Tags Posts tagged with "trafic"

trafic

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, în judeţul Alba, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe DN1 Alba Iulia – Cluj-Napoca. Pe alocuri, vizibilitatea scade chiar sub 20 de metri! Fenomenul este prezent şi în judeţele Cluj şi Gorj.

 De asemenea, pentru zonele joase din judeţele Timiş, Arad şi Bihor, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ).

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

 

Conform unui comunicat primti de la Primăria Municipiului Alba Iulia, câteva modificări vor redirecționa traficul din zona Magazinul Unirea – Casa Armatei. Astfel, pentru cresterea numarului locurilor de parcare situate pe alea de acces paralela cu strada Tudor Vladimirescu, din spate Bancii Comerciale, respectiv Magazin Unirea, s-au instituit sensuri unice pentru circulatie in sens unic pe tronsoanele auto mentionate anterior in zona delimitata de Casa Armatei – Magazinul Unirea si Banca Comerciala (accesul interzis la intersectia strazilor Henri Coand/Oborului, Calea Motilor/Vasile Alecsandri). Practic, s-a instituit o zona de circulatie in circuit inchis. Aceste masuri au fost aplicate de comun acord cu Politia Rutiera care a avizat planul de semnalizare.

Trei autovehicule au fost implicate în această seară într-un accident rutier petrecut în zona Trei Poduri, din apropierea municipiului Alba Iulia. Conform primelor informații, în accident au fost rănite două persoane. Traficul în zonă a fost restricționat, iar în jurul orelor 18,30 cozile de autovehicule de pe DN 1 se întindeau până în Partoș și până la intrare în Lancrăm. Vom reveni cu amănunte.

Meteorologii anunţă cod galben de ceață pentru aproape toată țara, valabil până la ora 14.00.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, local, în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Bacău și Vrancea inclusiv drumurile naționale și europene aferente se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m.

De asemenea, local, se va semnala același fenomen şi în județele Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Mehedinți, dar și în Alba, Sibiu, Cluj Mureș și Harghita.

10 metri cubi de material lemnos, confiscaţi de poliţiştii din Baia de Arieş, în urma unui control efectuat în trafic

La data de 29.09.2015, în jurul orelor 17.40, poliţiştii din Baia de Arieş au depistat în trafic, pe raza oraşului Baia de Arieş, o autoutilitară care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Baia de Arieş, nu deţinea documente legale de însoţire a celor 10 metri cubi de material lemnos transportaţi.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto, în conformitate cu prevederile articolului 19, lit. b din Legea 171/2010, privind sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.

La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 11 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne.

La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, efectuează 11 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la 7 persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013–martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip „fantomă”, ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Cei care circulă pe ruta Alba Iulia – Sebeș, sau invers, au parte de zeci de minute de coșmar. Multe zeci de minute, pentru că atât durează să traversezi scurta distanță de 15 km dintre cele două orașe. Spre disperarea locuitorilor celor două localități, a turiștilor și a locuitorilor din cartierul Partoș.  Blocajul se regăsește atât pe sensul către Sebeș, dar și cel către Alba Iulia. Dacă de la Sibiu până la Sebeș se ajunge acum în maxim 40 de minute, același timp îl faci minim, să ajungi de la Sebeș la Alba Iulia.

Sursele noastre spun că valorile de trafic au ajuns și până la 20.000 de autovehicule în 24 de ore, iar acest fapt duce la crearea de ambuteiaje, mai ales că sezonul turistic este în toi. Singura rezolvare a acestei situații este construirea și darea în folosință a autostrăzii Sebeș – Turda, care ar prelua traficul de tranzit și ar deschide porțile orașului nostru, mai ales la orele de vârf.

Dar până la înfăptuirea avestui vis se pare că trebuie să mai așteptăm ceva timp, iar până atunci trebuie să ne înarmăm cu răbdare.

O tragedie a fost la un pas să se întâmple aseară, în satul Vingard. Conform comunictului IPJ Alba, la orele 2000 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 106 K, pe raza localităţii Vingard, a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că o fetiţă în vârstă de 7 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce se deplasa, împreună cu bunica sa, pe marginea drumului, a sărit în faţa unui autoturism ce era condus de o tânără în vârstă de 28 de ani, din municipiul Sebeş.

În urma accidentului, minora a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Sebeş unde a primit îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook