru, SUA, Ungaria, Venezuela, Bulgaria, Uzbekistan, Germania, Irak, Bosnia-Herţegovina, Belgia, Spania, Finlanda, Muntenegru, Franţa, Turcia, Macedonia, Serbia, India.

În acelaşi spaţiu vor avea loc expoziţia de caricatură veche şi expoziţia de caricatură-Toniţa.

Sâmbătă, 26 aprilie 2014, de la ora: 18.00, la Centrul Cultural Liviu Rebreanu are loc spectacolul Jubileul de A.P. Cehov cu grupul Skepsis.

Distribuţia:
Kuzma Nikolaevici Hirin – Vasile Eugenio Dîngă
Andrei Andreevici – Viorel Cioflică
Tania Andreevna – Liudmila Cioflica
Merciutkina – Olga Surd
Membrii Consiliului – Rareş Diodiu, Daniel Muntean, Andreea Adam
Funcţionari – Elena Smeu Mare, Bogdan Berar.

252199_mainAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 – 29 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
În Transilvania intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime va fi zilnic pozitivă, parcurgând faze succesive de creştere şi de scădere; astfel se va ajunge la 4 grade pe 19 decembrie, apoi media va fi în jur de 1 grad pe 25 decembrie, iar spre sfârşitul intervalului se va situa între 2 şi 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopţi (în jurul datei de 20 decembrie), media regională va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne şi nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei.
Nu sunt estimate decât precipitaţii slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervalului de prognoză.
La munte în prima săptămână, vremea se va încălzi simţitor, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade. După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade.
Până pe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

sursa: mediafax

tpamfletarlogoSă vezi minune, cine se mută frăţioare în vecinătatea PDL-ului.

De aceeaşi sorginte şi cu aceeaşi, sau mă rog, o parte, dintre aceeaşi membri, noul partid moşit în laboratoarele de creaţie politică ale palatului cu nume de stadion.

Controceni, bineînţeles. Pe numele lui de mişcare, populară, PMP cu ai săi conducători şi-au tăiat panglicile şi panglicuţele, ca să se bucure toată lumea de eveniment.

Şi printre cei bucuroşi au fost consilierul Alba ca Zăpadă, Sebyca Lazaroiu, Papahagi, de la tinerii intelectuali, un deputat Tomac, preşedinte la distracţia asta de partid şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Alba, deputatul Clement Negruţ.

Şi în sfârşit preşedinte, adică omul care conduce, deputatul Clement Negruţ.

Cum adică dacă e acelaşi Negruţ care a mai plecat din PDL?

Normal că e acelaşi, pentru că oameni buni, să ştiţi că este imposibil să existe doi.

Adică şi dacă ar exista al doilea, în mod sigur nu ar fi aşa de revoluţionar şi pus pe fapte mari ca al nostru.

Şi eu îl înţeleg foarte bine.

Când ai un preşedinte, în umbra bineînţeles, atât de sexy, precum Lenuta U. fosta C., şi când te-ai săturat de lipsa de reforme din partid, îţi cam vine să îţi bagi picioarele în echipă cu care ai lucrat atâţia ani de zile şi să pleci.

Şi să le arăţi că politică se face şi altfel decât ştiu ei să facă.

Cei şapte pitici.

tpamfletarlogoNebunie pe câmpie şi oameni cărunţi pe munţi. Astfel se poate descrie atmosfera creată în ultimele două săptămâni în jurul subiectului Roşia Montană.

Cine a avut răbdare, nervi şi mai ales timp, şi a urmărit televiziunile de ştiri a rămas în cap cu numeroase sloganuri, nocturne- în Bucureşti şi diurne – la Roşia Montană, iar cu un pic de obiectivitate a putut să îşi facă o imagine complexă a societăţii în care trăim.

Pe de o parte, minerii, un fel de mineri, lucrători în subteran, sau ce or fi cei de la RMGC şi protestanţii, adică nu, protestatarii, hipioţi, flower-power, hipsteri, mipsteri ciocaboca etc, care au adunat în jurul lor oameni care chiar cred în ceea pentru ce protestează ceilalţi, că ei nu ştiu sigur să arata pe harta unde se afla ascunsă Roşia Montană.

Aşa că unii cu foamea, alţii cu petrecerea, timpului liber.

Doar că, ălora cu petrecerea nu le pasă de foame, pentru că bogatului nu-i pasă de sărac iar nici sătulului de flămând.

În rest, Salvaţi Roşia Montana, dar salvaţi-o în aşa fel încât să o ducem cu toţii mai bine.

Şi încă ceva.

Dacă Steaua a luat bătaie de Shalke04 cu 0-3, iar Shalke a fost spulberată de Munchen cu 0-4, înseamnă că Steaua a luat-o de la Munchen cu 0-7?

Verespatak Grune Punkt. Senior.

tpamfletarlogoCât mi-am dorit să văd ziua asta, să pot circula pe autostrada care ocoleşte Sebeşul şi merge până la Deva.

Ei şi, când au promis constructorii că se va întâmpla lucrul acesta în septembrie, m-am bucurat grozav.

Şi la fel de grozav m-am întristat când am văzut că deputatul Negruţ a avut dreptate, iar inaugurarea autostrăzii mai aşteaptă.

Ar trebui să ne fie învăţătură de minte, să nu ne mai luăm după entuziasmul înfierbântat al unor jurnalişti, care nu prea ştiu câte zile trebuie să se întărească betonul ca să fie carosabil, şi pun botul la ce le spun unii şi alţii.

La fel, învăţătura de minte să le fie şi celor de la drumuri naţionale, care fac prea multă politică, dar şi constructorilor.

Păi degeaba lucrează acum în trei schimburi, când timp de doi ani au dat la relanti, probabil principul că lasă pe mâine ce poţi face azi, că poate mâine nu mai trebuie făcut.

Doar că, baumaisterilor, asta ţine doar la birocraţi, pe teren, treaba stă altfel.

Aşa că, zi-le domnu’ Milu, că ăştia e rai şi ne minte şi vrea să ne fure la asfalt.

Bahn. Autobahn

tpamfletarlogoA înnebunit Facebook-ul, a luat-o razna. Ocazie cu care am şters doi prieteni din listă, iar alţi doi stau în carantină. Sincer, m-am panicat grozav când am citit un mesaj primit de la un prieten că o jurnalistă, activistă, ong-istă, a fost bătută.

Alt mesaj zicea că respectivă a fost îmbrâncită.

Alt mesaj cu un filmuleţ postat de acelaşi ins arată că de fapt a fost împinsă.

Ăsta pe lângă că un coleg îmi spunea că e mare lucru că a scăpat nebătută la cât de agasantă era.

Eh, asta e, am mai redus din prieteni, şi m-am lămurit şi cum stăm cu jurnaliştii independenţi.

Independenţi de independenţă.

Adică greu să înţelegi cum poate să fie independent un jurnalist care scrie pe blog exclusiv împotriva investiţiei de la Roşia Montană sau o jurnalistă de 22 de ani care chipurile are experienţă, la greu.

Eh, asta e, promit că în viitor, o să organizez o şcoală de jurnalism independent, o să dau şi diplome şi atestate ca să nu fie confundaţi cu jurnaliştii de pe la televiziuni, televiziuni de astea părtinitoare, cum sunt Protv, TVR sau Digi 24.

Sau poate până atunci o să aibă bunul simţ şi o să spună deschis că de fapt sunt ong-isti, că susţin o cauză şi că prin excelenţă sunt cei mai mari ipocriţi.

Jurământul lui hipocrit

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook