Tags Posts tagged with "tineret"

tineret

În perioada 23-26 aprilie 2015 oraşul Alba Iulia găzduieşte a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret Apollo.

Participă 11 trupe, 5 din ţară şi 6 din străinătate: Lituania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Cehia, Ungaria. În total vor fi prezenţi 72 de participanţi (actori, regizori, artişti plastici etc).

Bugetul Festivalului se ridică la 82.000 lei, din care Primăria a alocat 16.250 lei, Supremia 3.000 lei, Fundaţia Comunitară – 600 lei, un sponsor anonim – 6.000 lei, Tipo-Rex, Loco Profiles.

Coordonatorul Festivalului este Viorel Cioflică, regizorul şi unul din iniţiatorii grupului de teatru Skepsis, Alba Iulia.

Pe lângă interacţiunea publicului albaiulian cu grupuri teatrale din ţară şi străinătate, organizatorii Festivalului Apollo şi-au propus şi promovarea oraşului Alba Iulia cu monumentele ei şi a Cetăţii bastionare din sec. XVIII – după cum a subliniat într-o conferinţă de presă Viorel Cioflică.

Aproape toate evenimentele vor avea loc în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor, cu 2 excepţii: show-ul pirotehnic al maghiarilor  de la The Flaming Snails Juggling Group (în Piaţa Custozza) şi spectacolul Teatrului Ludic (în sala studio a CCS).

Cu sprijinul Fundaţiei Inter-Art Aiud va fi organizată o expoziţie în care vor fi prezentate peste 60 de afişe având ca subiect Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret Apollo. A fost organizat şi un concurs de afişe, la care au participat 54 de artişti plastici:
Premiul I. Dorel Găină
Premiul II. Dimitar Velchkov
Premiul III. Ileana Chichindel
Premiul Apollo. Gyori Erika
Premiul Skepsis. Dima Dimov
Premiul Inter-Art. Anca Măgurean

Programul Festivalului:

Joi, 23 aprilie 2015

18.30 Deschidere
Invitat special: actorul Dan Chiorean

19.00 DELART (Alba Iulia)
Anchetă la faţa locului

20.00 SKEPSIS
Farsa Maestrului Pathelin
regia Viorel Cioflică

Vineri, 24 aprilie 2015

18.30 GT HLINSKO (Hlinsko, Cehia)
Wtf, Noah!
regia Lada Leszkowova

20.00 KUBAS (Kaunas, Lituania)
Smart
regia Tomas Erbrederis

21.00 KUTAISI YOUTH THEATRE (Kutaisi, Georgia)
Don Juan
regia Zurab Pkhakadze

Sâmbătă, 25 aprilie 2015

11.00 Simpozionul Afişul – obiect de artă
Feleki Karoly

12.00 Expoziţia personală de afişe
Feleki Karoly

13.00 Expoziţia internaţională de afişe

18.00 IUVENES (Sofia, Bulgaria)
Prostii
regia veneta Atanasova

19.30 LUDIC (Iaşi)
Norvegia azi
regia Aurel Luca

21.00 KUBAS (Kaunas, Lituania)
Its time
regia Tomas Erbrederis

21.30 THE FLAMING SNAILS JUGGLING GROUP (Debrecen, Ungaria)
Aspects
Piaţa Custozza

Duminică, 26 aprilie 2015

17.00 TELI (Chişinău, Republica Moldova)
Iona
regia Denis Chirtoacă

19.00 GAUDEAMUS
Doamne, ce balamuc!
regia Sorin Misirianţu

20.30 LUDIC (Iaşi)
Despre corpul femeii
regia Aurel Luca

21.30 TRUVERII (Bucureşti)
Pars peregrinatium
regia Mihai Serghei Tudor

22.30 Ceremonia de închidere a Festivalului
Invitat special: actorul Dan Chiorean

Toate trupele vor primi sculpturi personalizate, semnate de artistul plastic aiudean Ştefan Balog.

NOTĂ: intrarea este gratuită la toate evenimentele Festivalului!

În perioada 8-12 decembrie 2014 la Universitatea Alba Iulia are loc prima ediție a UAB’s Intercultural Youth Days Festival. Universitatea albaiuliană îşi asump astfel plurilingvismul și pluriculturalismul comunității studenților internaționali îi găzduiește.

Este un proiect realizat de Centrul de Relaţii Internaţionale al UniversităŃii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Istorie și Filologie, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Științe Economice.

Din program:

Luni, 8 decembrie 2014, Chinese Culture Day, începând cu ora 16, în Amfiteatrul A9
Marți, 9 decembrie 2014, Incursions Francophones, începând cu ora 14, în Aula Mică a Universității
Miercuri, 10 decembrie 2014, The Other Side of the World. Let’s meet the international students of UAB!, începând cu ora 14, în Aula Mică a Universității
Joi, 11 decembrie 2014, Romanian Winter Customs and Traditions, începând cu ora 14, în Amfiteatrul A9
Vineri, 12 decembrie 2014, a șasea ediție a Alba Culinaria, începând cu ora 17, în Cantina Universității.

Universitatea Alba Iulia le mulțumeşte partenerilor: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Colegiul Naţional „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Seminarul Catolic „ Grof Majlath Gusztav Karoly” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, Ansamblul Folcloric „Dor Teiușan” din Teiuș.

Duminică, 28 septembrie 2014, de la ora 12.00, lângă Alba Iulia, în Poligonul Jandarmeriei din Miceşti, are loc a XIII-a ediţie a evenimentului „Tropote în Ţara Vinului”.

Evenimentul este realizat de Organizaţia de Tineret ACL Alba Iulia.

Principalul moment al zilei este concursul hipic care se va desfăşura pe două secţiuni: viteză şi tracţiune.

Organizatorii vor oferi premii şi cadouri participanţilor, iar ocupanţii podiumului vor fi recompensaţi cu importante premii în bani şi cereale.

Ca o surpriză, organizatorii au gândit un concurs pentru public şi concurenţi.

Nu va lipsi muzica populară: este vorba de interpreţii de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu, Bogdan Toma, Oana Carmen Bozga şi Codru de România, dar şi Ansamblul de dansuri populare Alba Carolina.

Marți, 9 septembrie 2014, a avut loc prima ședință a Organizației de Tineret județene a Alianței Creștin Liberale din județul Alba. Au participat membrii Birourilor Permanente Teritoriale ale TNL Alba și OT PD-L Alba, ne informează Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba.

Şedinţa a doi copreședinți ai organizației – Cristian Radu (președinte TNL Alba) și Tudor Ponoran (președinte OT PD-L Alba).

Aceștia au vorbit celor prezenți despre necesitate existenței unei organizații puternice de tineret a ACL Alba, în vederea alegerilor pentru președinția României din această toamnă. De asemenea, alte subiecte importante pe ordinea de zi a ședinței au vizat:

– participarea delegației OT ACL Alba la Școala Politică Națională TNL – OT PD-L de la Eforie Nord din perioada 11-14 sepembrie
– organizarea unei viitoare structuri de elevi simpatizanți ai ACL Alba
– mobilizarea tinerilor din ACL Alba în vederea viitoarelor acțiuni ale organizației din lunile septembrie, octombrie și noiembrie ale acestui an.

La ședință au participat și unii dintre seniorii ACL Alba, respectiv domnii Ion Dumitrel și Marius Hațegan.

Pentru următoarea perioadă, din Biroul Politic al Organizației de Tineret a ACL Alba vor face parte:

– copreședinți: Tudor Ponoran și Cristian Radu
– primvicepreședinți: Nicoleta Albu, Muntean Mihai, Ovidiu Lupu și Emil Toma
– secretari generali: Bogdan Păunescu și Cristian Puie
– secretari generali adjuncți: Georgiana Boancă, Emilia Georgeta Ciobota, Marius Maxa, Delia Maria Oarga
– vicepreședinți: Daniel Alexa, Ioan Bâscă, Dorin Bortiscs, Cătălin Comșa, Ovidiu Crișan, Florin Dan, Cătălin Hașa, Andrei Ispas, Marius Jibotean, Andrei Lupșe, Cristian Miron, Horea Negrea, Ciprian Nicoară, George Opincariu, Adrian Pașca, Andrei Petrea, Ștefan Popa, Constantin Adrian Simion, Emilia Sîrbu, Adrian Stan
– secretari executivi: Tudor Ilie Bobar, Flaviu Buta, Maria Coman, Daniel Cotora, Nicoleta Florea, Alexandra Guran, Ciprian Guțoiu, Victor Hațegan, Lucian Maier, Alin Mârza, Cristina Moldovan, Ovidiu Muntean, Călin Mureșan, Sandor Nagy, Lucian Petrușel, Roxana Popoviciu, Dinu Precup, Ovidiu Sasu, Sergiu Todor, Alexandru Țoțonea,
– președinți CJREL: Adrian Iancu și Adriana Mușuțan
– președinți organizații studențești: Bogdan Lazăr și Roxana Vlas.

CCSÎn cadrul “Săptămânii Naționale a Tineretului, 2-9 mai 2014”, organizată sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a fost organizator și gazdă pentru o serie de evenimente destinate tinerilor și comunității.

Astfel vineri, 2 mai, a avut loc o masă rotundă în cadrul căreia au fost dezbătute, împreună cu reprezentanții Grupului Skepsis, probleme care țin de viața culturală a municipiului și modul în care grupul de teatru, studenții și instituția de cultură pot promova pe mai departe acte artistice de calitate.

Ziua de marți, 6 mai, a debutat cu un târg de joburi pentru tineri, în cadrul căruia tinerii interesați s-au putut întâlni cu potențiali angajatori și discuta despre perspectivele lor de carieră în cadrul unor companii locale.

A doua parte a zilei de marți a cuprins dezbaterea “Tinerii Europei – șansele tinerilor în Uniunea Europeană de astăzi”, dezbatere care a fost moderată de lector univ. dr. Ionela Gavrilă – Paven, de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia și la care cei câțiva zeci de studenți și liceeni participanți au generat o discuție vie pe marginea temei abordate. Dezbaterea a fost urmată de workshop-ul “Voluntariat și antreprenoriat pentru tineri”, în cadrul căruia participanții au putut afla repere importante despre situațiile de voluntar sau antreprenor în care se pot afla tinerii, oportunități și provocări, toate bogat ilustrate multimedia, ceea ce a condus la un workshop interactiv, atractiv și antrenant pentru toți cei prezenți. Pentru implicarea lor și interesul real pentru temele dezbătute, participanții au primit la sfârșitul evenimentului diplome din partea organizatorilor.

afis la portile cetatiiCasa de Cultură a Studenților Alba Iulia în colaborare cu Asociația de Dansuri Populare „Alba Carolina” organizează în data de 7 mai 2014, ora 19:00, Spectacolul Folcloric „La Porțile Cetății”. Spectacolul îl are ca și coordonator artistic pe coregraful Flaviu Mîrza și ca regizor spectacol pe profesorul Vasile Repede.

Spectacolul va fi susţinut de Asociația de Dansuri Populare „Alba Carolina”, Ansamblul „Doina Mureșului” Ciugud, interpreții Bianca Șușman, Madălina Crișan, Cristina Todor, Ionel Brăteanu, Simona Niculeasă şi Florin Covaciu. Invitați speciali ai evenimentului sunt Cătălin Hașa şi Nicolae Plută.

Intrarea este liberă.

De asemenea, Casa de Cultură a Studenților organizează cu ocazia „Săptămânii Naționale a Tineretului”, marți 6 mai 2014, începând cu ora 14:00, în Sala Amfiteatru, dezbaterea pe tema „Tinerii Europei” – Șansele Tinerilor în Uniunea Europeană de Astăzi și Workshop-ul „Voluntariat și Antreprenoriat pentru Tineri”.

Apollo 2014În perioada 3 ianuarie-5 mai 2014 la Alba Iulia va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, un eveniment organizat de Asociaţia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

Proiectul finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului „Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naţionale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.

Proiectul îşi propune să extindă viaţa cultural-artistică şi socială a tineretului albaiulian. Valoarea totală a proiectului este de 9.247 euro, din care 4.950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1.546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului).

Fiind prima ediţie a festivalului şi ţinând cont de constrângerile de buget şi de programul de activităţi asumat, echipa de proiect a hotărât să acorde o pondere mai mare trupelor din România, participarea internaţională fiind reprezentată prin trupa de teatru Teli din Chişinău, Republica Moldova, şi de regizorul invitat, Eugene Stroe Nacht.  Pe lângă aceştia, vor oferi spectacole în program următoarele trupe tinere: Gaudeamus (Cluj-Napoca), Ludic (Iaşi), Theatron (Craiova), Studio 24 (Bucureşti), Truverii (Bucureşti), UATever (Târgu Mureş) şi, fireşte, Grupul Skepsis (Alba Iulia).
Pe parcursul a trei zile de festival, începând de vineri, 11 aprilie 2014, şi sfârşind duminică 13 aprilie 2014, publicul va avea ocazia de a participa gratuit la o serie de spectacole diverse, grupurile invitate venind cu abordări, stiluri şi concepţii artistice diferite. Datorită acestui fapt, echipa de proiect este încrezătoare că fiecare spectacol îşi va găsi publicul său în rândul tinerilor spectatori.

Pentru îmbunătăţirea performanţei artistice a tinerilor actori şi schimbul de experienţă, în cadrul proiectului tinerii actori vor participa la două ateliere teatrale susţinute de către regizorul Eugene Stroe Nacht (Israel), cunoscut pentru implicarea sa în activităţi de formare şi dezvoltare a tinerilor. Aceste ateliere vor urmări extinderea orizontului artistic al tinerilor actori participanţi şi a echipei de proiect, concentrându-se asupra unor dimensiuni fundamentale ale artei actorului.

Echipa de proiect: Andreea Adam – directorul festivalului, Ludmila Cioflică, Bogdan Berar, Răzvan Cociobea, Ovidiu Olea, Elena Smeu Mare, Corina Bejinariu, Lawrence Chismorie, Elmond Edgar Chismorie, Ioana Szell.

Programul Festivalului

Joi, 10 aprilie 2014

21.00 – Primirea invitaţilor

Vineri, 11 aprilie 2014

17.00 – Sala Mare
Deschiderea Festivalului

18:00 – Sala Mare
SKEPSIS – CCS Alba Iulia
Bătrânei sau Tinerei? – creaţie colectivă
Regia: Viorel Cioflică

20.15 – Sala Mare
UATever – U.A. Târgu Mureş
Ora Blu – David Mamet
Regia: Andreea Vulpe

Sâmbătă, 12 mai 2014

11.00 – Sala Mare
Atelier (pentru trupele invitate)
Eugene Nacht

18.00 – Sala Mică
STUDIO 24 – CCS Bucureşti
Exerciţii de Conversaţie – Eugen Ionesco
Regia: Mihai Serghei Todor

19.00 – Sala Mare
THEATRON – CCS Craiova
La Chunga – Mario Vargas Llosa
Regia: Ştefan Florescu

20.15 – Sala Mică
Teatrul LUDIC – CCS Iaşi
Un şoarece bătrân de Teatru – adaptare de Aurel Luca, după “Cântecul Lebedei” de A.P.Cehov
Regia: Aurel Luca

Duminică, 13 mai 2014

11.00 – Sala Mare
Atelier (pentru trupele invitate)
Eugene Nacht

18.00 – Sala Mare
GAUDEAMUS – UTCN Cluj Napoca
Shakespeare, I love you- Sorin Misirianţu (bazat pe texte ale lui William Shakespeare)
Regia: Sorin Misirianţu

19.00 – Sala Mică
TELI – C.A. UNITEM Chişinău
Republica Moldova
Apărarea lui Socrate – Platon
Regia: Mev

20.15 – Sala Mare
TRUVERII – CCS Bucureşti
Muierea versus bărbat – cântece şi farse despre femeie şi bărbat.
Regia: Mihai Serghei Todor
21.00 – Ceremonia de închidere a Festivalului

Luni, 14 mai 2014

Plecarea participanţilor

Apollo 2014Un nou eveniment cultural la Alba Iulia. În perioada 10-14 aprilie 2014 va avea loc prima ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apollo, organizat de Asociaţia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

Invitaţii vor putea împărtăşi experienţa dobândită ca operatori culturali de succes şi vor participa la ateliere dramatice coordonate de Eugen Stroe Nacht (Israel) – regizor conoscut pentru implicarea sa în activităţi şi programe de formare artistică a tinerilor.

Valoarea totală a proiectului este de 9.247 euro, din care 4.950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1.546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului).

Responsabilul de proiect este Andreea Adam care are în subordine 10 voluntari.

Într-un ccomunicat de presă, primarul Mircea Hava apreciază că „Grupul Skepsis, prin spirit voluntar, a dovedit în ultimii ani talent şi devotament faţă de oraşul Alba Iulia, aducând pe scenele oraşului piese de teatru gustate de public. Colaborarea cu Grupul Skepsis în cadrul acestui festival internaţional de teatru reprezintă primii paşi într-un parteneriat durabil, care se doreşte a fi în următorii ani o poartă deschisă spre cultură pentru locuitori şi pentru turiştii care aleg să ne treacă pragul”.

Informaţii suplimentare, regulamentul şi fişa de înscriere a festivalului în varianta română şi engleză pot fi accesate:
www.grupulskepsis.ro – site-ul Asociaţiei Grupul Skepsis:
International Festival „Apollo” Alba Iulia 2014 – pagina de facebook a Festivalului:
www.aitaiata.org – site-ul AITA/IATA (Asociaţia Internaţională a Teatrelor de Amatori)

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului „Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naţionale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.

Festivalul face parte dintr-un proiect implementat în perioada 3 ianuarie-5 mai 2014 de către Asociaţia Grupul Skepsis împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook