Tags Posts tagged with "temperaturi"

temperaturi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic valabilă pentru perioada 6-7 august în judeţul Alba şi alte zone din ţară.

Joi, 6 august şi vineri, 7 august, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Miercuri după-amiaza, 5 august, local în sudul şi vestul ţării şi izolat în centru, disconfortul termic se va accentua şi local se vor înregistra temperaturi de 35-36 de grade.

sursa: meteoromania.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prezintă prognoza meteorologică valabilă pentru perioada august – octombrie 2015, în regiuni din țară. Temperaturile medii lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării în lunile august și septembrie, iar abaterile termice cele mai mari sunt posibile în special în zonele sud-estice, sudice și vestice.

În august, temperaturile medii lunare, raportate la perioada 1981 — 2010, se vor situa peste mediile multianuale (19,7 grade Celsius) în cea mai mare parte a teritoriului, cele mai mari temperaturi fiind posibil să se înregistreze îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice si vestice. Astfel, pentru Muntenia sunt prognozate temperaturi medii de 18-23 grade Celsius, în Dobrogea între 22 și 23 de grade Celsius, în Transilvania de 16 – 20 grade Celsius și în Banat între 19 și 23 de grade Celsius.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în aproape toată țara, cele mai scăzute valori fiind posibile în sud-estul și sudul teritoriului, unde se vor înregistra între 22 și 40 de litri/mp. Media multianuală de precipitații este de 77,8 litri/mp.

La nivelul lunii septembrie se preconizează temperaturi medii lunare ce vor înregistra valori peste normele climatologice (stabilite la 14,8 grade Celsius) în sud-estul, sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni se pot apropia de cele normale. Pentru Banat sunt prognozate temperaturi medii de 15-18 grade, Crișana (15-16 grade), Dobrogea (16-19 grade), Maramureș (13-15 grade), Transilvania (11-16 grade), Oltenia (13-18 grade), Muntenia (14-18 grade) și Moldova (10-17 grade).

La capitolul precipitații, prognoza relevă cantități lunare cu tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, cu excepția centrului și nordul țării unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice, ce se situează la 55 l/mp.

În octombrie, estimările arată că valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în restul zonelor se vor încadra în normalul perioadei (9,6 grade Celsius). Temperaturile medii vor fi cuprinse între 5 și 12 grade, în Moldova, între 6 și 10 grade în Transilvania, între 9 și 10 în Maramureș, între 8 și 12 grade în Oltenia, între 9 și 12 grade în Muntenia, 10-11 grade în Crișana, 10-13 grade în Banat, și 11-14 grade în Dobrogea.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor (cu medii între 38 și 70 de litri/mp, în Oltenia), mai puțin în sud-est și local în sudul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

sursa: meteoromania.ro, agerpres.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic valabilă pentru perioada 22-23 iulie în judeţul Alba şi alte zone din ţară.

Miercuri, 22 iulie şi joi, 23 iulie, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi local în Transilvania şi Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Marţi după-amiaza, în sud-vestul ţării disconfortul termic se va menţine accentuat, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice vor fi prezente pe arii restrânse în zonele de munte şi izolat în sudul ţării.

În această perioadă, trenurile vor circula cu viteză redusă din cauza temperaturilor ridicate, pentru a se preveni eventualele accidente, astfel că cei care vor să călătorească cu trenul trebuie să se informeze în prealabil în legătură cu modificările intervenite în program. Asta, ptrivit unui anunț făcut de CFR Călători prin intermediul unui comunicat transmis, duminică.

„Ca urmare a temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer și implicit la nivelul solului în zilele de 19 și 20 iulie, conform avertizărilor de coduri portocaliu și galben emise de Administrația Națională de Meteorologie, viteză de circulație a trenurilor se reduce, în anumite intervale de timp, astfel încât traficul să se desfășoare în siguranță’, se arată în comunicatul CFR Călători.

În aceste condiții, la efectuarea călătoriei cu trenul, CFR recomandă pasagerilor să solicite informații despre eventualele modificări produse în traficul feroviar la stațiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521 și să ia măsuri suplimentare cei care au sensibilitate crescută la căldură și suferă de anumite afecțiuni, respectiv să se hidrateze permanent și să aibă cel puțin o sticlă cu apă în bagaj și să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, miercuri, avertizarea meteo de caniculă pentru data de 8 iulie. Astfel, în judeţul Alba, miercuri după-amiaza, temperaturile vor urca la 37-39 de grade, fiind instituit Cod Portocaliu. În schimb, pentru judeţele Arad şi Bihor, este Cod Roşu de caniculă.

Cod Portocaliu: Miercuri după-amiaza, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime vor fi de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cod Roşu: În judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38-39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

Cod Galben: Miercuri, canicula va persista şi se va accentua. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 degrade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

sursa: meteoromania.ro

ploiMeteorologii au emis o informare meteo valabilă în intervalul 15 aprilie, ora 03:00 – 17 aprilie, ora 15:00, timp în care se vor semnala ploi, lapoviță și ninsoare.

În intervalul menţionat va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Temperaturile vor scădea simţitor în aceste zile, urmând ca începând de joi valorire termice să crescă uşor.

cer seninÎn această săptămână, vremea se află într-un proces de încălzire. Până sâmbătă, temperaturile vor creşte şi se vor înregistra în judeţul Alba până la 18 grade celsius. Cerul va fi senin în majoritatea zonelor şi nici vorbă de precipitaţii. Începând de sâmbătă noaptea însă, în zonele montane înalte se vor înregistra precipitaţii mixte. Maximele vor scădea cu aproximativ 10 grade, pe parcursul zilei de duminică şi vor fi ploi în aproape toate zonele.

Alba Iulia

Joi, 13 martie – temperatura minimă: -2 grade celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 17 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 18 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 8 grade celsius, posibile ploi slabe

Sebeş

Joi, 13 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 17 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 18 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 8 grade celsius, posibile averse de ploaie

Aiud

Joi, 13 martie – temperatura minimă: -3 grade celsius, temperatura maximă: 11 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: -1 grad celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: -1 grad celsius, temperatura maximă: 3 grade celsius, cer variabil

Blaj

Joi, 13 martie – temperatura minimă: 0 grade celsius, temperatura maximă: 14 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 16 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 18 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 8 grade celsius, posibile averse, îndeosebi noaptea

Zlatna

Joi, 13 martie – temperatura minimă: -1 grad celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 16 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 16 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 7 grade celsius, ploaie şi burniţă

Cîmpeni

Joi, 13 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 16 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: 0 grade celsius, temperatura maximă: 6 grade celsius, precipitaţii mixte

Cugir

Joi, 13 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer senin

Vineri, 14 martie – temperatura minimă: 1 grad celsius, temperatura maximă: 17 grade celsius, cer predominant însorit

Sâmbătă, 15 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 18 grade celsius, cer predominant însorit

Duminică, 16 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 8 grade celsius, cer parţial noros

 

Sursa: accuweather.com

harta albaDupă o perioadă în care ne-am bucurat de temperaturi generoase, vremea va intra într-un proces de răcire. Precipitaţiile vor fi din ce în ce mai prezente, iar în cursul săptămânii viitoare ne putem aştepta şi la câţiva fulgi de zăpadă.

Iată cum va fi vremea până la sfârşitul acestei săptămâni, în judeţul Alba:

Alba Iulia

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 6 grade celsius, temperatura maximă: 15 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, averse de ploaie

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, cer noros

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: 1 grade celsius, temperatura maximă: 11 grade celsius, ploaie

Sebeş

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 6 grade celsius, temperatura maximă: 14 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, posibile averse de ploaie

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, cer noros

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: 1 grade celsius, temperatura maximă: 11 grade celsius, averse de ploaie

Aiud

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 10 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 10 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 1 grade celsius, temperatura maximă: 8 grade celsius, posibile averse de ploaie

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 0 grade celsius, temperatura maximă: 8 grade celsius, cer variabil

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: -1 grade celsius, temperatura maximă: 6 grade celsius, ploaie şi burniţă

Blaj

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 14 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, averse, îndeosebi dimineaţa

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, câteva averse

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 1 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, ploaie slabă

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: 0 grade celsius, temperatura maximă: 11 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Zlatna

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 4 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, cer noros

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, cer parţial noros

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: 1 grade celsius, temperatura maximă: 10 grade celsius, ploaie

Cîmpeni

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 4 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, cer noros

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 4 grade celsius, temperatura maximă: 12 grade celsius, cer predominant noros

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 11 grade celsius, cer parţial noros

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: -1 grade celsius, temperatura maximă: 9 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Cugir

Miercuri, 5 martie – temperatura minimă: 6 grade celsius, temperatura maximă: 14 grade celsius, cer noros

Joi, 6 martie – temperatura minimă: 5 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, ploaie şi burniţă ocazională

Vineri, 7 martie – temperatura minimă: 3 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, averse de ploaie

Sâmbătă, 8 martie – temperatura minimă: 2 grade celsius, temperatura maximă: 13 grade celsius, cer noros

Duminică, 9 martie – temperatura minimă: 1 grade celsius, temperatura maximă: 11 grade celsius, averse ploaie

 

Sursa: accuweather.com

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook