Tags Posts tagged with "taximetre"

taximetre

Dacă, până acum, taximetriştii au putut practica această meserie fie că au comis, fie că nu infracţiuni, acest lucru nu va mai fi posibil.

Astfel, dobândirea unui atestat va fi codiționată de cazierul judiciar, care, în mod obligatoriu, trebuie să fie curat. O altă prevedere arată că patronii firmelor de taximetrie trebuie să fie cel puţin absolvenţi de liceu.

„Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracţiuni pe care le stabileşte OUG: infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii şi sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infractiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului”, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de cotidianul.ro

tdsc02087În data de 21.08.2013, între orele 07,00-10,00  şi 15,00-18,00, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza municipiilor Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj şi în oraşele Teiuş şi Ocna Mureş, o acţiune ce a avut drept scop verificarea legalităţii în care se desfăşoară transportului de persoane în regim taxi.

La această acţiune au participat poliţişti din structurile de poliţie rutieră care au fost sprijiniţi de poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Agenţia Alba.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 137 de taximetre iar pentru nereguli constatate, au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.870 lei.

Cele mai multe dintre acestea (26) au fost aplicate pentru încălcarea legislației rutiere iar 3 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind taximetria.

Poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii au distribuit materiale cu caracter informativ – preventiv şi au transmis taximetriştilor verificaţi, sfaturi utile pentru siguranţa lor şi a clienţilor lor.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook